EVERY HEART’S DAY

Jeg er motstander av valentinsdagen. Dere kan velge hvorfor selv:

1. Ingen (av det motsatte kjønn) har noensinne gjort den MINSTE innsats for at jeg skal føle meg spesiell den dagen. INGEN!

2. Det er et kommersielt pengesluk hvor alle PLUTSELIG skal være så himla romantiske med hverandre, at h.j.e.l.p. Lurer ikke meg.

Begge er riktige. Dagen må avskaffes. Det er lett å glemme at hver dag er en mulighet til å vise hvor mye du setter pris på et menneske, og ikke bare 14. februar hvor all verdens butikker og reklameplakater minner deg på det. Det er så amerikansk! Vi kan heller gjøre det til typisk norsk å være hverdagsromantikere, det skal ikke så mye til:

– Ta frem et levende lys, et pledd, en kjæreste (eller bare en god venn, for de single) og prat sammen en hel kveld. Uforstyrret av TV, internett og mobiltelefoner
– Lag middag sammen og spis den med et glass vin til, at det ikke er helg gjør det bare enda mer hyggelig
– Skriv et brev til en du er glad i, hvor du setter ord på det du føler for han/hun og lister opp hvorfor du er så glad i dette mennesket
– Kjøp deg nytt, fint undertøy (klassiker), ta en dusj og pynt deg, smink deg, ta på godluft og stjel et kyss når han kommer hjem fra jobb
– Hvis det er stjerneklart; ta med sjelevennen din ut i skogen, opp på et fjell, se mot himmelen og omfavn øyeblikket – det er de små, ekte og enkle øyeblikkene som gjør livet så fint
– Bestem deg for noe du vil gi favorittmennesket ditt, og lag en gåte/rebus. F.eks. hvis gaven er en tur til Gøteborg inkludert spa, gi h*n et lite svenskeflagg om morgenen uten å si noe spesielt, et duftlys til lunsj og fortsett med slike små «hint» gjennom hele dagen. På kvelden kan du røpe gaven, hvis h*n ikke allerede har skjønt tegninga
– Foreslå at dere skal reise til en romantisk by sammen i løpet av et år, og bli enige om å spare fra i dag av. Det er viktig å av og til ha noe fint å se frem til! Forslag til byer: Venezia, Roma, Paris

Hva er det mest romantiske/spesielle noen har gjort for dere/dere har gjort for noen? Ja til mer hverdagsmagi!

I’m not a fan of the Valentine’s Day. You can pick why:
1. No one of the opposite sex has EVER done anything, not even a small thing, to make me feel special the 14th of February. Not one!
2. It’s a commercial money-eating monster where EVERYONE all of a sudden have to be so damn romantic with eachother. You’re not fooling me. 

Both options are correct. The Valentine’s Day have to go. It’s easy to forget that every day is an opportunity to show how much you care about a person, and not only the 14th of February when all stores, shops and advertisement remind you of that. It’s so American! Let’s make it typical Norwegian to care for each other every other day instead, to be everyday romantic. It doesn’t take much:

– Light a candle, get a blanket, your boyfriend/girlfriend (or just a friend) and talk to each other a whole night. No TV, no Internet, no phones.
– Make dinner together and have a glass of wine to that. It makes it even more cozy if it’s not a weekend, just a regular Tuesday
– Write a letter to a person you care for and explain why you love him/her so much and what makes him/her so special
– Buy new underwear (classic), take a shower, get dressed and do your makeup, put some parfume on and steal a kiss when your man gets home from work
– If the sky is clear – bring your special friend out in the forrest or to a mountain just to look up and see the starry night. Embrace that moment, it’s moments like that that makes life so beautiful
– Decide something you wanna give to your favourite person, and make a riddle/rebus. For example if the surprise is a trip to Sweden for spa, give him/her a small Swedish flag in the morning without explaining why. Give him/her a candle that smells lavender for lunch, and keep giving small hints like that throught the whole day. When the day is over you can tell her/him what you’re up to – if he/she hasn’t already figured it out (Wow I wish I was my own girlfriend haha)
– Suggest that you’ll go to a romantic city during the year and agree that you’ll save some money together – starting now. Cities to go: Venezia, Rome, Paris

20 kommentarer

 1. Er riktig nok ikke en valentinelsker selv(ikke mye oppmerksomhet jeg får fra min mann heller), og syns kjøpepresset kanskje blir litt i største laget, men samtidig – er det ikke litt fint med en dag en kan feire kjærligheten? Akkurat som det er litt fint å feire morsdag på søndag? Mor burde vel settes pris på hver dag på samme måte som kjærligheten? eller?:)

 2. Er SÅ enig! Dumt å spare på godene til en dag hvor det er «opplagt» og fort kan bli påtatt og altfor kommersielt at man skal vise at man bryr seg litt ekstra. Tips til hverdagskos/romantikk: Kjæresten kom til meg her om kvelden og hadde tatt med seg melk og sjokolade, så da lagde vi varm sjokolade og koste oss i sofaen, bare vi to 🙂 Dét er hva jeg kaller hverdagslykke, ganske uventet og ikke minst ekte, uten påvirkning fra handelsstanden eller «gruppepress» på grunn av en gitt dato.

 3. Min kjære har gjort mye superromantisk for meg, men vi har INGEN valentinsdagtradisjoner… Eller, fra og med i fjor begynte vel den største av de alle, ved at vi så Bruce Willis’ nye Die Hard film på dagen. I år blir det filmen The Monuments Men som heller ikke er noen passende 14. februars’ film. Det er vår lille tradisjon 🙂

 4. enig, enig, enig, WORD! 🙂

 5. Jeg er så enig. Valentinsdag er oppskrytt. Det er så mye koseligere å gjøre noe hyggelig på en helt vanlig tirsdag uten at det skal være noen som helst grunn til det. Kan ikke huske at jeg gjorde noe ut av den da jeg hadde kjæreste, heller. For et par år siden bestemte jeg og noen venninner oss for å ha en antivalentinsfest den 14. februar, litt fordi alle var single, men også fordi vi syns hele dagen er noe kliss. Bare single invitert, selvfølgelig!

 6. Definitivt JA til hverdagsmagi! Det at man plutselig skal være superromantiske på Valentines Day setter bare altfor mye press på hverandre, og skaper heller stress enn romantikk. Små vakre romantiske øyenblikk i hverdagen is the way to go, og tusen ganger mer romantisk i mine øyne.

  Første daten med fyren jeg treffer nå, så hadde han arrangert en tur opp til et utsiktspunkt over byen vi bor i – og hadde tatt med ved, pledd og kakao. Det var meldt ekstrem nordlysvarsel, og vel oppe på toppen laget vi bål og satt og holdt rundt hverandre for å holde varmen med stjernehimmelen over oss. Hva vi skulle gjøre var hemmelig for meg på forhånd, men han gav meg små hint en uke i forveien. Superromantisk og definitivt en date to remember!

 7. Eg og kjæresten gjorde det siste! Ganske spontan tur til Roma som no berre er om 2 veker! Wohoo 😀

 8. Kjæresten min skrev et langt kjærlighetsbrev til meg til jul, vi hadde bare vært kjærester i 2 mnd. Nå har vi vært kjærester i litt over to år, griner like mye hver gang jeg leser det, Hihi.

 9. 110% enig med deg! jeg har forsåvidt vokst opp i en familie hvor alle sånne dager ikke er høyt prioritert; mors- og farsdag, valentines, oog nå kommer jeg ikke på andre eksempler.. Så klart husker vi jo på de dagene, en liten påminnelse – men hater at de er blitt så kommersielle.
  JA til hverdagsmagi og spontan kjærleik!<3 Utrolig fine forslag du kom med også:)

  (litt ekstra hat på denne valentines som nylig singel heheh)

 10. Helt enig! Vi skal paa konsert den dagen, men det er ganske tilfeldig at det er valentinsdagen..

 11. Enig i at valentinsdagen er slitsom og uromantisk. Men det å ta en liten tur til på spa i Gøteborg er ikke det jeg personlig ville kalt hverdagsromantikk.. Det krever tid og penger, og det er vel i grunn ganske hypa, det også? Jeg tenker at romantikk er innmari personlig. For noen er det å trekke for gardinene og se dårlige skrekkfilmer i mørket. For andre er det kanskje å smake seg gjennom alle ukjente frukter fra innvandrersjappa på Grønland. Jeg syns forslagene dine er kjempefine altså, dette er ikke kritikk! Mer en tilføying; det er ikke nødvendigvis romantisk med en helgetur til en europeisk storby bare fordi «alle» mener det er romantisk. Det handler om følelser og det å vise at man setter pris på hverandre, ikke sant? Og dét er det bare du som kan kjenne på. Jeg oppfatter det du skriver som forslag og ikke formaninger om at «dette er superromantisk og hvis du ikke blir ekstra forelska av dette er det noe galt med deg», men, ja, følte for å lufte tankene mine (og i andre medier er det myyye av tullete formaninger; «sett fyr på forholdet» «slik beholder du ham»………………).

  Og forresten; det finns ikke noe som heter BARE en god venn!

  Og forresten 2. Jeg er veldig glad i måten du skriver på og syns du tar opp veldig mye spennende og interessant. Jeg er dårlig på å kommentere, men kikker ofte innom her! Heia deg!

  Marie svarer: Nei, Gøteborg er vel egentlig en helgegreie… Poenget mitt var at en trenger ikke dra så LANGT for å ha det romantisk 🙂 Og takk for innspill, jeg er helt enig! Romantikk er veldig personlig – det jeg lister opp er saker jeg ser på som romantiske, listen er mye lengre og kan være mye kortere også. Det kan holde, som du sier, med en skrekkfilm bak lukkede gardiner. Det viktigste for meg er at vi begynner å gjøre disse små tingene i HVERDAGEN, og ikke hastegjør masse crap bare fordi det er 14. februar.

  Tusen takk! Goood helg!

 12. Heheh 😀 Jeg henger meg på. Jeg vil også avskaffe dagen. Jeg har aldri fått noe særlig på valentines jeg heller. :b Men har egentlig aldri brydd meg særlig, når jeg tenker meg om.

 13. Enig med Inga over her, jeg! Synes ikke det er noe i veien med en dag man kan sette litt ekstra fokus på kjærligheten. Det betyr jo ikke at man *ikke* skal være romantisk i hverdagen 🙂 Jeg er enig i at dette kjøpepresset er tullete og at det ikke er det det skal handle om, men vi avlyser jo ikke jul selv om julegavestyret har blitt HELT hinsides.. Jeg forventer absolutt ingenting på Valentines, jeg ser på det som en påminnelse om å vise litt ekstra kjærlighet 🙂

  Marie svarer: Kjærlighet er bra, men for min del drukner det fokuset i reklame og kjøpepress 14. februar, det blir bare negativt. Bruker heller dagen på å huske at HVER DAG er en dag å vise litt ekstra kjærlighet, finere å få en rose på en vilkårlig mandag fremfor 14. februar 🙂

 14. Amen. Bare amen.

 15. Er veldig enig i at vi burde gjøre alle hverdager til spesielle dager hvor vi setter pris på vår kjære. Men ser ikke noe galt i at der finnes en dag der man er litt ekstra oppmerksomme på dette 🙂 Vi har så lett for å la dagene bli til rutiner, der vi glemmer å gjøre noe ekstra for den vi er glad i, og da tenker jeg at 14. februar kan være en dag der man får piffet opp litt i kjærlighetslivet og blir minnet på hvor viktig det er å gjøre noe romantisk sammen og for noen andre 🙂 Kanskje er påminnelsen om dette nok til å gjøre noe videre med de andre dagene også 🙂
  Har selv aldri blitt gjort noe for på valentines, veeeldig kjedelig, men man kan jo alltids gjøre noe selv for den vi liker, istedetfor å forvente at vi skal få noe selv 🙂

 16. ENIG! Synes det er litt trist at man trenger en egen dag for å vise at man er glad i, og setter pris på noen. Personlig blir jeg mye mer glad om noen gir meg en god klem en vanlig dag, det viser at man blir satt pris på hele året.
  Kjærligetslivet mitt er ikke mye å skryte av for tiden, men er ikke lenge siden jeg og noen venner arrangerte overraskelsesbursdag for ei som ikke gjør så mye ut av seg. Smil

 17. Skal du på spa i Gøteborg? Eller er det den eneste rebusen som du klarte å lage i farta? La bare merke til at du har brukt den både her og i innlegget for morsdag. Hehe. Rebus er gøy da.

  jeg lagde julekalender til kjæresten med hintom julepresangen, med dikt, tekster og utstyr. Suksess!

  Marie svarer: Haha, nei, det var bare fantasien min som satt seg fast i Gøteborg! Skrev valentinsinnlegget for noen uker siden, og morsdagsinnlegget nylig så husket ikke at den allerede ble brukt der. JAJA, Gøteborg er sikkert en vinner! Hehe. Åh, så koselig! Da ble han vel glad!

 18. Personlig ser jeg ikke problemet! Jeg er enig med alt du sier om at hverdagsromantikk er viktig, men hvorfor ikke ha valentinsdag også? Det gir på en måte en liten unnskyldning til å skjemme den du er glad i litt ekstra! Det skader jo ingen 😛 Men selfgølgelig, hvis paret ikke vil så er jo det greit 😛

 19. Er enig med at dagen er vel overdrevent… Spesielt når man skal få dyrebare gaver til flere tusen fra hverandre. Vi har helt ødelagt greia med dagen… Hver dag skal vi jo vise ekstra kjærlighet!

  Og for å nevne det andre, så støtter jeg egentlig ikke morsdag og farsdag heller. Det må være en vond dag for de som mangler slike roller i livene sine.

 20. Enig med deg! Jeg har heller aldri fått noe spesiell oppmerksomhet av noen på valentines. Så i år blir det middag med en gjeng (stort sett single) jenter i stedet, girlpower go, go!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *