TRUE COLOURS

Hey! I dag har jeg bare vandret hvileløst rundt med tankene mine og med kamera over skulderen, og tatt innover meg hjertet av Stavanger. Jeg elsker gatene her, jeg kunne gått meg vill i de i timesvis, og går i ring etter ring rett som det er. En perfekt liten by å get lost i, for det er aldri så stort at en blir motløs på veien, en finner alltids noe en kjenner igjen, og vips så er du tilbake på det sporet du for et kort øyeblikk der trodde du hadde mistet.

På fredag møtte jeg som sagt Lena, som jeg ble kjent med i Brasil den gangen vet dere, og det var superhyggelig. Vi startet kvelden på Bøker og Børst sammen med tre andre jenter, og drakk masse øl og hadde det så fint! Og så dro vi videre til Gnu og så Cementen, før de tre takket for seg og Lena og jeg forsvant videre ned i en mørkere bule, med metallmusikk og svartkledde, før vi endte opp på nach og jeg til slutt sjanglet hjemover like før soloppgang. Herregud, jeg kan ikke huske sist jeg holdt det gående så lenge…. Og jeg skal alltid A-L-L-T-I-D ringe FF* når jeg er full, så han ble sikkert kjempeglad sånn i firetiden på en lørdagsmorgen. Ilu!

I går sov jeg til klokka var to (…), før jeg stablet meg nogelunde på beina rundt tre, og gikk ut for å hamstre mat og potetgull til resten av kvelden – med Melodi Grand Prix, Special Victims Unit og så et par sider med Kvinnen i buret.
«Do something instead of killing time. Beause time is killing you», instagrammet hun og la ingen verdens ting i dét.

Hvordan har deres helg vært? Og hva syns dere om årets MGP?

*fin fyr

__________
Hey! Today I’ve just walked restlessly around with my thoughts and my camera hanging on my shoulder, in the heart of Stavanger. I love these streets, I could walk around for hours – it’s a perfect city to get lost in, ’cause it’s small enough to not make you discouraged, you’ll always find something that you’ve seen before, and suddenly your back on track again, the track you for a second thought you lost a moment ago. On Friday I met Lena, as I said, the girl I got to know during my travel in Brazil last year, and that was so much fun! We started our evening at Bøker og Børst, a lovley small place in the colourful street, where we met three other girls and had a lot of beers. Then we went to Gnu and then to Cementen, before the three girls said good night and Lena and I continued the night at a darker place with metal music and black clothes, and then we ended up at this after party and I walked home around sunrise. Oh my, I can’t remember last time I lasted so long… Yesterday I slept till 2 o’clock before I went out shopping food and chips for a night at the hotel – with Eurovision Song Contest, Special Victims Unit and my book. «Do something instead of killing time. Beause time is killing you», I instagrammed – with sarcasm obviously…. How was you weekend? And what’s your thoughts of this year’s ESC?

17 kommentarer

 1. Stavanger ser så utrolig fint ut, jeg må komme meg dit en gang.

 2. Jeg såg filmen til boken du leser en måneds tid siden – crazyspennende! Og slutten… Gaah gled deg 😀

 3. Jeg er ikke helt i form om dagen. Vondt i halsen, vondt i ørene, tett i nesa og nyser masse. Men, selv om jeg ikke er helt i form har jeg vært på sanitetsvakt med Norsk Folkehjelp, i går på landskamp i rugby og i dag på sykkelritt 🙂

  Marie svarer: God bedring! Jeg er imponert over alt du får til selvom du er syk! Ta vare på deg selv 🙂

 4. Stavanger er fint! 🙂 Koselig liten by!
  Bøker og børst må være tidenes kaffe! Elsker den!

 5. Åå, herremin så fine hus! Fargerike hus er fint altså. Får lyst til å besøke Stavanger!

  Vore avslappande, bortsett frå steppdans-forestilling i går og møte med ny, liten turkamerat i dag!

 6. Amazing photography. I would love to wander those colorful streets for an afternoon, popping in and out of shops. It looks like a wonderful little city 🙂 xx

  The What’s In Between

 7. Åh. Elsker dette. Er så fint å av og til sette litt pris på hva jeg faktisk har her i byen, selv om jeg har blitt rimelig lei etter å ha levd her hele livet. Haha.

 8. Benedicte-Abelone

  Hvis du trenger mat mens du er i Stavanger kan for eksempel Ostehuset tilby noe godt! Ellers ser det ut til at du har fått en del gode tips om byen 🙂 Når du er i Sandnes kan du gå en tur i Sandveparken og rundt Stokkelandsvannet, som må være ca det eneste vi har å skryte av 🙂

 9. Ejj men altså, facaderne på de bygninger er jo alt for kære. & fint spottet med moustache stenbænkene 🙂 Jeg bliver mere og mere overbevist om, at jeg SNART må tage mig sammen og få besøgt mine nordiske nabolande! Det ser så rart ud deroppe!

  Marie svarer: Jaa, kom, kom! 😀 Det er så mye vakkert å se!

 10. Så masse flotte bilder! Stavanger virker som en utrolig koselig by,jeg må få dratt dit en gang 🙂 Vel, årets mgp var en god miks av dårlige sanger, gode sanger, litt band og en skjeggedame, så jeg fikk ihvertfall en god dose med underholdning!

 11. Ååå, fine fargegata <3

 12. Åh, Stavanger er så nydelig! Var der for et par uker siden, og jeg absolutt ELSKER fargegaten! <3

  Helgen min har vært kjempelang! Årsfest med innebandylaget, kosekveld med bestevenninne, og eksamenslesing for harde livet. Koselig helg, men samtidig slitsom :p Og når det kommer til Eurovision, så synes jeg egentlig bare det blir verre og verre for hvert år som går.

 13. Oooog DER fikk jeg den sutrete Cyndi Lauper-låta på hjernen, haha! Fargegata i Stavanger er så herlig! Da jeg var i byen med kjæresten min for et par år siden, drakk vi Guinness og spilte Scrabble i bakgården hos Bøker & Børst. Herlig sted!

 14. Fysjutton vad fint där är!

 15. May-Linn

  Åh, som du inspirerer meg! Du ser ting jeg ikke ser. De hverdagslige tingene som betyr så mye, men som man ikke alltid legger merke til. Takk for at du minner meg på å løfte blikket fra asfalten.
  🙂

  Marie svarer: Å, tusen takk! Nå ble jeg glad! Det er jo så mye finere ting å se på enn asfalt! Hehe. <3 Stor klem

 16. jeg var også i stavanger akkurat den dagen og gikk i akkurat samme gate! shit, gikk kanskje forbi hverandre.

 17. Tom Ur Kjørsvik

  Takk for fine bilder av gaten min

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *