LEFT A DREAM BEHIND


ph_priv, Sahara, Morocco

Med lungene fulle av sand fra Sahara trekker jeg pusten dypt så det skraper bak ribbeina, og slipper åndedraget sakte ut igjen mellom smilende lepper og med øynene lukket mens alle minnene strener forbi. Jeg er på tredje døgn uten å ha hentet noen særlig Z’er om nettene, hodet verker og øynene er dratt men hjertet slår og tankene spinner rundt alt som har skjedd de siste timene, de siste døgna. Jeg har levd, igjen. Jeg har sett et hjørne av verden jeg ikke før har sett, igjen, og falt pladask – igjen, for enda et land, enda et folk og enda en kultur. Her hjemme har det blitt juni, ser jeg, men der ute har tiden vært svevende og jeg ser jo at kalenderen min går sin vante gang den óg, som alle andres, men det betyr ikke noe når en er så fullstendig fanget i øyeblikket. At det går fra en dag til en annen merkes ikke, enda så tydelig det var når jeg lå der i ørkenen under stjernehimmelen og søkte stjerneskudd til øynene ble såre av all sanden og søvnen kom og inviterte meg inn. Dag ble til natt og til dag igjen, uten at det hadde så mye å si, her hjemme deles tiden inn i gjøremål og måltider, der ute får jeg liksom ikke tak på den – det er den som har taket på meg, og jeg lever.

Nå tar NSB meg med hjem igjen, vi har akkurat passert Rygge, og om en time faller jeg ned i min egen seng og har tusen nye øyeblikk å leve med, og leve av. Det begynner å bli mange av dem, men jeg nekter å gi slipp på noen, de arkiveres i fortid og i minner og glimt fra en tid som har passert, men som jeg fortsatt kan leve lenge på. Jeg føler meg Marokkonisert, nyforelska i verden og livet og jeg gleder meg til å vise dere alt jeg har opplevd siden sist vi så hverandre. Dere kommer til å falle i en kollektiv forelskelse dere óg, Marokko gjør det med folk. Snakkes snart, superfjes! Takk for at dere ventet!

With my lungs filled with sand from Sahara I am taking a deep breath, so it scratches behind my ribs, and I let the air go again slowly through smiling lips and with my eyes closed while all the memories are passing by. I am on my third day without having too much sleep during the nights, my head aches and my eyes are tired but my heart beats and my thoughts are spinning around all that have been the last hours, the last couple of days. I have been living again. I’ve seen another part of the world that I haven’t seen before, I have fallen in love again, in another country, another people, another culture. June has arrived, I can see, but the time has been so floating out there so I haven’t really noticed this new month of ours. The days are passing without me, I have lost the sense of time – the time has taken me and I’m fully captured in the moment. It has never been more obvious when the days are turning into nights and become new days again, specially when I laid underneath the clear starry night sky out there in the desert, looking for shooting stars till my eyes became soar by the sand and the sleep at last invited me in. It didn’t really matter that a new day took over for another, at home our time is divided into «to do’s» and meals, out there I can’t really get a grip of time – the time has a grip on me, and I am living – in the present.

Right now the train is taking me back home from Oslo, we just passed Rygge, and in one hour I’m falling down in my own bed again with thousands of new moments to remember. It’s starting to get plenty of them but I refuse to let anyone of them go, they’ll be kept in my past and in memories and flashbacks from a time that has passed, but which I can still live from. I feel Morocconized, in love with the world again and my life and I can’t wait to show you more of what I’ve done since last time we spoke. You’re gonna fall in love as well, Morocco does that to people. See you soon, super faces, thank you for waiting!

6 kommentarer

  1. Du er så forbanna heldig! 🙂

  2. I love posts like these 🙂

  3. Fint å høre fra deg igjen! Gleder meg til å se bilder fra turen!:D

  4. Åh, så nydelig skrevet. Høres virkelig ut som du falt for dette spennende landet du også 🙂

  5. Gleder meg til å ta del i forelskelsen!

  6. wiiiiiiii

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *