MY NORWAY


ph_priv, Constitution Day, Norway, Fredrikstad and Oslo

Hey, og vel overstått feiring av søttende mai og 200 år med egen grunnlov! Hipp hurra! Og for en vakker dag det ble.

Det er den ene dagen i året hvor jeg er nødt til å innse at jeg begynner å bli eldre: jeg står som ei gammel sippe på fortauskanten, og er så stolt og rørt over landet vårt, alle møtes ute i gatene og feirer og er glad (tenk at vi får til det, mitt lille land, det er så nydelig!), og barna som går og synger og veiver flagget og legger kanskje ikke så mye i dét, men jeg står og later som de gjør det, og trer en haug av takknemlighet og glede, og tanker om okkupasjon og frigjøring over hodene deres, og later som de faktisk vet hva vi har  og setter pris på det, og mens jeg ser barn av 2014 marsjere og synge under hundrevis av norske flagg, går folket fra 1945 paralelt i et tog gjennom tankegangen min, hvor de VIRKELIG feiret grunnloven og friheten etter krigen, og jeg blir så takknemlig og stolt og rørt at jeg har lyst til å grine. Jeg elsker 17. mai!

Jeg feiret dagen med familien i Fredrikstad, før jeg dro inn til hovedstaden og spiste middag med kjekk mann. I dag har jeg viet til det som er offline; bare føtter mot brygga, solbrente armer, mann, nye venner og verdens fineste familie.

Hvordan var deres 17. mai?

Pictures from yesterday’s celebration of Norway’s Constitution Day. All of us are going out in the streets, to watch the Children’s parade with flags and songs, all dressed up and looking beautiful, and we eat hotdogs and ice cream and celebrate our constitution and freedom all day. I LOVE 17th of May, it makes me so proud of my country and people and history. If you’re going to see Norway someday – you should def come around that date, it shows the best of us.

6 kommentarer

 1. Annemarie

  Jeg feiret 17. mai i utlandet for første gang! Det var litt rart, men ble en veldig fin feiring. Sjømannskirken i Rotterdam og ANSA hadde arrangert feiringen. Så da gikk vi i tog i parken, med korps og det hele! Lurer på hva andre rundt der tenkte når vi kom en hel haug av mennesker på rad og rekke gjennom parken 😛 Tror det var først i går det gikk opp for meg hvor stolt jeg er av landet vårt og hvor heldig jeg er som ble født der. At nesten 500 nordmenn i Nederland syns det er verdt å samles for å feire denne dagen og landet, syns jeg sier sitt 🙂

 2. Haha, «ei gammel sippe». Jeg kjenner meg litt igjen, for jeg er også lettrørt på nasjonaldagen. Særlig i år, for i fjor bodde jeg fortsatt i Paris, og det er alltid spesielt å feire utenlands. Nå var det full rulle fra morgen til kveld! (Har skrevet om all kosen her: http://bit.ly/1p2Dqlz) Håper du får en fin uke!

 3. Champagnefrokost, gikk i tog med innebandylaget mitt, spiste is, nøt solen og gleden, også ble det en fest på kvelden med masse flotte mennesker. En helt perfekt dag! 😀

 4. Så utrolig fin du var^^ Synes også det er så gøy å se på toget, men tenker aldri så dypt som deg, hehe 🙂 Men blir ganske stolt der jeg står, og synes det er så utrolig fint! 😀 også SÅ mange glade mennesker i fine klær 😀 haha!

  Min 17. mai var veldig fin, men også ganske rolig 🙂 Var heldig med været også, så da var det ingen grunn til å klage!:)

 5. Solfrid

  Den starta litt trist, følte meg vennelaus og ikkje på topp. Feira med mor og far, men dagen blei betre utover kvelden. Fekk hundekos og 3veker gamal kattunge-kos. Og feira tanta til onkel som blei 93 år, tenk å leve så mange år!

 6. Det JEG tenker nå, er at dere har sommer og vi har… aner ikke hva det er. Vår?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *