STEALING BOOKS

Ved noen filmer er det som å komme opp av havet i det rulleteksten kommer på, som om jeg har vært under med hodet og holdt pusten de siste timene og endelig kan gispe etter luft igjen. Jeg blir helt fanget, oppmerksomheten min er som låst i et ufravikelig grep. Boktyven var en sånn film. Jeg gikk ut av salen med en følelse av at jeg hører til i feil tid. Jeg var fremdeles hos dem, under andre verdenskrig og prøvde å forstå. Prøvde å leve livet. Prøvde å skrive min egen historie, inn i en større en.


ph cred

Boktyven er en av de beste filmene jeg noen gang har sett, så utrolig nydelig, inspirerende (språkmessig) og sørgelig på en gang. Skuespillerne, handlingen, oppbyggingen. (Selvom jeg et øyeblikk tenkte at slutten ble for enkel og fort gjort, men på en annen side – realistisk allikevel) Litt i samme gate som Saras Nøkkel og Pianisten, kom mamma og jeg frem til – men etter min mening står denne enda sterkere. Jeg ønsker meg boken til bursdagen min, 19. juni. (Noterer du, tante?) Uansett hvor god en film er, er boken alltid bedre – nesten uten unntak.

Har dere sett den? Gjør det!

I went to the movies todat, saw the Bookthief. Oh my god, I loved it. Such beautiful made. You have to watch it – if you haven’t done it already.

15 kommentarer

 1. leste boken. Helt fantastisk, tørr nesten ikke se filmen for at den skal ødelegge…

 2. Har ikkje sett’n, men lest boka. Det er riktignok lenge sidan så eg hugsar svært lite. Lyst til å sjå filmen! Og lese boka på nytt, for hugsar eg likte den godt.

 3. Har boka selv, men har ikke fått lest den enda, har hørt filmen er bra så da er vel boka enda bedre!:)

 4. Har ikke sett filmen enda, fordi jeg er så redd for å se filmer etter å ha lest bøker. Dette er faktisk en av de beste bøkene jeg har lest. Fine, fine boken.

 5. Ragnhild

  Har ikke sett den, men har lest boken! Leste den på engelsk, og selv om jeg rekner meg selv som over gjennomsnittet god i engelsk var den til tider tung å lese – men fortsatt utrolig god! Har absolutt tenkt å se filmen når (om) den kommer til kinoen her (lite sted, får satse på at den kommer fort på dvd)

 6. Har lest boka.. som jeg husker var noe tung, men alikavel fengende! Rørende historie! 🙂
  Skal se filmen, men den har desverre gått seg ferdig på kino hjemme.. så satser på DVD!
  Forresten: du kunne ikke kommet med et nytt bokinnlegg? trenger å lese bøker jeg ikke kan legge fra meg snart.. ellers gir jeg nesten opp lesinga.. 🙁 lenge siden jeg leste en god bok..

  Marie svarer: Det kan jeg godt! Skal se om jeg finner noen. 🙂

 7. Tone Angelika

  Åh. Det er en fantastisk bok. Jeg snufset puta våt den natten jeg leste den ut. Tårene og timene bare rant. Definitivt en av de bøkene som har beveget meg mest, og jeg har lest mange slike.

 8. Liker at du har bursdag dagen før meg, hehe 🙂

  Tusen takk for filmtips! Den filmen ser så vakker ut, skal garantert se den! er også på utkikk etter ny bok å lese, men tror jeg ser filmen først. Elsker forresten den følelsen du beskriver, som man får av enkelte filmer, du er så flink til å sette ord på ting!

 9. Boken er FANTASTISK! Du burde ha lest den før du så filmen, men du blir nok like fenget av boken likevel. Den er nydelig og sår, vond og vakker samtidig. Du kommer til å glemme filmen med en gang du leser boken 🙂

 10. Hmm… liker ikke at de snakker på gebrokken engelsk. Hvorfor kunne de ikke snakket tysk!? Sånt irriterer vettet av meg. Hollywood skal kapre alle de gode historiene og gjøre dem mer amerikanske. Snøft. Jeg går heller for boka!

  Marie svarer: Tenkte på det et par ganger selv i løpet av filmen, men skuespillerne er så nydelige og flinke at jeg glemte det fort igjen. Den er VAKKER, du går glipp av noe! (Selvom boka så klart er bedre, blir jeg fortalt – som alltid)

 11. Har kjempelyst til å se den men tror jeg skal lese boka først! 🙂

 12. Boka anbefales virkelig! Gleder meg til å se filmen jeg og<3

 13. vil bare anbefale filmen, lone survivor til deg! så de på kino sist uke og tenkte på deg sergeantmarie! utrolig bra film basert på en sann historie som en gruppe amerikanske soldater opplevde. pluss for kjempe fine scener og bra filming ikke bare mørke skytescener. ps: du er super! :))

  Marie svarer: Å, jeg hadde så lyst til å se den men da jeg bestemte meg for å gå var den GÅTT UT av kinoen! 🙁 Så nå venter jeg den på dvd. Men takk for tips – skal uten tvil se den! Ps. Du er FIN! <3

 14. Har ikke sett filmen enda, men boken er noe av det aller beste jeg har lest, og jeg har lest en del! Gled deg 🙂

 15. Det er en knallbra film, helt enig! Satt å sippa på slutten av filmen, da skulle ønske jeg satt hjemme i sofaen 😉 Har ikke lest boka selv, men noen fortalte meg at den var tung å lese. Men hvis den er noe i nærheten av filmen er den nok absolutt verdt å lese! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *