MY KIND OF GYM


ph_priv, Driv Trening, Oslo

I dag tok jeg med meg kolsen min til min aller første PT-time. Neida, Linda. Du tok jomfrudommen min. Men dette var den aller første personlige treneren jeg ikke kjente fra før av som skulle veilede meg, og det blir noe helt annet, det gjør jo det.
Han het Martin, jobber hos Driv Trening oppe på Thune, og han var superflink! Og det var visst jeg óg, til tross for at jeg ikke har løpt siden jeg gikk med bleier og fremdeles har hosten langt opp i halsen. Jeg løper fint, sa han! Han gikk gjennom dette med løpeteknikker med meg, viste meg noen styrkeøvelser som også kommer godt med når en skal legge ut på sitt livs maraton og jeg ble supermotivert for å begynne å løpe igjen. Jeg har ikke følt ordentlig på den løpegleden siden jeg var i Forsvaret, og jeg har savnet den bak dette uendelig havet av dørstokkmil som har vært rundt meg den siste tiden, så det var godt å få et kick til å komme seg opp og ut igjen. Leoparder skal jo løpe. Martin setter opp et program til meg som SKAL få meg i god nok form til å løpe 30 kilometer i høst, og det tror jeg han på. Jeg er iallfall klar for å gjøre mitt beste!

Treningssenteret til Driv Trening lignet ikke på noe jeg har sett før. Det var så lyst, og luftig, og dekorert med natur, og de delte lokale med en møbelbutikk så inngangen var dødskul! Dessuten var det tomt for mennesker der, det var PT og meg og treningen – og ingen andre. Og damegardroben så ut som forrommet til en spaavdeling – deilig musikk, stilfullt interiør og de hadde en skål med hengelåser stående på vasken som en bare kunne låne til de fine treskapene som sto der klare for å passe på tingene dine mens du trener. Disse små detaljene som bare gjør hele treningsopplevelsen til en litt finere greie for oss som ikke lever og ånder for å lee på seg sju dager i uka. Smask!

PT-timen var første del av «The Dare», en utfordring Helly Hansen har gitt meg. Den går egentlig bare ut på å løpe seg opp til å fullføre det jævla maratonet i september, Nordmarkstraver’n 2014. Den er 30 km lang, og det vet jeg at jeg klarer – jeg fikset jo marsjmerket da jeg var i militæret, det var like langt men med våpen og pakning og uniform i tillegg, så det her burde gå greit, men jeg er evig takknemlig for at de har et ordentlig opplegg rundt det allikevel – for jeg kjenner meg selv. Jeg har en greie for dørstokker og trenger den hjelpa jeg kan få.

Nå må jeg pakke siste rest, i morgen hopper jeg elegant over hele stokken og flyr av gårde til Marokko!

Har dere løpt et maraton før? Er det ålreit?

____________
Today I had my very first lesson with a personal trainer. His name was Martin from the gym Driv Trening in Oslo, and he was super! He showed me different types of running techniques and a couple of strengthening exercises as well, that will make you more prepared to run a marathon. I’ll run 30 km this fall, and I’m so grateful for the help I get to reach that goal. It’s a part of Helly Hansen’s «The Dare» – a blogger challenge to get us fit enough to make this run happen. So exciting! Well, I have actually done 30 km once before, when I was in the Army – and that was with weapon and in uniform and with a package as well, so this will be even easier. But still – I need all the help I can get haha.  The gym was so different – not like anything I’ve seen before. So much space and air and they had decorated the walls with nature and there was no one there – just me and the PT and I liked that. Even the wardrobe was special, looked like a spa with a classy interior and relaxing music. Loved it! Now I’ve to pack the last things for my trip tomorrow – can’t wait to bring you guys with me to Morocco!

Have you ever been running a marathon? How is it?

4 kommentarer

  1. Solfrid

    Det såg skikkeleg fint ut! Har óg ei greie for dørstokker, big time. Aldri vore i nærleiken av eit maraton, skal vere med på Color Me Rad (5 km, så ikkje akkurat eit maraton, haha) i august, så har tenkt tanken at eg kanskje burde prøve å springe litt før den tid.

    Lukke til!

  2. God tur! 🙂 Haha, nei. Jeg kan ikke fordra å jogge…

  3. Har aldri løpt konkurranse før nei! Vurderte å melde meg på birkenløpet, men tror det blir med tanken. Hadde jo kanskje vært kjekt å ha noe å trene mot da…hmm, skal vurdere det 😛

  4. Åh, det er kult, det! du er tøff!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *