TRONDHEIM

Å, kjæære. Jeg besvimer hver gang jeg drar kortet og åpner døren til mitt nye hjem på Thon Hotel Prinsen. Det er så uendelig SVÆRT! Nesten ekko når jeg nyser! Jeg har en hel stue inne på rommet mitt, og det er så høyt oppe i skyene at jeg nesten kan gripe tak i kirkespiret til Nidarosdomen hvis jeg lener meg langt nok ut av vinduet. Her skal jeg leve lykkelig til helgen skiller oss ad!

I går kjørte jeg kassebil fra Fredrikstad og hit til bartebyen. De fire første timene gikk som på skinner, jeg sang og koste meg skikkelig i eget selskap, og glemte at jeg egentlig ikke liker å kjøre bil i det hele tatt. Barndommen min passerte i revy utenfor vinduene gjennom Østerdalen og forbi, med Aukrustsenteret, vakreste Rondane, og Røros. Minner, minner, minner, og det var en skikkelig fin tur.

Men så ble fire timer til fem og seks, og det begynte å bli mørkt ute og fjellene spiste opp radiosignalet mitt. Alt som var igjen var valget mellom en andakt på P1 (…….), eller en radiodokumentar om seriemorder Thomas Quick på P2, som egentlig var spennende, men som ble til radiosnø hver gang de viktige poengene og svarene skulle sies. Og så kom angsten, for jeg hater å kjøre i mørket og særlig når det regner, og jeg var helt alene der oppe, ingen lys noe sted, ikke fra noen kanter.

Kjøring sånn i mørket er angstfremkallende nok i seg selv, skuldrene mine låser seg til himmelen, og øynene blir store som tallerkner og og hjertet mitt holder nesten ikke ut, men så kom det en kronidiot av en trailersjåfør fra BRING (les: BRING. Jeg blogger riper i lakken deres med vilje, for det der var livsfarlig kjøring og ingen har lyst til å dø sånn) som var helt manisk bak rattet der i tillegg. Jeg var én liten elg fra å bli drept, jeg! Så tett opp i meg lå han, og i så høy fart at ett bråbrems fra min side så hadde jeg fått hele fronten hans i bakhodet og dødd. Så jeg måtte jo bare holde gassen inne for ikke å bli rent over, men ikke så langt inne at det gikk for fort for da kommer angsten igjen, og det var en helt sjuk plassering for meg der mellom kjøreangsten i front og trailerskrekken bak. Og når han skjønte at jeg kom til å holde fartsgrensa, og ikke kjøre én cm over, skrudde han rett og slett på fjernlyset og BLENDET meg i speilet, og jeg er helt sikker på at han gjorde det med vilje for han blinket en hel sang i morsekoder før han bestemte seg for å la de stå på.

Men jeg blir sta, jeg, og provosert og tenkte at den idioten ikke skulle få gleden av å skremme meg av veien. Og den tanken holdt jeg sikkert én time, med speilet vendt nedover for å slippe å bli snøblind, helt til nervene mine var helt fillete, og jeg bare MÅTTE ta en strekk på beina. Da svingte jeg av på en bensinstasjon nedi Sør-Trønderlag der, og den jævelen av en trailersjåfør, tror dere ikke han LA seg på hornet sitt når han kjørte forbi meg? Det var den midterste fingeren hans som tok form i en brølende lyd, det er jeg helt sikker på. Han KJEFTET på meg med traileren sin. Herregud.

Jeg er bare glad det ikke kom en elg, jeg.

Nå skal jeg ut på lunsjdate med denne karen:


ph_priv

Hejhej!

____________
OMG, can you believe how big my hotel room is? I’m in Trondheim – arrived last night after the 8 hours drive from my hometown. It was a beautiful drive between mountains and nature, and I passed a lot of my Childhood Memories such as Rondane (mountain hike), Røros (town), and the Aukrust center (kind of museum) – but I was also scared to death by the darkness around me, the rain that made the roads wet and slippery and scared of the crazy truck driver that drove behind me for a couple of hours. I was driving in the speed limit – and he was NOT happy about that, he wanted to go faster but he could’nt pass me ’cause of the narrow and winding road so he was just NAILED to my back, nagging and blinded me with his lights and it was just a nightmare out there. I didn’t want him to win so I just ignored the blinding lights of his, and kept my speed as I wanted to – but after I while I got sooo tired and nervous, I just had to stop for a while. And when he finally passed me he pushed his horns on me – like he used his truck to yell on me, giving me his middle finger. GOD, I was just happy I was still alive – he was insane, the whole drive with him behind me was insane. NOW I’m hungry, so I’ll get out for lunch some place.  See you later!

11 kommentarer

 1. Camilla

  Bra du sto på ditt! Får håpe jeg ikke opplever noe sånt rett etter at jeg har fått lappen:O

 2. Trondheim er så fint! Samboeren min flytter dit til høsten, og jeg gleder meg til å besøke han. Pluss at det er jo mine hjemtrakter, og jeg sier aldri nei takk til å tilbringe tid i Trøndelag. Foretrekker dog å kjøre Dovre, fremfor Østerdalen! 🙂

  Marie svarer: Så koselig! Å, hei, takk for tips! Kanskje jeg prøver den veien ned igjen 🙂

 3. Åh, sånne sjåfører skulle vært fratatt førerkortet! Skjønner ikke hva de tenker med – eller hva som gjør at de IKKE tenker, blir det vel heller. Forresten, hva er det du er i Trondheim for? Ferie, jobb eller noe heelt annet? 🙂

  Marie svarer: Jeg VET det! Ikke jeg heller! Jeg er i Trondheim for jobb 🙂

 4. For en drittsekk av en fyr. Liker IKKE!!!

 5. Siripiri

  Velkommen til barteby! Vi kan love deg trøndervær å trønderfolk i lange baner 🙂

  Har forresten hatt en lignende episode med en trailer, og jeg sinka ned på pure F. Han ble gaanske sinnamann, men slapp forbi meg på en strekning. Tut å bært å full fart. Noen av de er bare fødte kjøre-
  idioter. Dessverre.

 6. Neimen, så morsomt at du er her i byen! Idag fikk du jo oppleve en sykt typisk Trondheimsdag, med både sol og regn på få timer. Tenkte å anbefale deg å ta en tur over «øya», om du har en time fri en dag. Nydelig liten tur, ikke langt fra sentrum:)

  Marie svarer: Takk for tips! Jeg skal prøve å rekke over øya! 🙂 Det har vært en DEILIG dag i Trondheim, sola blir jo bare enda deiligere når det regner litt først – dere er heldige sånn!

 7. Det ser flott ut der! Må virkelig få tatt meg en tur til Trondheim selv.

  Og sånn kjøring… Merker jeg blir provosert av å lese! Har kjørt nok på dårlige veier med mongo førere som skal fram på død og liv (bokstavelig talt) IKKE noe morro….

 8. Åh, hadde jeg visst når du skulle passere bygda mi (15 min før Røros) skulle jeg jammen ha stått i veikanten og vinket til deg! Både Røros og Trondheim er himla vakkert, håper jeg kommer inn der på sykepleien til høsten 🙂 Kos deg masse i Barteby 🙂

 9. Flytta hit til Trondheim i høst, kan være jeg blir her for alltid! Digger at Trondheim er en by med stor B, samtidig som skogen og fjellene banker på bare en liten busstur unna! Håper du storkoser deg her, så kanskje jeg blir ministarstruck på avstand en dag 🙂

 10. Solfrid

  Åå, det er så mange stygge ord som dukkar opp i hovudet når ein høyrer/opplev slike idiotsjåførar. Du greidde deg bra!
  Hugsar ein tur med ein slik trailersjåfør, eg sat på med ei veninne (i ein bitteliten Opel Corsa) så kjem det ein stor lastebil og legg seg heilt opp i rompa. Prøver å bruke den «bremse-teknikken», men han ligg fortsatt i rompa. Eg snur meg og prøver å vifte han bort for å signalisere at han skal leggje seg lenger bak. Han berre heisar skuldrane og skjønar visst ikkje kva som er problemet. Ein kan lure på nokre av sjåførane som er ute på vegane iblant. Og når det er jobben deira tilogmed!

  Kos deg i Trondheim!

 11. ååh, jeg var i Trondheim i går! Hadde vært så morsomt å plutselig møtt deg på gata 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *