WILD AND WET


ph_priv, Pantanal, Brazil

Jeg tar opp tråden igjen, og reiser videre gjennom Brasil på gamle reiser og brennende minner. Når en reiser jorda rundt i nesten syv måneder, er det klart det blir en eviglang hangover på bloggen etterpå, men det gjør vel ikke noe?

19. mars 2013 ankom jeg verdens største våtmark – Pantanal etter et eventyr av en biltur, og jeg skal ikke gjenta meg selv en gang til, jo da, det skal jeg – BILTUREN til var bedre enn programmet i selve Pantanal. There you go. Ikke velg Ecological Expeditions som turoperatør. Sånn. Ferdig repetert.

Etter en sen kveld hvor vi gled stille gjennom mørket på Pantanals elver i en kano, og jaktet etter lysende caimon-øyne (i familien med alligator, det var veldig spennende og for et SYN det var med de lysende øynene!), kom en ny dag hvor vi fikk kjenne våtmarken på kroppen. Å trå barbeint i den Sør-Amerikanske våte villmarken var som å sette føttene ned i flytende skrekkblandet fryd. Ikke visste vi hva som fantes der nede i den bløte marka, og ikke ble vi fortalt noe heller. Det stakk og det sved, og det kunne jo være hva som helst av innsekter og kryp, men det gjaldt bare å gå forsiktig og tenke glade tanker. Senere viste det seg at marka inneholdt anakondaer, blant annet, guiden vår fanget «»»en liten en»»» (det er et BARN dere ser på bildet) og la den rundt halsen til de som ville dét. Jeg ville, jeg, men anakondaen ville noe annet – den ville klemme hodet mitt i stedet, og et øyeblikk der tenkte jeg med meg selv at det var litt dumt å få hodet klemt av en anakonda, for hva kunne vel guiden ha gjort hvis den slangen plutselig bestemte seg for at jeg fortjente en SKIKKELIG klem? Men det gikk fint, og det ble noen morsomme bilder og noen tynne, nervøse lattere fra de jeg var der med.

Og senere på dagen fisket vi Piranha, som spiser kjøtt og svømmer etter høye lyder så vi slo pinnene mot vannoverflaten for å lokke de til oss. Det tror jeg var det eneste jeg lærte i løpet av 3 dager med EE. Elva var forresten helt surrealistisk der den rant! Like varmt som et badekar, og jeg underdriver ikke når jeg forteller dere at å stikke foten nedi kjentes ut som et ferdigtappet BADEKAR. Minst 30 grader med brunfarge fra jordens leire, og kjøttetende fisk i og en krokodilleslekt som ser på oss i mørket gjennom selvlysende øyne. Turoperatørene kan være så sleipe og dårlige de bare vil, men VERDEN vår svikter aldri.

More from Brazil here

More pictures from Brazil. I’m floating on my old journeys and burning memories. When you travel the world for almost 7 months, of course it’ll be a everlasting hangover on the blog afterwards, but you don’t mind, do you?

19th of March I arrived the biggest wetmark in the world – Pantanal, after an amazing drive from Bonito. Once again – the drive out there was better organized and more educational than the program we went through IN Pantanal. Never ever go for Ecological Expeditions when you book your travel in the Pantanal.

The pics above show our walk in the wild wet mark of Pantanal. We didn’t knew anything about the insects that could be down there in the water I walked through, so we just had to trust the fact that none of ’em were toxic haha. We didn’t even knew what kind of animals we had around us, until the guide picked up an anaconda. LOOK AT IT. And it wanted to squeeze my head, for a second out there I was like «FML», I mean, what if the snake just decided to squeeze – for real, what could the guide do to avoid that? Haha. At least we got some nervous laughs and good pictures! Later we went to fish Piranha, which eats meat. The river was by the way SO WARM, like a bath tub at home – not kidding. The Earth is an amazing lady, all the funny things she gives us, huh?

4 kommentarer

  1. Uhæææ, du er modig dom turte det barbeint. Jeg vet at anakondaen finnes under bakken der og de blir gigantiske. Jeg er livredd slanger så jeg får jo så klart med meg slangeprogrammer på tv. Det blirm som en skrekk film. Igjen fy søren det er tøft gjort å tråkke der babeint, jeg hadde hatt problemer med å være der med skoene på også jeg :9 God tur videre!

  2. Så modig du er!! Jeg hadde ikke tørt å gå i den gjørma, holdt en slange eller vært i nærheten av et sted der det er krokodiller/aligatorer. Krokodiller = noe av det verste jeg vet, uten at jeg noen gang har sett en. Og ikke vil jeg heller. Blir livredd bare av å tenke på det eller å se et bilde. Uff!

    Synes du har gjort så masse tøft på verdensreisen din! Misunner deg alle opplevelsene (bortsett fra denne, tehe) 🙂

  3. Haha, bilete med slangen altså, herleg! Hadde vore redd sjølv! Og einig med dei over, modig som tørr gå barbeint, fyttikatta.

    Reisehangover gjer absoulutt ingenting, berre moro!

  4. Sick som tida går! Det der husker jeg jo som om det var… en måned siden eller noe!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *