NOW

God kveld, superfjes!

Jeg har fått ny klokke, og ved å være absolutt u-bruk-elig fungerer den som verdens viktigste påminnelse. Den låser meg til nåtiden. Et hvert forsøk tankene gjør på å flykte til fremtiden og alt som kommer, blir stanset med et blikk ned på venstre håndledd. NÅ. Slapp av. Alt annet kommer til sin tid – nåtiden, det er den – og kun den, du trenger å forholde deg til.
Tiden mistet jeg grep om allerede under verdenreisen. Der hadde jeg ingenting som posjonerte opp tiden min i møter, avtaler, gjøremål og planer. Tiden var fullstendig fritt svevende, abstrakt, jeg var svevende. Dro dit vinden førte meg, gjorde det jeg følte for. Ingen holdepunkter, ingen å forholde meg til, ingen tid som måtte matche en annens. Talte dager og uker i destinasjoner, ikke tall. Hvilken måned er det nå? Trinidad&Tobago. Ah!

Det var så godt, så forferdelig befriende, sørg for å oppleve det en gang. Det å ha et verdenshav av tid, null forpliktelser! Ikke en gang synlig langt der fremme i horisonten! Fra avreise til dato for hjemreise var en eneste lang melodi av frihet, styrt av lyst og lykke. Hakuna matata. Alt jeg forholdt meg til, og alt jeg kunne forholde meg til, var NÅ, livet på direkten og tilfeldighetene som fylte det.

Men så tok jeg igjen tiden da jeg satte føttene mine i Norge igjen, og siden har den løpt fra meg – og jeg har løpt heseblesende etter. Et evig jag. Jeg blir så sliten! Nåtiden har jeg ikke tid til lenger, for jeg må planlegge alt som kommer i fremtiden. Avtaler, møter, reiser, studie, gjøremål. Jeg må rekke ting, for tiden går og den går i hundre og helvete. Rekke toget, rekke å slappe av, rekke å blogge, rekke å svare på mail, rekke å dusje, pakke, spise, når kan vi finne på noe? Har ikke tid. Må rekke å sove, må rekke å trekke pusten, må rekke å tenke, MÅ…. SLUTTE!

– så fort jeg tenker tanken på at jeg har noe jeg skal rekke, kaster jeg et manisk blikk på klokken og ser at tiden ikke er, og kommer aldri til å bli, noe annet enn akkurat nå. Det roer meg ned, og skjerper tilstedeværelsen i mitt eget liv. Åh, livet, der VAR du jo! Og selvom det er veldig irriterende for de rundt meg, som faktisk spør meg om hva klokken er og trenger å vite tiden, så klarer jeg ikke la vær å smile av den nye klokka mi.

Det er en grunn til at det engelske ordet for nåtid, present, er akkurat PRESENT*.

(*….betyr GAVE, for dere som ikke tok den.)

________
For English translation click here
.

11 kommentarer

 1. Uff, du har så rett! Tiden går alt for fort, jeg er alt for opptatt av å planlegge og tiden strekker aldri til. Skulle gjerne hatt tid til å legge fra meg alt av stress og tidsperspektiv, og bare leve her og nå – men DET har jeg ikke tid til, haha…

  Forresten, takk for gratisprøven fra Narvesen på Oslo S i dag! Skulle gjerne blitt stående å prate men jeg skulle rekke et tog (: Også var jeg litte-grann starstruck!

  Marie svarer: Åh, var det DEG? Så utrolig hyggelig å hilse på, takk for at du tok deg tid! Ingen grunn til å takke, hehe 🙂 Staarstruck, det er så rart – jeg er jo bare… meg. Haha. Håper du rakk toget! 🙂

 2. Hvor kjøpte du den?? Me want..

  Marie svarer: Jeg fikk den sponset! Den er herfra: http://www.tinytimemachines.com/pages/collections

 3. Kan du plisplisplis spørre de du fikk den av hvor den er fra? 🙂 Jeg leter etter den perfekte gaven til søsteren min sin bursdag, og NOW fant jeg den! For en utrolig fantastisk idé å lage en sånn. Nesten speechless.

  Marie svarer: Den er herfra: http://www.tinytimemachines.com/pages/collections 🙂

 4. Camilla

  Du har så rett! Tror alle kunne trengt en sånn klokke:)
  Om sommeren pleier jeg og noen venner å dra på telttur på en øy i havgapet og da pleier vi å la være å se på klokka og isteden bare gjøre hva vi vil når vi vil:) det er så deilig!

 5. Flott skrevet Marie!! Vi bare må lære å stoppe opp litt alle sammen og trekke pusten.. Fin fin torsdag til deg 😉
  Klem, Ann-Kristin (jippi, om en uke drar jeg til Kina i 20 dager! Da kan jeg puste ut!)

  Marie svarer: Tusen takk! Ha en fin torsdag, og GOD TUR til Kina! Jeg er så misunnelig!!

 6. Genial klokke! 🙂
  Og fint skrevet.

 7. Lever for øyeblikket i African time, og det er egentlig veldig deilig!

  Marie svarer: Haha, MÅ elske African time. Nyt det!

 8. Åh, så utrolig søt 🙂 Er viktig å minne seg selv på slike ting… Tid får man aldri nok av!

 9. Hehe, stilig klokke!!
  Tiden flyyyr hos meg også. Døgnet har faktisk ikke nok timer! Har aldri opplevd det sånn før, men nå er jeg stresset så og si hver eneste dag!

 10. Du ass. Full av…fornuft. Rene Ghandi. Mandela. Gro (Ja, landsmoderen!). Og med bare én bokstav for mye i navnet ditt!

  Bestilte meg ei sånn klokke jeg. Hermegås? Jeg? Neida, inspirert!

  Takk for tekstene dine! Du er…gull!!

 11. SICK så bra, Marie!!!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *