UNDERWATER

Til nye lesere: Jeg reiste syv måneder alene som backpacker rundt hele jorden 2012/2013, og har tusenvis av bilder og historier som jeg ikke har delt enda. Akkurat nå drømmer jeg meg tilbake til Brasil, trykk her for å se tidligere historier derfra. 

Et MUST når du er i Bonito er å snorkle. Det er det den lille byen er kjent for, dét og grottene sine. I løpet av verdensreisen min snorklet jeg to ganger, én gang i Stillehavet utenfor Hawaii (jeg svømte med gigantiske skilpadder i det fri – åh hjertetmitt, det var helt FANTASTISK!), – og en gang i Brasil. Her hadde jeg skikkelig feber og måtte opp hvert femte minutt for å rense dykkemaska for snørr, men Isobell skulle reise videre neste dag så alternativet, holde sengen, fantes ikke. Syk kan du være i grava, si.

Før vi skulle ut i elven fikk vi plaske litt rundt i et basseng for å komme inn i det. Heldigvis for meg, som får helt angst av konseptet ‘puste under vann gjennom et plastikkrør’ de første gangene. Hyperventilerer og forstår IKKE at det er mulig å trekke til seg oksygen når hele ansiktet ligger ned i vannet. Strider i mot all  min logikk, hver celle i kroppen protesterer. Det bor en slags vannskrekk i meg, som jeg ikke har helt fått taket på men så lenge den ikke stopper meg fra å (omsider) snorkle og bade i de syv verdenshav, så er jeg happy, jeg!

Før Isobell og jeg skrev oss på snorklingen var vi forresten ute i byen og kjøpte en liten dykkebag til kompaktkameraet mitt. Den kostet nesten ingenting, og var helt, helt tett! Anbefales virkelig, det er så gøy å ha bilder fra en annen verden, en verden vi sjeldent ser.

Isobell ^

Det er så evig fredfullt det er der nede, jeg kunne svevd gjennom vannet til langt inn i evigheten. Så utrolig vakkert!

(Snørrpause)


ph_priv

Vi gled gjennom hele elven, det tok oss rundt to timer til sammen. Det fantes andre elver og tilbud som varte enda lenger, men den snåle bestyreren ved hostellet vi bodde på, Pousada Sao Jorge, garanterte oss nakkeskader og varige mén hvis vi meldte oss på en tur som varte i timesvis. Type.
Etter snorklingen kunne vi ligge ved bassenget og sole oss så lenge vi ville. Vi kjøpte oss hver vår mangojuice og nøt livet helt til stengetid, da kom Harry Potter (bestyreren) og plukket oss opp. Denne dagen skal jeg huske til evig tid.

Har dere snorklet før, dere? Hvis ikke må dere sørge for å skrive det inn i livets timeplan. Det er så spesielt.

When you’re in Bonito you have to go snorkling. We went to this river – it took us 2 hours to float down all of it. The underwater world is SO BEAUTIFUL! I recommand you to buy a small platic bag for your compact camera – it’s so much fun taking underwater pics! 

22 kommentarer

 1. Snorkling er såå gøy! Prøvde det for første gang for to uker siden på Cuba, og det var så kult å se verden under vann 🙂 Skulle ønske jeg hadde sånn dykkebag!

 2. Åh jeg elsker å snorkle! Vakre bilder, som alltid! Elsker undervannsbilder, men vet ikke om jeg hadde turt å stole på en undervannsbag! Ææ.

 3. Snorklet nede i Key West i Florida, var heelt uforglemmelig. Under oss svømte haier og Baracudaer og alle andre fisk du bare kan drømme om. Skal definitivt gjøre det igjen!

 4. Jeg husker jeg snorklet i Thailand og så ned på korallrev og fisker i alle mulige farger. Jeg falt helt for alt livet under vann som vi aldri ser til vanlig.

 5. Har vært på fridykkerkurs i Steigen. Og jeg har så utrolig lyst til å snorkle en plass med korallrev krystallklart vann og sommer!

 6. Det ser så fantastisk ut! Eg har ikkje snorkla på ordentleg. Får, som deg, småpanikk om eg har ein snorkel i munnen, fungerar mykje betre utan. Det er definitivt på lista over ting eg har på timeplanen! Om eg fyrst har dykkebriller/-maske er eg mykje meir under vatn enn over, skulle ynskje eg greide å sjå under vatn! Det er óg noko eg vil lære meg. Vatn altså, eg likar det.
  Min største draum sånn under vatn er å dykke med kvalar, herregud. Får nesten frysningar berre av å tenkje på det. Tenk å symje sidan av ein stor kval. (Får sjå korleis draumen blir noko av då!)

 7. Må berre sei kor kjekt det er at du bloggar so mykje for tida! Så inspirerane og kjekt å lese! Skal snart ut på tur, 3mnd. i Zambia gjennom studiet, og når eg ser kor du løyse alle ting og får det til så gjer det meg litt mindre nervør før avreise, som er om 1mnd!! korleis pakke for 3mnd. i ein koffert når halvparten består av tbl. og anna utstyr!? men gøy! det blir det garantert:) kan takke eit blogginnlegg du skriev i fjor for at eg bestemte med heilt for å reise! tusen takk for det!

  Marie svarer: Å, tusen takk! Prøver å bli varm i blogghjertet mitt igjen, har vært litt dødt etter reisen – livet her hjemme er liksom ikke LIKE inspirerende, så da gjelder det å GJØRE det inspirerende 🙂 Takk for at du legger merke til det! Og herregud, så spennende! GOD TUR! Det blir en opplevelse for livet, uten tvil. Så glad på dine vegne!

 8. Anne-Line

  Kan melde om at dykking er enda mer spennende og fantastisk, og dersom det er noe du absolutt burde prøve i løpet av livet, så er det det! Jeg kommer aldri til å angre på at jeg begynte med denne hobbyen, som etterhvert har blitt min store lidenskap <3.

 9. Elsker å dykke, har bare gjort det i norsk sjø, og bare på stranda med dykkermaske, men det gøy likevel. Jeg virkelig elsker å være under vann, hadde så lyst til å bli havfrue når jeg var liten, eller fugl da…

 10. Ser helt utrolig ut! Jeg har foreløpig ikke fått prøvd snorkling, men det er definitivt på min bucket list. Jeg beundrer deg sånn for at du følger drømmene dine. Har fulgt bloggen din i en del år nå og er innom hver dag. Du og bloggen din er en stor inspirasjon, og jeg håper du fortsetter lenge!

  Marie svarer: Så bra, det MÅ oppleves! Og tusen, tusen takk! Jeg har ingen planer om å gi meg med det første 🙂

 11. Amazing! Men hvor i alle dager får man tak i vantett kamerabag og hvordan ser den ut?

  Marie svarer: De solgt det i «fotobutikker», sammen med minnekort, batterier, slike ting! Det er bare et gjennomsiktig kameraveske, du ser tydelig at det er ment for kamera – plass til linsen og alt 🙂

 12. Det beste hadde vært om du SKREV EN BOK om den fantastiske turen din. Jeg er nok ikke den eneste som hadde kjøpt den TVERT. Du skriver utrolig bra(magiskt) ig virker som en oppbegående jente som lever med lidenskap for det du driver med. Framtidig yndlingsforfatter?

  Marie svarer: Hva SVARER man på sånt? Æh tusen takk! Jeg lover å prøve en vakker dag. For skrive er noe jeg MÅ.

 13. Har snorkla i Egypt x2! MAAGISK!
  Åh, var så spesielt (kremt liten jente på 10 år eller noe).. svømte utover og var bare grums og «støv» så kom en fin fisk og jeg blei helt opphengt.. svømte litt til og vannet blei bare klarere… Lå der på magen og kikka rett ned og PLUTSELIG gikk det minst 10 m rett ned og var så klart og masse koraller og fisk at du aner ikke!! Lille meg fikk litt panikk og begynte og padle mot land, men fikk roa meg og nytt mange fine øyeblikk på stranda!
  + snorkling er supert for å få brun(eller om du blir for opphengt, rød) rygg 😉

 14. Fikk snorklet i Great Barrier Reef i Desember! 🙂 Utrolig fint, men jeg var litt uforberedt på kaldt vann.. men det dukket opp skilpadder og da glemte jeg det.

  Marie svarer: Herregud, drømmedestinasjon! Ja, glemte fort kulden jeg også – dessuten hadde jeg jo våtdrakt 🙂 Det hjalp!

 15. Utrolig kule bilder! Var i Thailand i sommer og ville egentlig ta en utflukt og snorkle, men så passet det liksom aldri i tillegg til at det ikke var helt sesongen for det heller. Har SÅ lyst å ta fine bilder under vann! 😀 hehe! Du er så fin <3

 16. Jeg snorklet på Galapagos-øyene i fjor. Var også ganske redd i starten, som deg, men var helt fantastisk! Sjøløver som ertet oss, digre havskilpadder, masse, masse fisk, haviguaner og skumle rokker. Ubeskrivelig!

 17. Og for å ikke snakke om de knøttsmå pingvinene, de var en halvmeter høye og supersøte!

 18. Bodde 5 mnd på Hawaii og ble forelsket i snorkling!
  Titals snorkleeventyr med skilpadder ligger gjemt i hjertet!<3

 19. Inga Elise

  Snorklet 3 ganger annet i en liten sjæ som liten i Norge hvor man ikke kunne se noe, alle gangene på the Great Barrier reef! Det var helt fantastisk, en av de beste opplevelsene noen sinne.

 20. Wiiiii så fint! Jeg har aldri snorkla, utenom i bassenget, da.. Og DET telles ikke!

 21. Anne Kristine

  Snorkling er helt fantastisk! Snorklet i Great barrier reef for snart en uke siden, Magisk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *