EARLY BIRD


ph-priv

Tidlige morgener har noe ved seg som resten av dagen aldri kommer til å få. Et slags buffer midt i mellom, gårsdagen er forbi mens dagen enda ikke riktig helt har kommet. Jeg var ute i gatene nøyaktig klokken seks i dag, og alt var så stille. Ingen viktige avgjørelser tatt enda, ingen avtaler satt ut i live, ingenting åpent, trikkene hadde så vidt begynt å dra seg gjespende av gårde bortover skinnene. Jeg følte at jeg tjuvstartet på et vis, at jeg fikk to ord med Oslo før resten av byen våknet til liv, at Oslo og jeg delte en liten hemmelighet med soloppgangen. Kanskje jeg skal gjøre B’en min om til en A og komme meg tidlig opp litt oftere – friskt og godt for sjela!

I dag har jeg spredd focacciaer og rabattkort på Nationaltheatret og Tøyen. Det er en så fin jobb, folk blir så innmari glade! Særlig i dag, jeg antar det var fredagshumøret som fylte gangene på stasjonen der. De smittet meg, iallfall, jeg har fått så mange smil i dag at jeg kan leve på de ut kvelden og langt inn i morgendagen.

Nå skal jeg straks gjøre meg klar til å møte to av de diggeste jentene jeg vet om for øl og middag, men før jeg møter dem ansikt til ansikt skal jeg se på hun ene på TV-skjermen. Skru på NRK1 kl. seks dere óg, og smil og vink til den vakre tyrkeren med de kloke ordene.

Hva skal dere i helga?

Early mornings have something special that the rest of the day never will get. A kind of buffer in the middle, yesterday has passed by while the day hasn’t really started yet. I was out in the street already 6 am this morning, and it was so quiet. No important decicions taken yet, no deals gone live, nothing open, the trams had just begun to pull themselves yawning along the rails. I felt like I was one foot ahead of the others, like I got two words with Oslo before the rest of the city woke up. Like Oslo and me shared a little secret with the sunrise. I think I have to wake up early more often – so good for the soul and mind!

Now I’m out for dinner and beers with my best friends, what are you up to this weekend?

6 kommentarer

 1. Camilla

  Morgenstund har gull i munn;) Husker da jeg var liten og sto opp før resten av familien, alt var så stille og uberørt, føltes som en annen verden.
  I helga skal jeg til en omsorgsbolig jeg kanskje skal jobbe på til sommeren, så er spent på hvordan det blir, og så skal jeg ut lørdag kveld:D

 2. I helgen skal jeg jobbe med skolearbeid og trene – blir digg 😀 Elsker også å stå opp tidlig, det er så deilig. Føler jeg får så mye mer ut av dagen.

 3. Morgenstund.. ja, yknow. Elsker tidlige morgener – da har man liksom verden litt for seg selv <3

 4. Solfrid

  Det er veldig fint. Må prøve det fleire gonger óg. Oslo er fin når det er stille, ekstra fin!

  Skal trene og øve steppdans, og kanskje kino på sundag 🙂

 5. I går var jeg på revy og i dag skal jeg på russerevy og spise middag hos mamma. Utover det skal jeg bare slappe av, tenkte jeg 🙂

 6. fantastiske bilder!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *