BLOGGERS TABLE

Det er alltid like spennende å årlig sjekke ståa i bloggsfæren. Fine Vixen er de som stikker fingeren i munnen, for så og holde den opp i luften for å finne ut hvilken retning vinden blåser denne gangen. Hvem som er den mest inspirerende, hvem som har kledd seg best gjennom året, hvem som sminker seg finest. Vixen Blog Awards har blomstret opp til noe fint og flott for oss som ånder for å spre ord og tanker til enhver som ramler innom Internettet, men jeg savner fortsatt deler av bloggspekteret. Dybden. De fortsetter å nøre oppunder den rosa verden, omfavner stadig det kommersielle og har lite fokus på alt annet. Kjempefokus på mote. Jeg mener, hvorfor sitter det for eksempel bare folk fra motebransjen i juryen? Hvor er de som kan tekst, oppbygging av bloggdesign, visuelt uttrykk bortsett fra foto? Nå mener jeg ikke at dommerne er inkompetente, men kan de holde seg «nøytrale» når alle har en passion for mote? Ser de bloggerne som kanskje bommer i klesstil, men som klarer å uttrykke seg på en annen måte? Talent. (No offense – men det krever ikke mye talent å knipse bilder av hvordan en har kledd på seg fra dag til dag, og hive ut tjue lenker til dine ‘Nelly-favoritter’) En blogg er så mye mer. Derfor ble jeg sjeleglad da World of Mike ble kåret til Årets blogger. Hun er alt en blogger skal være. Anderledes, inspirerende, full av kvalitet og skriveferdigheter Nelly, Coverbrands og all verdens extensionsdistributører bare kan drømme om. Det er så gjennomført, så rent og så utrolig fortjent at hun stakk av med den gjeveste tittelen. Det er en deilig indikasjon på at det rosa flaggtoget ikke har vunnet, og at det fortsatt er plass til det ekte og inspirerende utover hva en skal kle på seg fra dag til dag.

Gratulerer så mye med seieren, alle seirende og særlig gamle travere som Annette og Ulrikke. To rosa som fortsatt trollbinder meg med sine snev av blått!

Vixen Blog Awards is just finished and it’s funny to see in which direction the blogs of Norway are taking from year to year. It’s always this BIG focus on fashion, beauty and the superficial and less on the things that really matters. I mean, why are the judges mainly people from the fashion indutry? Where is the people who can judge our writings, our blog designs, all of these things that make blog a blog. No offence – but it takes more than a couple of pics of today’s outfit to make a good platform, I wish we could be more focused on that. Congrats to all of the winners, especially Annette and Ulrikke! Two fashion bloggers that still get me with their hint of depth. 

9 kommentarer

 1. Therese

  Enig med deg! En blogg kan være vakker å se på, men om den ikke er noe mer så går jeg LEI etter sånn tre innlegg. Synd at ikke Vixen kan vise litt mer bredde i sine nominasjoner og kategorier (selv om den gjeveste prisen skilte seg ut).
  Jeg liker bloggen din, jeg, Marie! *årets blogger* 😀

 2. Your kind of right with the depth.. Maybe fashion bloggers are a bit too superficial. Anyway, that bed looks so cosy!

  Love,

  Rowan

  Personal Style Blog http://WWW.REDREIDINGHOOD.COM

 3. Fullstendig enig i det du sier om juryen, og synes samtidig noen av nominasjonene var merkelige/utradisjonelle i år. Uansett, Worldofmike burde slått ut enhver nominert. Hun har satt seg fast i meg, så mye at jeg drømte om henne i natt. Jeg vet ikke hvorfor vi klemte en helt naken og gråtende Miley Cyrus, men det kan sikkert være et bilde på noe som utspilte seg på Vixen.

 4. Er så enig. Er ikke mye vilje til å lete etter de «små» bloggerne. Er vanskelig å komme «opp og fram» i blogg-Norge om du har en nisjeblogg. Supermarie er kanskje den som har blitt størst av nisjene, og all ære til deg! Jeg publiserer mer skjønnlitterære ting, essays og sånn. Men føler jeg stort sett snakker til veggen! Haha! Har akkurat startet matblogg for studenter sammen med bruttern, og vi håper å kunne komme noen vei med den! 😀

 5. Nå er jo Vixen et «kvinnemagasin, for deg som vil utfordres, inspireres og underholdes. VIXEN er oppdatert på nye trender innen mote, makeup og musikk, elsker nytt talent, og mennesker med en særegen stil.» (fra nettsiden deres) og da er det jo ikke så rart at det er på motefronten at deres fokus ligger. Det er også disse bloggene som er i stand til å tiltrekke seg sponsorer etc. som gjør denne prisen mulig. Så jeg ser på det som ren bonus når noen som faller litt utenfor malen i det hele tatt blir finalist!

  Marie svarer: Jojo, du har et poeng og jeg er forsåvidt enig i det, men nå er det den eneste prisutdelingen vi har for bloggere – så vidt jeg forstod klarte ikke «utfordreren» som skulle lage en frittstående kåring å få sin opp på beina, og da hadde det vært mye bedre om den ene vi har kunne inkludere HELE spekteret. Jeg savner iallfall det, og det tror jeg ikke jeg er alene om. Absolutt glad for at de som ikke er rosa karrer seg opp til finaleplass og seire selv, men sitter fortsatt igjen med følelsen at utdelingen ikke er representativ for hele Blogg-Norge.

 6. Jeg synes vel egentlig at Vixen har gjort sitt og at det burde gjøres noe med hele konseptet, at det burde romme mer enn rosa bloggerne, jeg finner verken inspirasjon eller glede i en rosa boble og jublet derfor når World of Mike kuppet den gjeveste tittelen. Det viser jo trossalt at annerledes bloggerne kan få blomstre litt, men jeg savner dog en del kategorier og håper Vixen får røsket opp i dette, i året som kommer. Ulrikke Lund fortjente faktisk tittelen, hun har blitt mindre rosa og kommersiel etter min mening og hun har fått dybde i innleggene sine, hun viser at hun faktisk kan skrive fantastisk godt. Det jeg dog savnet i år var bloggere som deg Marie, som virkelig hadde fortjent annerkjennelse og ikke minst, fine, søte Hedda, som setter ord på vanskelige ting, hun inspirerer så utrolig mye, at det var vanskelig å svelge at hun faktisk ikke vant tittelen årets inspirasjon. Du skulle og burde ha vunnet enten tittelen årets blogg eller en annen gjev tittel, blogg Norge trenger annerledes bloggere som deg, Hedda, Mike, Elise og ja tilogmed fine Ulrikke, dere er for meg stjernene på blogg himmelen og grunen til at jeg fortsatt søker inspirasjon, fotoglede og skriveglede hos bloggere. Jeg håper at dette blir året ditt Marie, selv om du kanskje ikke bryr deg om en fancy tittel, så betyr den tittelen noe allikevel, det betyr annerkjennelse og heder og ære fra deler av Norge, til deg, du fortjener å stå på den scenen å skinne, sammen med noen av rosa boblenr, for du skiller deg ut.

  Marie svarer: Å, jeg setter sånn pris på kommentarene dine, Andrea! Tusen, tusen takk for så varme ord – tar de med meg til evigheten og forbi. Og jeg er i din båt, jeg deler meningene dine! Stort sett alle bloggerne du nevner er de jeg ser opp til, de som faktisk bidrar med NOE. Måtte Blogg-Norge gå den veien, og ikke drukne i alt som er rosa og reklame. Tusen takk, fine fine Andrea.

 7. Sendte en henvendelse til Vixen i fjor, men det virker ikke som om de oppretter noen kategori for reisebloggere any time soon ;(

 8. Camilla

  Jeg skal innrømme at jeg er en av de som følge rosabloggerne flere ganger om dagen, men i det siste har jeg sluttet å lese de største fordi jeg har innsett at de ikke gir meg noe, annet enn følelsen av at jeg også burde ha det rosa og pastellfarget rundt meg…
  Bloggen din derimot er en favoritt, og får meg til å tenke, og innleggene du skriver tar jeg med meg videre, de går ikke inn det ene øret og rett ut igjen. Men det er jo lettere å klikke seg inn på topplistene fremfor å bla side opp og ned etter nisjeblogger, kan du ikke skrive et innlegg med dine favoritter?:)

  Marie svarer: Tusen takk! Åh 🙂 Nå ble jeg glad. Jeg er redd jeg stort sett leser de enkle topplistebloggene selv, pluss World of Mike og Hjartesmil – men det er liksom de eneste som skiller seg ut… Pluss et par andre. Okei, jeg lager et innlegg. Haha. God helg!

 9. I wish you were there

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *