LONESOME

Arbeidsuken er endelig i gang her i Stavanger, og det trengte jeg nå, for jeg skal legge alle kortene på bordet og innrømme at helga har vært en eneste stor, skarp stein i den mentale skoen min. Fredagen reddet Lena (det er visst den rollen hun har i livet mitt, plukker meg opp tilfeldige steder i verden, Brasil da og Stavanger nå, og limer meg sammen igjen når jeg begynner å rakne i sømmene, takktakk), jeg storkoste meg ute med henne og de andre jentene, men så ble det alenelørdag og stillesøndag, og send meg gjerne ut på en sju måneder lang verdensreise helt alene, det gikk jo strålende, men gir du meg én helg alene i Stavanger – så raser det helt sammen for meg. Hjemlengsel, og brakkesjuka* og timene renner bort i ensomheten.

Neida, sett sånn sutring. Sikkert fordi jeg har mensen.

I dag har iallfall vært innmari fin, før jobb gikk jeg hvileløst rundt i gatene igjen – og i solskinn er Stavanger enda vakrere! Øyenbryna mine kræsja i hårfestet da jeg lastet over bildene fra gåturen over til sølveplet**, og jeg fikk se at fargen på havet var like turkis som det så ut til å være. Hjemme er det mørkeblått og litt mer melankolsk. I India møtte jeg mennesker som aldri hadde sett havet i det hele tatt, og med dét perspektivet elsker jeg havet uansett hvilken farge det har.

Jeg kjøpte 17. mai-kjole i dag, forresten, kjempesøt og kjempehvit, den får duge frem til jeg får tvunget svigermor til å sy bunad til meg. Har dere noen stylingtips? 🙂

*vet ikke hvor sivilt det uttrykket er, så jeg forklarer det i tilfelle: en tilstand hvor du murer deg selv inne på brakka/rommet ditt og ikke finner energi eller lyst til å gjøre noe som helst annet enn å ligge der på senga, på et sidespor fra resten av verden

**MacBook

________
Finally Monday, and work here in Stavanger. I needed that, ’cause to be honest – the weekend was nothing but a huge, sharp stone in my mental shoe. Lena saved my Friday (that’s her call in my life, obviously, she saved me from the dark in Brazil and saved me once again here in Stavanger, thankyou love), I had so much fun out with her and the other girls, but then the lonesome Saturday arrived followed by a silent Sunday. You can send me out for a half a year-travel alone around the world, but give me one single weekend alone in Stavanger – and I’m done. Homesick, lonley, and time goes by in darkness.

Oh, just ignore my whining. I’m having my period, that’s why.

Today was a good day, though – before work I went for another walk through the streets of Stavanger – and this town is even more beauitful when the sun shines. My eyebrows met my hairline when I uploaded my pictures from my camera to my Mac and got to see that the water was just as turquise as it looked like. At home it’s dark blue and a bit more melancolic. In India I met people who had never seen the ocean at all, so with that perspective – I love the ocean, no matter which colour.

I bought my dress for the Norwegian National Day the 17th of May today, very white and very cute! Got any styling tips? 🙂

17 kommentarer

 1. Vi har mensen samtidig! Yes!

  Marie svarer: Hahaha!

 2. Oj, tenk å leve hele livet uten å se havet! Det hadde ikke gått, jeg elsker havet, det gir en sånn indre ro 🙂 Veldig fine, turkise bølger forresten! Stylingtips er det dårlig med, her blir det bunad på 17.mai 🙂

  Marie svarer: Jeg vet det! Åh. (Bunad! Jeg elsker bunad! Angrer på at jeg ikke ønsket meg det til konfirmasjonen…. Jeg skulle ha PC, liksom. Jæævla PC.)

 3. Å, så utrolig søt kjole! Den kan du jo style med både rødt og blått, om du vil. Kos deg masse videre i vakre Stavanger!

 4. Jeg har forresten fått Bangerhead-premien og er superfornøyd. Tusen, tusen takk! Igjen :))

  Marie svarer: Å, så bra! Tenkte akkurat på det – jeg hørte aldri noe mer etter at jeg sendte dem adressen din, men da har de jo tydeligvis fått den! Fantastisk! Takk selv, for bidraget 🙂

 5. Jeg bor i stavanger, bare si ifra så kan vi ut å ta en kaffi en ettermiddag!. Jobber onsdag kveld men ellers har jeg lite å gjøre om dagen 🙂 kan sende deg telefonnummeret mitt på mail!

  Marie svarer: Jøss, takk som byr! <3

 6. Må være noe med havet på Vestlandet, i Hardanger er det også turkist<3 Et helt liv uten å se havet?!:O Høres rart ut, men man savner vel ikke det man aldri har hatt(sett) kanskje…?
  Så på den kjolen jeg også, så fin! Ville stylet den med fargerikt tilbehør i hvert fall, mtp på nasjonaldagen kan du jo bruke rødt og blått?:)

 7. Ida Kristine

  Så fin kjole, hvor er den fra? 🙂
  Har selv bunad, men det kommer jo andre anledninger!

  Marie svarer: Jaa, ikke sant! (Ilu bunad!) Fant den hos Vero Moda 🙂

 8. Hvor er kjolen fra? Fantastisk fin! Du kommer til å se så bra ut i den. 🙂

  Marie svarer: Vero Moda! Tusen takk, jeg skal gjøre et forsøk iallfall, hehe.

 9. Hav er så fint, jeg er så glad for at jeg faktisk har muligheten til å reise rundt og se diverse ting, tror ikke jeg hadde klart å holde meg i den samme lille bygda hele livet.. Jeg har heller ikke bunad, men bestemor maser stadig vekk om at jeg må overta hennes når den siste kusina mi er konfirmert, og jeg er ikke så veeldig tung å be! 😀

 10. Næmmen så skjønn kjole! Du kommer til å bli suuperfin i den 🙂
  Ser for meg tilbehør i rødt, hvitt og blått (ikke noe du/alle ikke har tenkt på før) Skinnende sølv også fint, spesielt den dagen.

  Er ikke alltid like koselig å være for seg selv. Skulle ønske jeg turde å spørre og få gleden til å treffe deg. Hehe.

 11. Det er jo bare å gi et lite vink på bloggen, Marie! Du er ikke alene i noen som helst by.

 12. Hahaha, pc kom vel godt med det også. Hadde selv flere venner som heller ville ha penger enn bunad til konfirmasjonen, fordi «bunad var så teit». Men nå når vi er 25 så er det flere som har skaffet seg det likevel, eller som går rundt og ønsker seg det hehe. Tror du hadde blitt veldig fin i Østfoldbunaden altså! Har den sjæl, fornøyd:):)

 13. Benedicte-Abelone

  Kjempefin kjole, veldig passelig for 17.mai uansett hvordan du styler den 😀 Håper du finner noe å fylle dagene med i Stavanger, for det er jo faktisk en ganske fin by 🙂

 14. åå for en søt kjole 😀

 15. Takk for brakkesjuke-forklaringen, var akkurat på vei til å google det da jeg så den lille stjernen.

  Søt 17.mai-kjole. Vurderer den samme selv når jeg får tvunget meg ut på antrekksjakt.

 16. Alle som har spilt The Sims veit hva brakkesjuke er! Haha!

  Så fin kjole, jeg skal feire min andre 17. mai med tårer i øya og klump i halsen fordi bunaden min er på andre siden av fjellet.

 17. åh så nydelig kjole. hvor fra?

  Marie svarer: Takk! Vero Moda 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *