PERIOD

Jeg kom akkurat hjem til en nydelig mail fra en vakker leser (TUSEN TAKK, svarer deg snart!), hun minnet meg på mine egne ord – skrevet for en tid tilbake:

«Ikke gå i alle retninger andre peker ut for deg, av og til må du lage helt ferske fotspor i nysnøen som noen andre kanskje kan gå i etter deg, en vakker dag. Vær stolt over at det var dine spor som gjorde at deres vei ble lettere å gå, de fikk ikke så mye snø i skoene sine, de – den støyten var det du som tok, og vokste på. Smil til en fremmed hver dag og vær den forandringen du ønsker å se i verden. Ta tyngden fra hjertet ditt, si alltid det du ønsker å si og husk at det som ikke dreper gjør deg sterkere. Det er som regel en mening med alt som skjer, på godt og vondt. Og husk at for hver dør som lukkes, åpnes minst to nye.»

Jeg skal innrømme at drømmer kræsjer med virkelighet for tiden, og at de kloke ordene mentaltrener Tommy brant inn i skallen min er i ferd med å slites bort. Da gjelder det å ta opp notater, både hans og mine egne, og finne tilbake til den snødekte fremtiden jeg så sånn frem til å sette nye spor i. At snøen er dyp sinker deg kanskje litt, men det betyr ikke at du aldri kommer frem – så ikke gi opp!

God helg, smilemakers og takk for at dere er her!

Just got back home to a beautiful e-mail from such a nice reader (THANKS A LOT, I’ll respond asap), she reminded me on my own words – written a few years ago:

«Don’t walk in directions that everyone else is pointing out for you, sometimes you’ll have to make your own fresh footprints in new snow that others can walk up after you. Be proud that it was your footprints that made the road easier to walk for others, they didn’t get their shoes filled with cold snow – that was your problem, and you grew only because of that. Smile to a stranger every day and be the change you wanna see in this world. Release your heart and say what ever you want to – always, and remember: what doesn’t kill you, makes you stronger. Everything happens for a reason, both bad and good. And remember that for every door that closes, at least two new ones will open.»

I’ve to admit that dreams are crashing into my reality these days, and the wise words that my mental coach left me has started to fade. Then it’s time to find back the notes, both his and my own, and find my way back to the snowy future that I once looked forward to leave new footprints in. If the snow’s deep it might slow you down, but that doesn’t mean that you’ll never get there so don’t give up. Happy weekend, smile makers, and thanks for hanging around!

2 kommentarer

  1. Godt skrevet, men utsagn som «Everything happens for a reason» og «what doesn’t kill you makes you stronger» provoserer meg dypt. Dette er typisk amerikanske floskler for og av en privilegert minoritet. Typisk brukt av noen som har opplevd ett nederlag før noe positivt skjer. Livet består av myriader av tilfeldigheter og blir til gjennom sammenhengen vi tillegger disse, mønstrene vi mener vi ser. Men hvordan kan man si «_everything_ happens for a reason» til foreldrene som så tragisk får 11-åringen sin revet bort, de som mister alt i en brann, til de som skytes i filler i Syria? Man kan ikke det!

    Jeg ser at du moderer deg i den norske teksten, og det er bra, men du som er så smidig med ord finner lett på noe annet og mer treffende for å inspirere. Slike floskler har blitt gjentatt så ofte at folk nå tror på dem, uten å tenke over hvor ufattelig latterlige og overfladiske de egentlig er.

    Marie svarer: Det er klisjeer, ja, men i mange situasjoner ‘stemmer det’ – og da snakker jeg selvfølgelig IKKE om situasjoner som krig, brann og tragedier, men mer hverdagsrelatert som at du kanskje måtte slutte i jobben, kjærsten dro, blabla. Opplevde en haug av tilfeldigheter som førte meg videre i en positiv setting da jeg var på reise – det er slike «småting» jeg sikter til. Tror du har valgt å tolke teksten litt VEL langt… 🙂 Takk for kommentar!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *