ADULT POINTS!

Voksenpoeng på en søndag: svidd av nesten en tusing på Plantasjen. I mitt hode fortjener det å ta inn levende planter i flertall for aller første gang, en egen kategori under «Livshendelser» på Facebook – med påfølgende x antall «plantene mine – minutt for minutt»-statuser. Litt i samme gate som de oppdateringene alle unge mødre legger ut om barna sine hver jævla dag. Neidajoda, men det er meg det er snakk om – jeg har aldri klart å holde liv i noe annet enn en plastikkplante tidligere, så det her er STORT! Jeg er spent på hvor lenge vi kan leve i skjønn, grønn harmoni før mamma må komme til unnsetning og sette i gang livreddende førstehjelp.

Apropos – dere husker den ene fredslilja jeg satt opp som et mål på den o´store Day Zero-listen min?
67. Kjøpe en potteplante og holde den i live gjennom hele 1001-prosjektet.
Den planta omkom nesten i oppussingen, stakkar, men med litt munn-til-munn-metode i går og i dag ser den heldigvis ut til å overleve – igjen. Den dør og oppstår fra de døde igjen anhver uke. Og der har dere standaren for min evne til å ta vare på det levende rundt meg.

Optimismen står det ikke på, iallfall, kontoutskriften min etter i dag er et stående bevis. Jeg klarer å holde liv i en katt (…fordi mamma stepper inn 80% av tiden fordi jeg enten er ute og reiser eller jobber), klarer jeg disse plantene også så tror jeg jammen vi kan si at jeg er klar for å få barn, hæ?

Hva er deres «must have» i leiligheten/rommet deres? (Driter egentlig i det, det jeg EGENTLIG lurer på: Er dere flinke til å holde liv i planter/dyr/barn, eller er det bare jeg som er fantastisk håpløs?)

Adult points on a Sunday – I spent almost 1000 NOK at the local plant store! In my head – that deserves a BIG Facebook-update with following statuses «my plants – minute for minute» like the updates young mothers are giving us on their children. Jk. This is huge for me, before this – all I’ve been able to keeping alive is plants made of plastic. I’m so excited to see how long we can live happily all together in a green harmony before my mom has to step in and do first aid on my new friends. Haha. Are you just as hopeless as I am, or do you actually manage to take care of your plants?

25 kommentarer

 1. Mariann

  Du er så absolutt ikke alene.
  Undertegnede har tatt livet av en kaktus (type aloe vera).. Også har jeg pleid og ha en mini julestjerne til jul. Den får aldri oppleve neste år.. Planter og blomster er ikke skapt for meg..
  Must have? Bilder.. Personlige bilder! Har en hel vegg! Den veggen puster for alle plantene jeg ikke klarer å ta vare på.

 2. Solfrid

  Haha! Eg klarer (nesten) ikkje å halde liv i plantar, har tre stk. no som har overlevd utan at eg skjønar kvifor, dei må vere halvt kaktusar eller noko liknande! Den eine var riktignok halvdaud, men så kom det nytt, grønt liv ut av det blå.

 3. Dreper tulipaner og roser etter 1 til 2 dager. Nå har jeg bare hatt de jeg får gratis på jobb for de er for gamle til å selge da. Ellers har jeg kaktusplanter, som jeg vanner når jeg husker det. Hurra, druknet den ene her om dagen.

 4. Johanne

  Haha, kjenner meg igjen – jeg trodde jeg hadde grønne fingre og kunne holde liv i en plante, inntil jeg skaffet meg en. Jeg drepte en orkidé på 1 mnd og en svibel (det skal jo ikke være mulig en gang!) på 2 uker. Har skaffet meg ny orkidé, om denne ikke overlever går jeg over til plast, haha 😛 Forresten bra valg av plante å holde liv i, så vidt jeg vet er fredsliljer en av de enkleste plantene å ha 😉

 5. Jeg dreper alt.. Jeg elsker planter, men jeg glemmer å gi de vann, så det har nesten blitt som en dyr forbruksvare.. Det eneste jeg bare må ha er en bukett friske roser på bordet mitt. De dør jo av seg selv etter en stund uansett, så da slipper jeg skyldfølelsen når de dør, siden det liksom er livets gang 🙂 hehh

 6. Jeg har hatt en fredslilje siden 30. november 2012, lever enda! 🙂

  Marie svarer: Shit! Jeg er imponert! Hva er hemmeligheten?

 7. Basert på egne erfaringer er det lettere å holde liv i en hund,enn en plante 🙂

 8. Haha, jeg er ikke noe bedre jeg heller! Har klart å ta vare på enkelte planter, f.eks orkideen min har jeg hatt i 1,5 år nå (STOLT), men en gang kjøpte jeg mange planter til leiligheta, og de døde alle sammen! Noen drukna, andre tørka inn. Jeg skjønner liksom helt hva de vil jeg..

 9. Haha, the story of my life! Har en plastikkorkidé jeg er svært stolt av, da… 🙂 Har tenkt å prøve meg på solsikker denne våren, sånn som jeg gjorde hvert år da jeg var liten. Spent! *flaut*

 10. Sebastian

  Altså… er du fri som fuglen, og kan man smigre og smiske seg til en date? Eller er det bare håpløst? 🙂

  Syntes nemlig du er så veldig, sånn VELDIG fin!

 11. Jeg jobbet 4 år i blomsterbutikk ved siden av skolen, men er fortsatt ikke grønn på fingrene!! :/ Vet hva man skal gjøre, men glemmer rett å slett å vanne de, haha 😛

 12. hihihhi, kan ikke helt skjønne at det overhode går an å ta livet av grønne planter, kaktuser, sukulenter og orkideer jeg da.. «Flinke dere» 😉 Så der var vel svaret mitt 😉 Det kan bli litt svinn hvis jeg har dem for nærme panelovnen må innrømmes, men ellers lever de godt. Og pusekatten er en velfødd krabat på 5,2 kg, 11 år og aldri sulten! (m en snill nabo som passer ekstra godt på ham da jeg har ferie)

 13. Har virkelig gått inn for at mine 3 orkideer ikke skulle dø, etter mye innsatts har jeg faktisk fått den ene til å blomstre på nytt 😀 Ble så stolt at jeg tok bilde av den for å sende til mamma 😛

 14. Jeg har en tendens til å overvanne jeg, men den ene planta mi lever enda, til tross for masse mugg i jorda.. Synes det er lettere å holde liv i grønne planter enn blomster, men det er da lov med noe plastic fantastic óg – fint ska det jo værra!

 15. Jeg er helt håpløs med planter – jeg tørket ut en kaktus! Men kjøp deg en orkidé, og ikke hør på alle andre om å vanne annenhver uke – kjør ditt eget løp. Orkideen min levde fint som bare det, selv om den var døden nær noen ganger grunnet vannmangel på noen måneder, men etter at den flyttet inn til bestemor sammen med meg har den gitt helt opp. Jeg har konkludert med at den ikke tålte å bli så godt behandlet som den blir hos bestemor, fordi den var så vant til hvordan den hadde det hos meg, haha.

 16. haha, det er du ikke alene om! Jeg er HÅPLØS når det kommer til blomster, de lever ikke mange dagene. Selv orkidéene som skal stå LENGE, og komme opp igjen forsvinner og krymper sammen :S Meen jeg gjør som deg kjøper nye og prøver atter en gang! Vi må da lære en gang vel?

 17. Det er snakk om voksenpoeng det! Vi har tre planter i leiligheten som nesten dør omtrent hver uke, men de kvikner til igjen så fort de får litt vann! Haha.

 18. Fuglen min kunne nok fått skiftet på buret sitt litt oftere, og har nesten sagt til kjæresten min at han nesten ikke trenger å kjøpe blomster til meg fordi jeg ikke klarer å ta vare på ting som ikke maser eller flytter på seg av seg selv. Hunden og katta mi lever i beste vellgående med andre ord 🙂

 19. Var helt håpløst helt til jeg plutselig jobbet hoss plantasjen og hadde hovedansvaret for inneplanter i en uke…DET er optimisme! Men etter det har jeg vært ganske flink! Bare pass på at hawaiirosene får nok vann og at når blomstene slipper, knip av rett under selve blomsten på stilken, da er det større sjangse for at det kommer nye skudd 🙂 Pass også på at noen planter vannes på skålen, noen direkte i blomsten og noen i jorden den står i, alt ettersom, er bare ett kjapt googlesøk på navnet så burde det komme opp hvilken som er hva 🙂 Fredsliljer som er døden nær eller har dævva er bare å sette i en bøtte med noen cm vann i, så burde den være i gang igjen etter en liten stund 🙂

  Marie svarer: TAKK for tips! Hawaii-rosen har allerede begynt å bli brun, etter EN dag hva gir du meg….

 20. Mitt must have er bilder! Må ha minnene mine klistret på rommet mitt sånn at jeg kan mimre og le av alt jeg har opplevd 🙂

 21. Her er det omvendt med grønne fingre -jeg fikk en fredslilje av mamma i innflyttingsgave i 2006, som hun fikk tilbake sommeren 2011 da jeg flytta til Oslo siden det ikke var plass i flyttelasset til den, og da jeg kom hjem på besøk til jul, så hadde hun jammen greid å ta livet av den. 🙁

  Her i Oslo har jeg hatt en orkidè fra Ikea siden 2012, blomstrer en gang i året og alt 🙂 Jeg ante ikke at jeg hadde grønne fingre, sånn egentlig. Hehe!

 22. Var 3 for 2 tilbud på Mester Grønn her forleden, så jeg kjøpte noen robuste, grønne, planter. De står seg godt, og dama i kassen sa de heller skulle være for tørre enn får våte. Just my luck! De er skikkelig fine, og det gjør seg virkelig med noe grønt i stua!

 23. Du begynner å få teken på det der, du!

 24. Da er vi to. Pleier som regel å gå et par dager, så omkommer det jeg har fått/kjøpt av grønt. Når jeg bodde hjemme reddet mamma de, men nå ser det dårlig ut. Fikk eføy nå nylig, den har levd i en uke. Kjempestolt av det, men rosene henger. Dyr derimot er ikke noe stress:p

 25. Kamilla

  Planter: nei. De dør uansett hvor mye jeg prøver. 🙁 Dyr går det bedre med <3 De et litt flinkere til å si i fra om det er noe de mangler 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *