PSSST STAY FOCUSED….


ph_priv 2011

Har man det for bra, for lenge, er det lett å se seg sveiseblind på sin egen velvære og glemme hvor bra en egentlig har det. Man blir litt immun mot følelsen av takknemlighet, mister evnen til å sette pris på ting, og det som en gang var helt fantastisk falmer over lengre tid og tar en hverdagslig form i stedet. Som det å ha de du er glad i rundt seg, det å ha kapret drømmejobben eller at du enkelt og greit har en helt OK dag uten for store problemer. Derfor er jeg litt glad for å ha en konstant påminnelse bak ørene på at livet ofte ikke blir som man forestiller seg, at det vi har for vane å tenke på som selvfølger absolutt ikke er det. Ekkoet fra en kronisk sykdom hjelper meg å holde fokus.

Leoparden klorer meg litt her og der for tiden, små synlige flekker som holder tankene på plass, det er som å ha en liten stemme som konstant hvisker inn i øret mitt:

– Husk at sykdommer kan slå ned som lyn fra klar himmel, i hvem som helst, vær takknemlig for de dagene du kan stå opp fra sengen din på to friske bein, strekke to friske armer i været mens du gjesper søvnen ut av sinn, og smil for hver dag hjertet ditt banker som det skal.

– Husk å puste, ta det med ro, ingenting er verdt å stresse seg av pinnen for. Jo mer du stresser, jo mer klorer jeg – slapp av!

– Husk å ta lysbehandling en gang i blant, ikke bare roer flekkene mine seg ned – du blir brun og blid óg.

– Husk å kle på deg, det ER ikke vår enda uansett hvor mye du vil. Når du fryser – fryser jeg, og da brøler jeg deg prikkete igjen. Ta vare på deg selv!

– Husk at leoparder hører hjemme i Afrika. Hey du burde reise til Afrika!
(åh ti still…..)

– Husk at bekymringer ofte er blåst opp i ditt eget hode. Det aldri verdens undergang før det er verdens undergang.

If your life’s too good, for too long, it’s easy to forget how good your life is. You get immune to the feeling of gratefulness, loose the ability to appreciate things and the things that once felt amazing is blending into a daily life, like nothing special. Like having the people you love around you – without purpose, you’re taking it for granted. Or having caught the dream job. You forget about it after a couple of months and start to feel average again. That’s why I’m a bit happy to have a daily reminder that life’s unpredictable. That we should not take things for granted. The echo from a chronical illness that helps me stay focus.
The leopard is scratching me here and there these days, tiny spots that keep my thougths in place, it’s like having a voice whispering into my ear constantly:
– Remember that illness can strike as a lighting from a clear blue sky, be grateful for these days when you can jump out of bed with your two feet, stretch two arms in the air and have a healthy heart.
– Remember to breath – take it easy, nothing is worth stress yourself to death for. The more you stress the more I’ll scratch – relax!
– Remember to get your UV treatment, it’ll calm my spots down aand you’ll get tan and happy aswell.
– Get dressed, it’s not Spring yet, no matter how much you wish for it. When you get cold, I get cold, and then I’ll raawr you spotted again. Take care of yourself!
– Remember that leopards belong to Africa. You should go to Africa!
– Remember that worries are often made bigger in your head that they really are. The world won’t go under until the world’s going under.

11 kommentarer

 1. Du er virkelig et inspirerende menneske, Marie. Det mener jeg rett fra bunnen av hjerterota mi. Du skriver så uendelig fantastisk. Og ser så positivt på ting! Uansett, virker det som!

 2. Hahaha, «hey du burde reise til Afrika!» Likte den tankegangen 😀

 3. Åh, kjenner meg så igjen i det! Jeg har ikke psoriasis, men en annen kronisk hudsykdom som ligner, bare at når utbruddet først kommer blir det der noen år.. Legene vet ikke hva den kommer av, men stress er hovedmistenkt. Det er så utrolig viktig å ta vare på seg selv, og ikke minst ta vare på og være ydmyk for det man har. Selvfølgelig kunne jeg hatt verre ting enn en hudsykdom, men når man tenker tilbake på da man gråt seg i søvn hver natt, priser jeg meg ganske lykkelig for at jeg har klart å roe ned livet litt, og at jeg ellers er frisk og rask. Er så glad i bloggen din, får meg til å tenke så mye på en god måte!

 4. Camilla

  Dette trengte jeg å lese! I det siste har hodet mitt vært fylt av bekymringer, som jeg blåser ut av sammenhengen og ubetydelige ting blir i tankene i dagesvis, og det er så dumt! Jeg sier til meg selv at jeg må slappe av og ta ting som det kommer, og ikke lage teorier om alt mulig i hodet, man kommer så langt ved å gi faen.

 5. Dette trengte jeg idag uten tvil!!! Jeg har faktisk bokstavligtalt tatt meg selv i å hulkgråte 2(3?) ganger i dag, pga ALT for sliten student/praksis…. Nyttet ikke akuratt at en pasient skjelte meg ut på dementavdelingen :/ Men nå fikk du meg til å tenke litt gjennom, det er bra du skriver om slike temaer! 🙂 Tusen takk 🙂

  Marie svarer: Kjenner følelsen…. Har hatt noen sånne dager selv, det var da jeg tok en titt på kattedyret og tenkte SKJERP DEG! Hehe 🙂 Det er lov å være sliten, så lenge man ikke glemmer hvor bra man EGENTLIG har det <3 God helg, fineste Ester!

 6. Je tenkte faktisk på det samme i går! Jeg har ikke noe slikt kattedyr som holder meg fokusert, men jeg prøver å være flink til å ikke ta noe for gitt og være takknemlig for alt jeg kan og har!

  Marie svarer: Det er så viktig!

 7. Liker innstillingen din, Marie! 🙂

 8. Solfrid

  Er lett å gløyme kor bra ein har det, det er fint du minnar oss på å tenkje over slikt! Du er så bra du Marie.

 9. Takk for det siste punktet 🙂

 10. Hej!
  Gillar din blogg!
  Jag har en blogg jag också om bland annat psoriasis då jag själv är drabbad.
  Härligt att du uppmärksammar sjukdomen för det behövs verkligen, jag vet inte hur stor kunskap som finns generellt i danmark men här i sverige är den inte jättestor bland befolkningen menar jag nu och mer behövs göras för att få upp folks ögon att det är mer än «bara» en hudsjukdom vilket den ju är.
  Ha en fin dag!
  Mvh, Jenny
  levamedpsoriasis.blogg.se

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *