OLD CITY


ph_priv, Gamlebyen, Fredrikstad (my hometown), Norway

Hver gang jeg setter mine bein i Gamlebyen blusser drømmen om å flytte dit opp igjen. Etter å ha hatt pendlerstatus et halvt år fant jeg ut at Fredrikstad aldri kommer til å bli det stedet jeg bygger rede, jeg ORKER ikke reisen mellom hjem og jobb – og jobber flest er tross alt å finne i Oslo. Men så drar jeg en lørdag til Gamlebyen, og rykker tilbake til start igjen. Glemmer hvor sliten jeg ble av å reise tjuefem timer i uka. Glemmer buss-for-tog og de frekke snikerne i pendlerkøen på Oslo S. Glemmer alt sammen i Gamlebyen. Det er så himla hyggelig der! Så fredelig, adskilt men samtidig midt i sentrum. Det er så hjertevoldte…

NEI HERREGUD, jeg gir opp. Besøket mitt sitter og spiller Age of Empires (!!!) på mitt brett ved siden av meg, mellom hvert tastetrykk: «NEINEI, ikke gjør sånn!»
Blogger litt.
«DU MÅ BYGGE HUS! Du får ikke laget flere folk før du har bygget hu… NEI, ikke der! Husene skal være ved skogen!!!»
Et øye på bloggen, et øye på spillet.
«OI! Fienden har bygd tårn rett ved murenDU MÅ SENDE SOLDATENE!!!»
Hvor var jeg… Jo, Gamlebyen.
«HERREGUD KATAPULTER!!!!! GJØR NOE!»

Skjønner dere? Gir opp. Vi får skrives senere.

Pictures from the old city in Fredrikstad, my hometown. I so wanna move there – it’s so peaceful and beautiful, but yet so central! If you ever go to Fredrikstad – go there. Gamlebyen. Now my visitor is playing Age of Empires (!!!) on MY saved game, so I need to keep my eye on him so he doesn’t fuck it all up. 

7 kommentarer

 1. Bilder sier mer enn tusen ord, så tror du fikk sagt nok. 🙂
  Jeg fikk allefall lyst til å se gamlebyen i Fredrikstad!

 2. Annemarie

  Åh, jeg elsker Gamlebyen <3
  Får litt Kardemommeby-følelse (enda jeg aldri har vært i Kardemommeby 😛 ) av å være der 🙂

 3. Det ser nydelig ut der! Kan du ikke blogge mer fra/om Fredrikstad? Ganske gøy å få et lite innblikk i byen din.

 4. Så koselige bilder! Koselig plass også. Ble litt kald av å se på snøen, gitt! Haha.

 5. AOE er fantastisk. Bildene er også fantastiske.

 6. Solfrid

  Eg fekk óg lyst til å besøke gamlebyen i Fredrikstad no 🙂
  Fint skjerf du har!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *