MARRAKESH


ph_priv, Marrakech, Morocco

På fredag gned jeg natten søvnig ut av øynene allerede klokken fem på morgenen. Det gikk noen sekunder før jeg registrerte hvor i verden jeg var, og hva det var som hadde vekket meg, men når sløret lettet og det endelig gikk opp for meg, sank jeg lykkelig ned i puta igjen, og smilte. Utenfor sivet lyden av bønn på arabisk ut gjennom høytalerne, og fylte gatene og luften og gikk inn gjennom vinduene til Riad Alegria hvor den forsiktig bar meg ut av søvnen, men det gjorde ikke noe for vakrere måte å våkne på finnes ikke når en er på reise. Herregud, jeg er i Marokko, var det eneste jeg rakk å tenke før jeg sovnet igjen, smilende og sikkert litt siklende óg.

Neste gang jeg våknet var det morgen, og Marrakech ventet tålmodig utenfor. Vi fikk servert marokkansk frokost på takterrassen like utenfor suiten vår, som bestod av pannekaker, syltetøy, brød, honning, yoghurt og melon. Og en helt fantastisk appelsinjuice, hva de gjør med den der nede aner jeg ikke, men Å SÅ GOD! Etter frokost dro vi ut og brukte stort sett hele dagen i souken, markedet, Djemaa el Fna. Dere vet den scena hvor Carrie i Sex og Singelliv-filmen, den andre, glemmer igjen passet sitt når hun kjøper sko på markedet i «Abu Dhabi»? Det er i den souken i Marrakech!

Jeg kjøpte ikke så mye, det var jo første dag, men jeg fant par typisk marrokanske puffer og to fat i messing og et lite speil i berber-design. Souken minnet meg mye om markedet i gamle Jerusalem, en evig labyrint med et hav av vakre ting. Det gjelder å prute som en gal der inne, vi var på souker i andre byer i Marokko senere, og der var prisene mye lavere, så det lønner seg å være litt hardhuda og det funker (som regel) alltid å late som du går hvis kjøpmannen ikke vil gi seg. Da gir han seg. Et eksempel: jeg kjøpte først ett fat til 100 dirham, og ville ha et til i en bod bortenfor. Han skulle ha 700, men jeg sa at jeg ikke ville gi mer enn 100, og da fikk jeg den for 100 i det jeg var i ferd med å snu ryggen til og gå. Fra 700 til 100, det sier litt om hvor mye de prøver seg! Når det er sagt – nesten alt er billig der nede for oss som kommer fra Norge, og dette er deres måte å tjene til brød på bordet – så ikke overdriv heller. Hjulene skal jo gå rundt for dem óg.

Rundt klokken tre ruslet vi tilbake til riaden for å bli hentet og tatt med til neste by: Essaouira. Wait for it!

_____________________
On Friday I rubbed the sleep out of my eyes already five o’clock in the morning. It took a few seconds before I realized where in the world I was and what it was that had awakened me, but when the veil lifted and it finally dawned on me, I sank happily into my pillow again, and smiled. Outside the sound of prayer in Arabic came through the speakers, and filled the streets and the air and went in through the windows to Riad Alegria where it gently carried me out of sleep, but I didn’t mind, there is no more beautiful way to wake up when you’re traveling than the sound of the country you’re in. OMG, I’m in Morocco, was the only thing I could think before I fell asleep again, smiling and certainly drooling a bit as well.

Next time I woke up it was morning, and Marrakech waited patiently outside. We were served Moroccan breakfast on the roof terrace just outside our suite, which consisted of pancakes, jam, bread, honey, yogurt and melon. And the most amazing orange juice, I have no idea what they are doing with it, but Oh SO GOOD! After breakfast we went out and spent almost all day in the souk, the market, Djemaa el Fna. You know the scene where Carrie in Sex and the City the movie, the second one, is forgetting her passport when she buys shoes on the market in «Abu Dhabi» ? It is shot in the souk in Marrakech!

I didn’t buy so much, since it was the first day, but I found a couple of typical Moroccan poufs and two barrels of brass and a small mirror in Berber design. The souk reminded me a lot of the market in old Jerusalem, the eternal maze with a sea of ​​beautiful things. You should haggle when you’re there, we were at the souks in other cities in Morocco later, where the prices were much lower, so it pays to be a little hard skinned and it works (usually) always to pretend you are going if the seller is not giving up on his price. He will agree at last.An example: I bought the first barrel for 100 dirhams, and wanted to buy one more later. This one wanted 700 dirhams, but I said I would not give more than 100, and then I got it for 100 as I was about to turn my back and walk away. From 700 to 100, that is how much they are trying to fool you. When that’s said – almost everything is cheap down there for us who come from Norway, and remember that this is their way of making bread on the table – so do not overdo the haggle either. They need to make earnings as well.

Around three o’clock we strolled back to the riad to be picked up and taken to the next town – Essaouira. Wait for it!

7 kommentarer

 1. Åååhh. Nå fikk jeg så enormt lyst til å reise. Noe av det koseligste jeg vet når jeg er ute og reiser er faktisk å bli vekket klokken 5 av morgenbønnen som synger ut i gatene fra en morské i nærheten. De få dagene jeg ikke våkner av det føler jeg at jeg har gått glipp av en skikkelig god følelse. Haha. Og så fine bilder. 🙂 Dit skal jeg dra en dag.

 2. ååh dette er så fantastisk å lese om! har veldig lyst å reise dit selv!! Hvem reiste du med?

  Marie svarer: Det bør du! 🙂 Jeg reiste med to andre reisebloggere, Laura fra Finland og Janicke fra Norge!

 3. så flotte bilder du har fått tatt. Nå fristet det iallefall å reise tilbake. Fikk aldri shoppet noe særilig i souken da jeg var på tur med Janicke i mars (kun min egen feil 😉 ) så jeg kjenner at jeg vil tilbake dit å handle litt flotte saker. Jeg elsker å rusle igjenom souken – alle lydene og lyktene som du ikke finner hjemme. Magisk

  Marie svarer: Tusen takk! Åh, ja, jeg fikk ikke nok av Marokko, må tilbake selv!

 4. Det er så spennende å følge deg 🙂

 5. Pus og farger. Liker!

 6. Du tar så nydelige bilder! 🙂 Får så lyst til å reise!

 7. Nei, så fint det var der! Ååh, kribler i reisefoten, noe enormt!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *