RIDING THE FORGOTTEN HIGHWAY

HAPPY VALENTINE, si!

Siden vi allerede er lurt opp i dette kommersielle hjørnet, og allikevel skal spre pengene våre rundt oss i kjærlighetens ånd, vil jeg be dere om å tenke på å kanskje bruke dem på de som trenger det i stedet. Kjøp en rose til kjæresten, og sleng ei femtilapp i denne retningen så er det ikke bare h*n som stråler, men du er med på å gjøre verden til et litt bedre sted også.

Don, min aller første couchsurfing-host og en stor inspirasjon ute i den vide verden (Sør-Afrika, mer nøyaktig), skal i april sykle 1,000 km sammen med en gruppe for å samle inn midler til barnehager rundt om i townshipene i Cape Town. En utrolig fin ting, hvor alle kan være med og hjelpe de som lever i fattigdom DIREKTE. Midlene de samler inn skal brukes på opplæring (både gjennom utdannelse av lærere og selvfølgelig av de små), så veldedigheten blir langvarig – forholdene i townshipene blir løftet på sikt, det er mer enn bare en slant penger som kastes inn og forsvinner i materielle ting. Det er valentinsgave som vil vare langt inn i livene til de som står i andre enden og mottar.

Don spurte om jeg ikke kunne nevne dette på bloggen – og når både Sør-Afrika, Don og townshipene i Cape Town kom seg så dypt under huden og hjertet mitt som de gjorde, så skal det ikke være meg det står på, iallfall. De ber rett og slett folk om å sponse R50 for hver kilometer de sykler, slik håper de og til sammen få inn R50 000 – noe som er omtrent det man trenger for å gi minst én skole det grunnlaget de behøver, samt å betale for ekstra (og nødvendig) utdannelse av lærerne.

R50 tilsvarer ca 30 norske kroner, det er BILLIGERE enn en bukett med roser til din kjære i dag, det! Alle pengene går til veldedighet, ingen av de går til å finansiere sykkelrittet – og selv om det ikke er et stort beløp, vil det ha en STOR innvirkning på livet til den lille i barnehagen i et township. Bruk riktig hjerte på valentinsdagen!

TRYKK HER for å lese mer om prosjektet (Don var altså hosten min, Jack og Leigh er vennene hans som jeg var så heldig å få møte da jeg var i Cape Town)
TRYKK HER for å donere penger

Og følg prosjektet på Facebook HER.

Ps. Jeg donerte akkurat selv – og du må bruke bank-id, så det er trygt! 

HAPPY VALENTINE! Since we’re already spending a lot for money this day to show our love and so on, I’ll ask you to think about using your money on people who needs it in stead.

My first couchsurfing host ever, Don, and his friends are cycling 1,000 km to raise funds for daycare centers in the townships in Cape Town. It’s a really cool cause, and a way that anyone can directly help those living in poverty. Don asked me if I could mention this on my blog, and since South-Africa, Don and the townships got so deep under my skin and inside my heart – I’ll gladely do that.

The project is providing education (both through eduction of the teachers, and obviously the little kids), so it’s an upliftment project, and not just hand outs. They’re asking people to sponsor R50 for each km of our 1,000km cycle, so they can raise R50k – this is about enough to give at least one school all the basics they require, and pay for additional (and much needed) eduction of their teachers.

The R50 sponsorship per km is about 30Krone – that’s not very much money. It’s cheaper than buying a bunch of roses to your beloved this day! All the money goes to the charity (none of it is used to fund our cycle), and although it’s not a huge amount, it will make a huge impact on the lives of the little one’s at the creche. So please – use the right heart on Valentine’s Day:

CLICK HERE to read more about the project (Don was my host, Jack and Leigh were his friends that I was so lucky to get to know when I was visiting!)
CLICK HERE to donate money
and click here to follow the project on Facebook!

7 kommentarer

 1. Ganske lett å velge mellom dette og roser, dette varer nok mye lengre enn roser 🙂 Jeg og kjæresten feirer ikke valentinsdag uansett!

  Marie svarer: Det varmer så mye! Kos dere masse i helgen – valentin eller ei. Klem

 2. Ingrid E

  For et utrolig bra initiativ Marie, penger sendt!

  Marie svarer: Åh, nå ble jeg glad! Det kommer så godt med. Skal sørge for å få oppdateringer fra Don så dere får se selv hva pengene deres går til!

 3. Kjempefint! Heia Don og resten av rytterane, og prosjektet!

 4. Jeg og samboeren feirer egentlig ikke valentinsdagen, men jeg har donert penger! Da blir det litt mindre snus på meg denne måneden, så det er jo win-win (for helsa mi) 🙂

  Marie svarer: Å, så bra! De sitter nok og smiler nede i Sør-Afrika nå. Så utrolig snilt av deg, mindre snus er da bare bra! Hehe. God helg!

 5. Har ikke kjøpt noen rose til kjæresten i dag, så da donerte jeg heller litt 😀

  Marie svarer: JEG BLIR SÅ GLAD!

 6. Christel

  Overførte nettopp en forsinket valentinsgave til prosjektet. 🙂

 7. JA!!!! Hadde bare alle tenkt sånn!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *