STAVANGER


Nye 210 kilometer asfalt i bagasjen, og vel fremme i Stavangårr. Jeg får virkelig kjørt meg (hehe) på denne turnéen, og det er vanskelig å holde øynene på veien fordi landskapet som omkranser den er så forbanna vakkert, Norge i mitt hjerte, og øynene mine går som fluer mot et lys rundt hver eneste sving. Men jeg overlevde denne etappen óg, og nå har jeg bare én igjen: Stavanger og hjem til Fredrikstad, men det er ikke før om en uke. Puste først, og jobbe litt og så er det hjem til søttende mai! Hipp hurra!

Jeg har fått en pervers drøm om å kjøpe bobil etter alle disse roadtripsa, og den er pervers fordi jeg egentlig hater å kjøre bil, med hele mitt hjerte, jeg får angst og syns det er ubehagelig og ekkelt, men så har jeg jo fått bevist for meg selv at jeg kan hvis jeg vil, og at det går bra og jeg er en flink sjåfør, og det landskapet vi har fra sør til nord har trigget lysten til å bare se mer og mer. Og en sånn hytte på hjul kan en jo bare rulle nedover i Europa med også, hvorfor ikke? Leken tanke, jeg beholder’n litt til.

Nå må jeg ha MAT, smågodtet mitt dekker virkelig ikke behovet. Senere i kveld skal jeg treffe Lena igjen, hun som strakk ut en hånd etter mareritthosten i Rio de Janeiro på verdensreisa i fjor, det blir fantastisk hyggelig å se henne igjen! Og veldig rart, plutselig har jeg ett menneske å mimre tilbake på reisa mi med. Inntil nå har den jo bare vært en fjern virkelighet, nesten en drøm, som ingen andre forstår seg på.

Har jeg noen lesere i Stavanger óg? Eller noen som har vært her, og kan gi meg noen tips til helga? Jeg er forever alone igjen, og trenger noe å fylle timene mine med!

210 km asphalt is left behind, and I’ve arrived Stavanger. The drive was about 4-5 hours, and I’m struggeling out there – to keep my eyes on the road. The landscape is so beautiful, my eyes are running towards it as flies towards the light! Norway in my heart. I survived this drive aswell, now I only got one left – Stavanger and home to Fredrikstad, but that’s next week. Before that I have to breathe a little, work a bit and then I’ll be going home for the National Day 17th of May. Hurray!

I’ve developed a sick dream to own a motorhome after all these roadtrips. And that is sick because I hate to drive, with all my heart, I get anxiety and think it’s creepy, but then again – I’ve just prooved to myself that I can, it’s fine, I am a good driver and the landscape that surrounds the Norwegian roads makes me wanna se more and more. And with a motorhome I could simply roll down Europe as well, so why not? I’m gonna play with that though for a while, sounds cool.

Now I’m out for dinner, and later I’ll meet up with Lena, the Norwegian girl I met in Brazil last year, the one that saved me and my travel motivation after the bad experience with the host in Rio de Janeiro. It’s gonna be so nice and weird to see her again, until now – all the people I met during my travel around the world seems like a far away dream! Ok, later!

14 kommentarer

 1. Så klart har du det! Du har i hvert fall meg 😉
  Har bodd her så altfor lenge at jeg (desverre) ikke kommer på noe som kan være gøy for andre som ikke bor her i byen. Haha.

 2. Hei! Jeg er ikke fra Stavanger selv, men var der en gang og da besøkte vi solastranden og gikk sørover til neste kommune langs kysten. Vi hadde med kakao og boller og rastet på turen i fjæra og det var en helt fantastisk tur, så hvis det er fint vær kan det være et tips! Og dra til stranden uansett!! For meg som er fra Trondheim som bare har langgeunne gjørmefjærer var det amazing!!

 3. Camilla

  Lena, er det hun med kaninørene?
  Kos deg i Stavanger, mulig jeg er litt blind, men hvorfor er du på turne, og med hva?:)

  Marie svarer: Nei, hun med øra var brasilianer! Hun reddet meg OGSÅ, men hun bor nok i Brasil, hehe. Lena er hun norske jeg møtte på hostellet jeg dro til etter han hosten 🙂 Hun med verdenskart tatovert på føttene, hvis du husker de bildene!

  Jeg er på turné med jobben, jobber for et digitalt markedsføring- og eventbyrå, og prosjektet jeg jobber på er for Reitan/Narvesen. Jeg reiser rundt og deler ut smaksprøver på New Day, den nye serien med foccaciaer og salat osv!

 4. camilla

  du tar så syyykt fine bilder!! hva er hemmeligheten?

  Marie svarer: Å, tusen takk! Det er nok VCSO-cam, hehe. 🙂 Tar stort sett bare bilder med mobilen og redigerer de med VSCO!

 5. Jeg er ifra Ålgård, som ligger ca. 20 minutter sør for stavanger 🙂 Anbefaler deg å sjekke ut Bøker og Børst! superkoselig cafè/bar som har verdens beste chai latte og mange kule typer øl! Dessuten er det en veldig søt bakgård man kan sitte i med lyslukter og fine tepper og varmeapparater, så man kan late som om det er sommer selv om Stavanger er en relativt kjølig by på denne tiden 🙂

  Marie svarer: Å, tusen takk for tips! Høres ut som noe for meg!

 6. lyslykter* hehe ikke luktelys liksom

 7. bøker og børst er veeeldig fint og bra (og derfor alltid stappfullt, ikke kødd i det hele tatt!). Anbefaler også café sting. Du kan gå gjennom gamle stavanger på 10 minutter, det er fint. Hvis du spiser fisk kan du spise/kjøpe det på Fisketorget (egentlig bare en butikk/restaurant i havnen…) Folken pleier å ha mye arrangementer også, på kveldene! 🙂

 8. Ta en tur i fargegata 😀

 9. Therese

  Jeg er slettes ikke fra Stavanger, men var der en tur i høst, på en viss avskjedskonsert, haha:P Jeg anbefaler (som de andre) Bøker & Børst, og fargegata / gamlebyen. (Alt det er på samme sted). Og rett nedenfor (ved havna og oljemuseet) er det masse oljeindustriskrot som er malt i alle slags farger og grafitti (industrikunst? oljepark?), der kan du ta noen kule bilder! Også har jeg hørt at Solastranda er fantastisk, og hvis du har mer tid så kan du jo ta en tur til Bryne og besøke Kaizersplassen, hehe! 🙂 Kos deg i Stavanger, det er en koselig by:)

  Marie svarer: Tusen takk for tips! 😀

 10. Døgnvill burger, byens beste! 🙂 Til ok pris også, faktisk! 🙂 Du burde uansett ta en titt i fargegata. Og innom hos Kjoledamen (gjentar megselv fra instagram). Bor i Stavanger og trives kjempegodt her. Sentrum er så fint med de små søte husene 🙂 Gnu er stampuben, akuratt passe brunt for meg som ikke liker nattklubb, men foretrekker musikk i passe volum og øl til ok-pris.

  Marie svarer: Tusen takk for tips, vi var faktisk ute på Gnu i går! Likte meg der 🙂

 11. Gå tur rundt stokka vannet, besøk gamlebyen, gå rundt i byen, ta en utepils i vågen, sjekk utelivet (det er så sykt mange mennesker ute en lørdagskveld i Stavanger), spis supergod burger på Døgnvill, om du har muligheten – ta turen til Preikestolen 🙂 håper du får ett supert opphold i Stavanger by:)

 12. Det er så godt å møte mennesker som du har hatt felles reiseopplevelser med! Da jeg kom hjem til det norske bondeland etter min verdensreise, ble jeg virkelig frustrert over hvor vanskelig det er å fortelle om reisen fordi jeg vet at de som ikke var tilstede samtidig som meg ikke kan forstå det.

  Håper du har hatt- og fremdeles har en fin helg 🙂

 13. En kreativ idé om å stoppe bruken av mobil bak rattet: http://www.upworthy.com/who-knew-a-bottle-of-red-nail-polish-might-be-responsible-for-saving?c=ufb3 🙂 (In the spirit of the ESC-winner, hehe) Kanskje du vil spre den til resten av dine lesere også? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *