MAROCCO IN FOUR DAYS

1. Marrakech

2. Essaouira

3. Sahara

4. Atlas mountains

På fire dager har jeg lært at: det går an å ta for seg et helt land på det afrikanske kontinentet på bare en langhelg. Guidebøkene juger, for geitene i Marokko klatrer faktisk i trær, og jeg har bildebevis. Norge slår deler av Afrika på temperatur på denne tiden av året. Torbjørn Egner hentet inspirasjon til å skrive Folk og røvere i Kardemomme by da han var i Essaouira. Sex og Singelliv-filmen, nummer to, er spilt inn i Marrakech, ikke Abu Dhabi. De har UP-kontroller langs veiene i Afrika óg, og når trailerne foran deg tuter i bilhornet betyr det at kysten er klar forfra og du kan kjøre forbi. Det blåser små sandstormer i Sahara om natten, og der ute i ørkenen er stjernehimmelen på sitt vakreste. Det finnes ingen kameler uten eiere i Sahara, men de går fritt rundt på dynene når de ikke er i bruk. Marokko har vunnet når det kommer til interiør. Aldri bo på hotell – bo i riad.

Jeg har så mange bilder å sortere før dere får se, men her har dere iallfall en smakebit på det vi gjorde i Marokko. Vi startet turen med å lande i Casablanca, kjørte rett derfra og til Marrakech, etter en halv dag der kjørte vi videre til Essaouira (Kardemomme by) og rakk akkurat solnedgangen på stranden, dagen etter dro vi videre etter en halv dag der óg, til Agadir – en by jeg ikke føler for å dra til igjen, for det var Marokkos svar på charterturisme, med gigantiske resorter, vestlige bygninger og servitører som kunne norsk (men fint for barnefamilier, og for de som liker typiske «sydenturer»). Tidlig neste morgen kjørte vi fra Agadir til Sahara og rakk akkurat solnedgangen fra toppen av en sandyne, før det var middag og afrikanske trommer og så en magisk natt under åpen stjernehimmel, før vi kjørte tilbake til Marrakech, over Atlasfjellene – det var NYDELIG, og vi avsluttet reisen i et mer ekslusivt strøk av Marrakech, med nattklubber og magedansere og fontener, og var våkne helt til vi måtte dra til flyplassen klokka fem neste morgen.

Det var PERFEKT. Sett Marokko på listen deres over land dere må besøke før dere dør.

In four days I’ve learned that: it’s possible to experience a whole country at the African continent in just a long weekend. Guide books are lying, the goats of Morocco are actually climbing in trees, I can prove it by picture. Norway beats parts of Africa when it comes to temperature at this time of the year. Torbjørn Egner (children’s books author from Norway) got the inspiration to write «Folk og røvere i Kardemomme by» (a very well known book in Norway, it even has it’s own park in Kristiansand – worth a visit) in Essaouira. Sex and the City – The Movie II is shot in Marrakech, not Abu Dhabi. They have plenty of police controls along the roads in Africa aswell, and when the truck in front of you is using his horn – it means that the road is clear and you can pass by. It blows small sandstorms in Sahara during the night, and out there in the desert the nightsky is at it’s most beautiful. There are no camels without an owner i Sahara, but they are walking free when they’re not used. Morocco has won when it comes to interior. Never stay in a hotel – stay in the riads when visiting.

I’ve so many pics to go through now – just wanted to give you a small sneak peak of what is yet to come at the blog and what we did during our travel in Morocco. We started by landing in Casablanca, drove from there directly to Marrakech, spent half a day there before we drove to Essaouira and just made it to the sunset on the beach, the day after we continued after half a day in the souk, to Agadir – a city I feel done with. It was very touristy with big resorts and Norwegian-speaking bartenders, felt like Morocco’s version of charter tours. Not for me, but I’m sure it’s fine for families and the people who appreciate those mainstream holidays in warm places. After Agadir we drove towards Sahara and made it to the sunset wich we watched from the top of a sand dune, before we had dinner and African drums in a tent before we went to bed underneath the clear night sky. The morning after we drove back to Marrakech, via the Atlas mountains – SO beautiful, and we ended our trip in a more posh part of Marrakech with night clubs and belly dancers and fountains, and we stayed up all night till we had to get to the Airport at 5 am.

It was PERFECT. Put Morocco on y0ur list of places you have to visit before you die.

17 kommentarer

 1. Your pictures look amazing especially the one on the camel. I am looking forward to seeing more impressions of Morocco.

  http://blackwhitevivid.com

 2. Du har nettopp solgt Marokko til meg. Nå MÅ jeg og reise dit en dag snart :p

 3. Sahara-bildet var SUPERfint! ååh

 4. Kristine

  Fantastisk! Bloggen din er alltid så fiin å lese!
  Jeg tenker å reise til Marokko til høsten, lurte på hvordan dere organiserte denne turen? Leide dere bil selv? 😀

  Marie svarer: tusen takk! Åh, du BØR det, det er et magisk land og folk. Det var Sahara Experience som organiserte turen vår, med sjåfører og hvilke byer vi stoppet i!

 5. Du fikk opplevd masse på kort tid! Og reiser du tilbake en annen gang venter det deg tusenvis av nye og like unike og spennende muligheter:) marokko er fantastisk- som de fleste land faktisk er(men det er likevel noe heeelt spesielt med marokko eller hur?). I loves it;) super glad for at super-marie likte det!

 6. Hei Marie! Jeg bare lurte på om du har bilserfikatet?

  Marie svarer: Det har jeg 🙂

 7. Så utrolig fine bilder, gleder meg til å se flere! Marokko virker fantastisk, lagt til i lista 😉

 8. Har så lyst til å reise til Marokko, og lysten blir ikke mindre av å se de fantastisk vakkre bildene du legger ut!

 9. Har alltid hatt lyst til å reise til Marokko og har ikke mindre lyst nå!
  Det bildet ditt fra Sahara var helt fantastisk! Dybden og alle følelsene som ligger i det gjør at jeg kunne sett på det i en evighet. Det er et sånt bilde man ikke tror er virkelig.

 10. Åh! Så vakkert! Nydelige bilder! Gleder meg til å se resten! Du er heldig! 🙂

  http://vfagerland.com

 11. Gler meg sånn til å høre meir! Marokko har eg veldig lyst til, ligg langt opp på lista mi, sammen med Peru som ligg på topp.

 12. Hei! Du nevnte at det ikke var så varmt der nå? Hvilken temperatur var det der? Begynte å tenke litt, siden vi planlegger Tunisia i sommeren, og har tenkt litt på varmen, om det evt blir for varmt. Har du vært i Tunisia? 🙂

  Marie svarer: Hallo! Nei, det var veldig kjølig i Essaouira – men det ligger jo ved kysten og det blåste veldig mye. Det var som en norsk, kjølig sommerdag 🙂 Type jakke/genser-vær. Andre steder i Marokko, feks Marrakech og de byene vi stoppet i på vei til Sahara, var varme igjen – så det varierte veldig! Har dessverre ikke vært i Tunisia, men det står nok mye på nett om hvordan temperaturene er til enhver tid 🙂 GOD TUR!

 13. Det bilete frå Sahara, altså, eg har ikkje ord!! F I N T!
  Åpen natt under stjernehimmelen i Sahara høres rimeleg fantastisk ut. Eg gler meg til fleire bilete, og til å besøke landet sjølv!

 14. Åh, Marokko erd et fineste landet jeg har vært i, det er helt fantastisk! Bildene dine er så vakre, jeg gleder meg til å lese/se mer fra turen! Glad du likte det så godt!

 15. Åå, det nest siste bildet av deg på kamelen var så kult!

 16. Høres ut som en superinnholdsrik tur – mye sett og gjort på kort tid! Organiserte og planla dere reisen deres selv, eller var det organisert for dere? Det virket så nøye og godt lagt opp, liksom! 🙂 Gleder meg til flere bilder!

  Marie svarer: Det ble organisert av Sahara Experience! Fantastisk godt opplegg – vi hadde sjåfør hit og dit, men på selve destinasjonene gjorde vi som vi ville selv 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *