KULE KIDZ

Det er to og en halv time siden jeg gikk ut av kinosalen i en følelsesladet tåke. Klumpen i halsen slapp ikke taket, og tårene var bare en liten tanke unna. Fremdeles sitter følelsene utenpå kroppen min. Kule kidz gråter ikke er en utrolig godt laget film, om et så vondt og sårt tema som kreft, drømmer, om livet som alltid henger i en tynn trå hos alle, men kun noen få av oss blir minnet på det.

Kule kidz gråter ikke, og det tok ikke mange minuttene av filmen før jeg forstod at jeg ikke er en av de kule. Hjertet mitt simpelthen brakk! Filmen er litt tung til å skulle være tillatt for alle, som den jo er, men samtidig reflekterer den det sårbare i livet – og her ER det jo ingen aldersgrense. Hvem som helst kan bli syk eller rammet av tragedie, virkeligheten er nådeløs men filmen forteller det på en så ærlig, fin og vond måte – alt på en gang. Anbefales på det sterkeste!

Har noen av dere sett den prøvd å sett den, mellom alle tårene som veller opp? 

A recommandation of a Norwegian movie about cancer and kids. Such a good movie, even though I wanted to cry my heart out. Life is so unpredictable. 

12 kommentarer

 1. Har ikke sett den, men gjett om jeg har lyst! Blir date med kinoen i den nærmeste fremtid, tror jeg.

 2. Ah nå fikk jeg lyst, men om den er som du sier (det var i alle fall tilfellet med 1000 ganger god natt) tror jeg, jeg må vente til den kommer på dvd – jeg liker best å se slike filmer alene eller med en god venn 🙂

 3. Denne filmen MÅ jeg se!!

 4. Har utrolig lyst til å se den! Lillesøster på 11 så den, når hun kom hjem sa hun at den måtte jeg se, hun hadde visst grått litt gjennom hele.

 5. Ja, jeg så den med søsteren min på sju. Satt med tårer i øyekroken gjennom hele filmen, og kan trygt si de fosset ut på slutten. Plutselig lener hun seg mot meg, og etterpå forteller hun at det var fordi hun ble så trist og fikk tårer i øynene hun også. Kan trygt si ting ble satt litt i perspektiv, fantastisk film. Liker at de lager barnefilmer som ikke ender så bra også 🙂

 6. Har ikke sett den. Har faktisk ikke hørt om den engang! Er den på kino nå? Vil seee/grine

  Marie svarer: Ja, den går på kino nå! 🙂

 7. Må vel se denne filmen da. Som den utrolig gode(merk ikke gode, ser nesten aldri på film) film seeren jeg er. Eneste filmen jeg noen sinne har grått av, og gjør det når jeg ser den den dag i dag er løvens konge.

 8. Jeg har lest boka på nederlandsk, og jeg sitter med tårer i øynene hver gang. Verdens fineste barnebok, av en av nederlands fineste forfattere. Husker jeg så på et fordrag av forfatteren og hadde lyst til å gi han en klem, en så god forfatter som klarer å fatte sammen så såre tema på en så god måte er virkelig så bra. Filmen er ikke fullt så bra som boken mente jeg, men var veldig følelsesladet den også! Elsket den rett og slett, og historien bak er kanskje enda bedre og sår den også. Visste ikke at den har kommt på norsk, jeg har jo sett han på nederlandsk, og der han den jo vært i 2-3 år 😉

 9. http://www.youtube.com/watch?v=6LvdPO07b60 Syns du skal se denne. Dette er den nederlandske versjonen, trodde det var denne filmen. Så kult å se kulturforskjellene på denne måten mellom Nederland og Norge, fordi den nederlandske filmen er helt annerledes, men inneholder akkurat samme tema 😉

 10. Så den selv for et par uker siden, og jeg merket også fort at jeg ikke er en av de kule! Gråt så tårene spruta gjennom hele filmen. Utrolig fin og sterk film 🙂

 11. kjære supermarie!
  hvordan har du redigert deg selv inn i afrika på sidebaren til venstre?
  du er fin. takk

  Marie svarer: Jeg fant et kart på google, og la det «over» bildet av meg i Photoshop 🙂 Brukte «Lighten», tror jeg, på layeret. Vanskelig å forklare, haha. Men det er iallfall «bare» å legge et bilde av verden oppå et bilde av deg selv, og prøve deg frem med layer-innstillingen!

 12. Den vil jeg også se!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *