WRITTEN WORDS


ph_priv

Jeg kaster hodet bakover og LER høyt når jeg blar i arkivet. Så mange ord jeg har spredd rundt meg, i tide og utide, med hjertet – uten hodet, noen ganger omvendt. Det er utrolig interessant å reise i egne ord.

Jeg gjør alltid det med nye bloggere jeg oppdager og blir hekta på, det er så gøy å se hvordan de har forandret seg i stil, tekst og personlighet. Og så gjør jeg det med meg selv og lurer på hvordan jeg har forandret og utviklet meg, noe har iallfall skjedd fra de dager da jeg ikke hadde annet å melde enn at Peppes Pizza var et slitsomt sted å jobbe, og at Dr Phil var (og er) helten min. Så mange store ord (bokstavelig talt) og utropstegn, det kjennes ut som jeg har trent en time når jeg har lest tre innlegg fra 2010.

I dag, dere… I dag var det en mann som bestilte MARSIPANkake…. UTEN marsipan!! HAHAHAHAHA. Minner meg om meg selv når jeg bestilte cheeseburger uten ost :- ) Aah good times.

Jeg er egentlig ganske grinete i dag, fordi en viss pizzaresturant vekket meg kl 02:00 PRESIS i natt. :- ) Jeg fant selvfølgelig ikke ut hva poenget med det var, for når jeg endelig ble våken nok til å skjønne at telefonen faktisk ringte – sluttet det å ringe. #$%/%&/#%”. (jeg jobbet på Peppes Pizza i fjor).

I dag har jeg… TRENT!! Orket 10 min på tredemølle og 7 min på annet apparat, og så dro vi hjem og satt oss i sofaen. Nå føler jeg meg iallfall fysisk klar for militæret.

To spørsmål
– Hvor lenge har du lest bloggen min?
– Hva vil du helst lese om her? Hvilke innlegg liker du best? Savner du noe?

Okei, det ble fire. Jeg antar livet aldri blir helt som du vil.

Can’t stop laughing when I scroll backwards into my blog archieve. So many words written, with heart, without my head – sometimes the other way around. It’s so interesting to travel in my own words. I have clearly changed since my first year with blogging – when I was working in the bakery, complained about the pizza store I used to work at before that, I was preparing for the Army and I loved (and still do!) Dr Phil. Two questions:
1. How long have you been reading my blog for?
2. What do you like to read about in here? 

33 kommentarer

 1. Jeg tror jeg har lest bloggen din siden ca. oktober 2010. Vil lese om reise, men det blir det jo mer av når du skal reise 😉

 2. Haha, herlig! Har lest i litt over et år, kanskje halvannet, men har, som du, snoket litt i arkivet. Fant ut en gang jeg skulle lese meg fra begynnelse til ende. Problemet da er at nær safari etter noen dager finner ut at jeg har lest nok, vet jeg aldri hvor langt jeg var kommet og må leite meg gjennom arkivet på nytt. Uansett, det er gøy når jeg er «on a roll».
  Jeg liker at det er litt blanding, jeg. Mye reise, men ikke BARE det. Kjekt å få lese litt om din hverdag, dine meninger og hva som inspirerer deg også. Fortsett som du gjør, du er så god! 🙂

  Marie svarer: Tusen takk! Godt å høre at jeg er på rett spor med bloggen, litt rart å finne fotfeste uten en militær hverdag eller verdensreise å «støtte seg på», hehe. Takk for at du leser og kommenterer, Camilla! Blir like glad hver gang!

 3. Heidi B.

  Fant bloggen din mens du var på reise og liker best å lese om reisene dine. Syns også det er spennende å følge deg på veien mot ditt karierevalg. Masse lykke til med det. 🙂

 4. Hei! dette høres ganske teit ut men du virker som en veldig hyggelig person som også skriver veldig bra. Jeg har forstod utifra bloggen din at du reiser mye, heldig. Jeg har også lyst å gjøre en dag, som alle andre. men jeg vet ikke om noen gang kommer til å ha annledning til det siden det koster penger og først må jeg studere også må jeg begynne og etter 10 år (ca.) så kan jeg kanskje reise ETT sted. Dette er noe jeg ikke har lyst til. Jeg har lyst til å reise når jeg ung og har en annerledes måte å tenke på en når jeg 30 eller 40. Så da er spørsmålet; hvordan får du det til?

  Marie svarer: Tusen takk, så hyggelig 🙂 Nei, jeg er ikke heldig – jeg har prioritert og valgt det jeg vil selv, sluttet i jobben for å få muligheten til å reise når jeg vil og hvor lenge jeg vil og JOBBER SELV for å oppnå reisedrømmene mine. Jeg er langt i fra heldig – heldig er noe du er når ting du ikke kan styre går din vei, å reise er selvvalgt. Jeg valgte dét.

  Når det er sagt: Du MÅ ingenting. Samfunnet mener at du skal være ferdig studert i begynnelsen av tjueåra (-ish), men du MÅ ikke. Du kan reise først, rase fra deg og heller studere når du er klar for det. Jeg er 23, og søker ikke universitet/høyskole før nå. Reise først. Jobb masse, spar penger, planlegg, sett av tid – reis, nyt, lev. 🙂 Lev livet sånn du vil i stedet for å tenke at du «må» noe, for det eneste du må er å følge drømmene dine.

 5. usikker på hvor mange år jeg har lest, men begynte å lese ca. ett år før du skulle inn i militæret tror jeg. hvis ikke enda før det igjen. Falt for de fine bildene du tok og ordene som fulgte med! beste bloggen jeg følger er deg, supermarie <3

  Marie svarer: Haha, så gøy – det er lenge! Tusen takk, nå ble jeg glad! STORT SMIL

 6. Jeg har lest bloggen din fra starten omtrent, hvertfall tidlig 2009, fant jeg ut nå. Du har alltid vært veldig morsom, savner kanskje noen av de morsomme, random innleggene, selvom du synes sikkert de er teite 😉

  Marie svarer: Fantastisk! Syns de er teite å se tilbake på nå, haha. Men jeg også savner å være mer… «meg selv» på bloggen. Kanskje jeg skal prøve det igjen 🙂

 7. Camilla

  Fant ikke bloggen din før i fjor, da jeg tilfeldig googlet reiser elns, og siden da har jeg vært hekta! Jeg vil gjerne ha mer reisebilder, og mer dype tekster, for som regel kjenner jeg meg igjen i dem, og det er fint å vite at man ikke er alene om å tenke sånn eller sånn!:)

  Pleier å bla i arkivet på andre blogger jeg og, kan nesten ikke skjønne at det er samme person som skriver samme blogg idag:P

 8. Johanne

  Har fulgt bloggen din i omtrent et år. Er lidenskapelig opptatt av reising, så det jeg liker best er dine reisebeskrivelser og bilder. Det gir inspirasjon og motivasjon og mat til sjela.

  Gleder meg til å lese om ditt besøk til Marokko, som står på min ønskeliste! Har også studert Midtøstens historie, fryktelig spennende! Reiser selv til Granada for å se Alhambra om noen uker – muslimenes spor i Spania.

 9. Jeg tror jeg har lest bloggen din siden 2009! Og jeg liker egentlig å lese alt det du lirer av deg, så det ekke noe å klage på der!

 10. Marianne

  Oppdaget bloggen din den gangen du var en av VG-helgs nyttårskometer, og er SÅ glad for det!
  Har fått enda mer lyst til å dra i militæret etter å ha lest bloggen din, og nå vurderer jeg faktisk å søke befalsskolen. Problemet er bare at jeg ikke klarer å velge linje, noen forslag?
  Elsker egentlig alle innleggene dine jeg, alt fra militæret, reise, drømmer og hvordan du bare klarer å gjøre akkurat det DU vil. Jeg er en av de som bare leser og sjelden kommenterer, men vit at jeg digger bloggen din, tror ikke det er mulig å vise hvor BRA både den og du er. Det er så godt å komme inn hit fra rosablogger og lese sanne ord og se nydelige bilder, du er en eneste stor inspirasjon!

  Marie svarer: Så gøy! Og tusen takk for at du ble hengende rundt her, det gjør ingenting at du ikke kommenterer – denne gjorde opp for alt 🙂 BLIR SÅ GLAD! Hmm, linje… Jeg vet ikke – ta noe som passer BEST det du liker å drive med! Hvis jeg skulle inn ville jeg ha Luftforsvaret, luftvern – for å ha operativ bakgrunn fra Luftforsvaret som jeg drømmer om å jobbe som pressedame for. Ingen av linjene «passer meg» på den måten, men da falt valget på det som kom nærmest det langsiktige målet mitt. Det her hjalp deg sikkert ingenting, haha. Men sånn tenkte iallfall JEG.

  Tusen takk, virkelig!

 11. Har lest bloggen siden 28. august 2010, haha søkte på det nå 🙂 husker så godt innlegget som handlet om spontanitet, hehe 🙂 Falt med en gang for den artige skrivemåten din, også syntes jeg livet ditt virket så spennende, og annerledes, så da begynte jeg å følge bloggen 🙂

  Liker egentlig å lese om det meste du skriver 🙂

 12. Johanne

  Jeg har lest bloggen din siden starten/midten-ish på verdensreisa di. Jeg liker veldig godt å lese om reising og nye steder, men også bare vanlige dagligdagse innlegg. Det er også sykt bra når du inspirerer med innlegg som den challenge-greia, om å bare ta tak i ting og GJØRE det. Nesten alle vennene mine er sånn «ja, jeg vil dit en gang», men jeg har blitt mer og mer «kan vi ikke bare reise dit NÅ?» Haha, kanskje ikke så mye pga bloggen din direkte, men uansett, inspirasjon er gull <3

 13. Leste bloggen din en gang før du begynte i militæret, datt av lasset en god stund og hoppet på igjen da jeg kom over bloggen din mens du var på verdensreise! Jeg er veldig glad for at jeg fant den igjen, for du skriver bedre og mer interessant enn noen gang. Liker veldig godt den balansen du har nå jeg! Og du skriver kjempebra uansett om det er om hverdag, reise eller noe annet 🙂

 14. Kjersti

  Jeg oppdaget bloggen din da du la ut på verdensturné. Tror en av vennene mine likte siden din på Facebook eller noe, så da klikket jeg meg innom. Har ikke vært fast leser, men jeg titter innom i blant for å se om du skriver noe reiserelatert.

  Som du kanskje gjetter, så liker jeg best når du skriver om reise. Jeg liker å lese personlige reiseskildringer, om hvordan akkurat din opplevelse var. Jeg vil ha tekst og bilder som lar meg bli kjent med både stedet og forfatteren. Ikke bare masse oppramsing av fakta, for sånt har man da guidebøker til. Dette synes jeg du klarer så fint i reiseinnleggene dine, så det vil jeg gjerne se mer av. Legg gjerne ut mer om reisene du har vært på, er på, skal på eller vil på! 🙂

 15. Jeg har lest bloggen din siden mai 2010! 🙂 Jeg liker å lese om alt det rare og spennende du driver med. Reiser, jobb, oppussingen, militæret, katten og det døde treet 🙂

 16. Elisabeth

  Husker jeg oppdaget bloggen din litt før du gikk inn i militæret for første gang, så veeldig lenge siden. Husker til og med når du oppdaget leopardflekkene dine før første gang. Er ikke daglig leser, men kommer innom støtt og stadig 🙂 Jeg liker bloggen din fordi den er så spesiell, og elsker de dype tekstene dine, og ordspillene dine. Keep up the good work!

 17. Husker ikke år eller noe, men det var da du var i militæret og hadde header av deg i uniform med tiss i bånd! 😀
  Liker bloggen din veldig godt, og det var morsomt å lese dette innlegget! Savnet kanskje mannedisken og kjøttkvernen, altså både litt tullete og litt seriøst 🙂

 18. Har lest bloggen i alle fall 1 år fast, men jeg er teit og kommenterer aldri. 🙂 Vi er jo gamle MSN-venner, syns det var superfestlig når jeg først oppdaget at du var DEN Marie bak Supermarie.

  Fordi jeg selv har reist mye elsket jeg å lese om verdensreisen din. Og at du nå kanskje vil studere journalistikk er jo knallgøy for meg som snart er ferdig! Tror du absolutt burde gå i den retningen. Ellers syns jeg de lengre tekstene dine er veldig bra, jatakk til mer.

  Marie svarer: Å, det er DEG! Så fantastisk kult at du leser bloggen, haha! Det var tider, MSN og Fruktsalatforumet og åh. Hvor studerer du journalistikk? Jeg søkte i natt, så fort det ble 1. februar – nå gjelder det å krysse alt jeg har!

 19. jeg er veldig glad i lister (skjønner at det kanskje er litt begrenset hvor ofte man gidder å legge ut dette) men det blir jeg veldig inspirert av. også morsomme innlegg – altså ting du har opplevd som du syns var gøy, eller bare noe helt random som skjedde i dag som du måtte le av. sånt syns jeg er veldig gøy å lese om 🙂

 20. Haha, slike tilbakeblikk er morsomme! Jeg begynte å lese bloggen din i 2010 eller 2011, tror jeg. Da skilte den seg ut som en grønn blogg blant de mange rosa, og det var gøy å lese om dine erfaringer i militæret. Du skiller deg fortsatt ut med din personlighet og innsikt, og inspirerer med dine reiser og dine ambisjoner, og bloggen din gjør meg glad!

 21. Har lest bloggen din siden du var i militæret og skrev om leoparden. Går litt i bølgedaler hvor fast jeg leser den, men sjekker ihvertfall en dag i uka. Elsker måten du skriver og bruker bildene dine på, du er kjempeflink! I tillegg føler jeg at jeg kan relatere meg til mye av det du skriver.
  Hvis du vil skrive mer om militæret så hadde jeg blitt kjempeglad, skal inn i førstegangstjeneste i august, og har allerede lest gjennom alle dine militære innlegg siden 2010 en tre-fire ganger. Skjønner forsåvidt at det kanskje ikke er så mye å skrive om, siden du ikke er i militæret lenger, men.. jaja
  🙂

 22. shit, det innlegget husker jeg som om du skrev det i går! jeg har lest bloggen din siden……. husker ikke 😮

 23. Godt spørsmål, begynner vel å bli noen år jeg jevnlig har tittet innom 🙂
  Så forresten at de brukte bilde av deg i en presentasjon under seminaret Nettverk for Kvinnelig Befal holdt denne uken. Så vet du det, du har satt dine spor :))

  Marie svarer: Jøss, så gøy! Hyggelig å høre, hehe 🙂 God helg!

 24. Hmm, husker ikke helt hvor lenge jeg har lest bloggen din, men mener det må være en liten stund før du dro i militæret. Jeg elsker og liker mest dine innlegg dine hverdagslige poster, med diverse lister og tankespinnerier om livet og dets små og store hendelser 🙂 stå på videre supermarie!

 25. Annemarie

  Begynte å lese bloggen din mens du enda jobbet på Peppes, så det har jo blitt noen år.
  Syns det er en bra miks på bloggen din jeg, med alt fra hverdagsting til reise. Det er litt lenge siden du har hatt kjøttdisk og kjøttkvern, så kanskje et innlegg med noen kjekke hunks hadde gjort seg snart? 🙂
  Syns det har vært veldig interessant å lese om reisen din, spesielt siden jeg holder på å planlegge min egen reise. Noen av stedene på lista mi har kommet dit etter å ha lest dine innlegg 🙂

  🙂

 26. Jeg har lest bloggen din vel.. siden 2 klasse på vidregående jeg er 20 nå… noen år 🙂 Jeg elsker å lese tekstene dine og så husker jeg at jeg begynte å lese bloggen din for at du gjorde så mye morsomt med bildene dine, du var så kreativ (er fortsatt kreativ) men det var det som fanget meg

 27. Studerer journalistikk i Sydney, ferdig til sommeren. Tror det er veldig bra hjemme da, er det Oslo du har søkt?

  Marie svarer: Åh, Australia! Har vært inne på tanken selv 🙂 Hvor søkte du for å havne der? Ja, har søkt i Oslo!

 28. Solfrid

  Ooh, det er eit par-tre år, kan ein finne ut slikt? Du var i militæret, men hugsar ikkje kor langt du hadde kome.
  Bloggen din er den einaste eg les og sjekkar kvar dag no, for den er så BRA! Reise er veldig moro å lese om, men likar alle innlegga dine så har ingen spesielle ynskjer, sorry!

 29. Jeg aner ikke hvor lenge jeg har lest bloggen din(tiden går så fort), men jeg oppdaget den en gang jeg søkte på «jenter i militæret» i google,og vips – jeg ble forelsket i den! Da var du på slutten av verdensreisen din. Jeg elsker den fordi du gjør alt som jeg har planlagt å gjøre i mitt liv, og du er så inspirerende.
  Liker best innlegg om militæret, trening og reisene dine!

 30. Tror jeg har lest bloggen din siden 2010/2011 :)Og jeg tror teksten din om hvor puslebitene faller på plass er noe av det beste jeg har lest i bloggform! Du er så utrolig flink når du leker deg med metaforer og ordspill, og på en finurlig måte knytter det opp mot spørsmål som opptar oss alle 🙂

 31. Jeg og savner litt av de morsomme, random innleggene, som ei skriver tidligere her. Jeg har lest bloggen din i 3 år ca, veldig moro å følge med, liker å lese om reisene dine og.

 32. Jeg veeeeet ikke hvor lenge :((( Men to år? Tre år? Jeg aner ikke!

 33. Marianne

  Lest bloggen din siden 2010 🙂 Er en stund siden det var noe i kjøttkverna, men så må du kanskje få inn noe der før du kan poste det.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *