FREEZE THE WORLD!

Jeg har så mange hjertesukk over den retningen verden har tatt de siste årene, og jeg klarer ikke å se om det bare er jeg som blir eldre og gror nye tanker, opplevelser og meninger om ting, eller om det faktisk er verden som er i ferd med å bli splitter pine gal. Dagens hjertesukk får slippe gjennom filteret, det finnes grenser på hvor mye en klarer å sitte inne med:

Jeg syns det er så forferdelig trist at verden har kommet dit at media må slå opp gode gjerninger folk gjør som om det er en SENSASJON. Hei, STOPP, FRYS VERDEN, noen har vært snille i dag! Noen har brydd seg, riss det inn i verdenshistoria med MOTORSAG og etsende syre!

Hva er det som har skjedd? Å gjøre gode gjerninger for hverandre burde vært like selvfølgelig som…. å være avhengig av oksygen (eller Channing Tatum) for å leve! Skjerp dere! Se hverandre, hjelp hverandre, vær et godt medmenneske. Og nå skriver jeg til alle, meg selv inkludert. Det har gått for langt når det å strekke ut en hånd er det som lager overskrifter. Og misforstå meg rett da – vi skal fortsette å applaudere hverdagshelter, takke dem og hylle snillismen, ingenting lyser opp et trist mediebilde mer enn en gladhistorie om en bussjåfør som stopper hele bussen fordi ei jente sitter og gråter i grøfta, men det burde ikke være sånn. Det burde ikke være så himla spektakulært som det tilsynelatende har blitt, det å stille opp for de man deler en hel verden med. Det burde vært en selvfølge.

_________
I’ve so many sighs about the direction our world is about to go, and I can’t decide if it’s me that are getting older and new perspectives and views on things, or if it’s the world that is actually going mad. I’ll let today’s sigh go through the filter, it’s a limit for how much thoughts and grieves a girl can hold onto all by herself:

I think it’s SO sad that the world has come to this point that media has to make BREAKING NEWS out of a good deed done. It’s presented like a sensation; hey STOP the world – FREEZE, someone has been kind today! Someone has cared, write it into our World History with a chainsaw and corrosive acid!

What is going on?! Doing good deeds should be just as of course as air (and Channing Tatum) is to us for survival! Come on! See eachother, help eachother and be a good humanbeing. And now I’m writing to all of us – myself included. It has gone too far when a reaching hand gets it’s own headline in the papers. Get me right – I want us to still applaud everyday heroes, we must continue to thank them and to praise them, nothing lightens up the picture of the world more than a good story about a guy that stops his whole bus because a girl is sitting there crying by the road, but it shouldn’t be like that. It shouldn’t be as spectacular as the media makes it look – a simple thing such as standing up for eachother and care for the people you’re sharing the world with. It should be an obvious thing to do.

12 kommentarer

 1. Amen. Medmenneskelighet og gode gjerninger burde absolutt være noe alle skulle ha ønsket å bidra til tilværelsen med. Får bare håpe at flere lar seg inspirere når slike saker blusses opp!

 2. Jeg kunne ikke vært mer enig! Det var akkurat det jeg tenkte når jeg så oppslaget overalt. Og ikke nok med det: så må det selvfølgelig lages en sak der bussjåføren og jenta møtes igjen. Jeg mener, i likhet med deg, at vi må applaudere gode gjerninger, men som du skriver, det burde være en selvfølge! Kanskje er det et forsøk fra media å kompensere for all den andre elendigheten de eksponerer oss for?

 3. Enig det blir litt teit å tapesere sosiale medier og nettaviser med den historien, men kanskje det minner folk på at de må tørre å gjøre de «utafor timeplanen», dog medmenneskelige, tingene? Bedre å dele den historien enn hvilken type kaffe som er trendy å drikke? Er man litt observant når man vandrer rundt blant fremmede, finner man mange fine øyeblikk (i stor og liten skala) en kan passe på å feste til hjernebarken. (Hurra for blogger som deg forresten!!)

 4. Camilla

  Enig med deg! Leste nettopp en sak om en som ville finne eieren til sykkelen han kjøpte for 250,- som trolig var verdt noen tusenlapper, veldig snilt gjort da, og det er jo faktisk ikke en selvfølge at folk gjør.
  Så forresten en bmw x6 idag, så i hvert fall skummelt lik ut den du posta her for noen dager siden, tenkte på deg da jeg så den!:D

 5. Så sanne ord at hjertet brister. Nestekjærlighet er egentlig ikke noe man skal kunne skryte av. Det er en del av mennesket!

 6. Veldig enig! Selv om det er utrolig koselig med gladnyheter i avisene. Vi bør da klare å være gode mot andre uten å forventes å hylles over det. Bussjåføren sa det jo til og med selv; han hadde jo ikke gjort noe overdådig eller sensasjonelt. Han hadde gjort det som for ham var en selvfølge, og som burde være det for oss alle.

 7. Det er så riktig!
  Jeg synes det er irriterende at det er umulig å bare være hyggelig mot det motsatte kjønn også oppfattes det automatisk som flørting. Jeg smilte til er random fyr på russetreff, så han begynte og danse i samme ring som meg og 2-3 jenter til. «Jey mer folk» tenker jeg, men neida jeg flørter. Det er liksom enten ignorere eller flørte… :/

 8. Så bra skrevet, helt enig!!!

 9. Jeg er SÅ enig i dette! Takk for at du skrev om det.

 10. MEN så er det så fint at det er FINE nyheter også, og ikke bare død og fordervelse også! Om man kan se det positive!

 11. Kunne ikke vært mer enig!

 12. Amen to that, sistah! Ja, det er hyggelig med slike nyheter midt oppi alle nyhetene om krig, sult og sorg (for det er tross alt altfor mange slike nyheter..), men hvorfor skal vi trenge å minnes på hvor bra det er å gjøre noe fint for andre? Hvorfor kan vi ikke bare gjøre det av oss selv?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *