MEETING MY BIG INSPIRATION: SIDSEL WOLD

Jeg har en tendens til å se helt SJUKT starstruck ut på bilder når jeg møter mennesker jeg beundrer og ser opp til, ref. da jeg fant huset til Dr Phil i Los Angeles:

…… Og dette var bare huset.

Så da dette bildet ble tatt i dag, av meg og NRKs utenriksreporter Sidsel Wold, går «Se normal ut. Se normal ut. Se normal ut» som et mantra på full guffe i hodet mitt.

Jeg fikk stjele en hel time av ettermiddagen hennes i dag, og jeg er så takknemlig for at hun tok seg tid! Jeg reiste opp til NRK på Marienlyst, hun spanderte kaffe og vi ble sittende og snakke om hennes erfaringer fra mitt fremtidige yrke. Hun kom med råd til hva jeg bør fokusere på å lære meg, hvordan hennes vei til den hun er for NRK i dag har vært og litt om hvordan yrket er i praksis.

Om du er dum eller modig kommer helt an på flaksen din. Hvis du reiser inn i Syria for å jobbe, for eksempel, og kommer helskinnet ut igjen – er du modig. Blir du kidnappet og havner i ulykka, spør folk deg om hvordan du kunne være så dum å dra dit in the first place.

Da jeg spurte om faren en utsetter seg for, jekket hun bekymringene mine ned. Risikoen for å dø i trafikken er så mye større, journalister reiser sjeldent ut til fronten av en krig, de kjenner kulturen og stedet og holder seg der de kan få gjort jobben sin i fred. (Bra ordvalg, Marie.) Jeg kunne hørt på henne i timesvis. Hun er ikke annet enn inspirerende! Og igjen – jeg er så glad for at hun først og fremst svarte på mailen min, og så tok seg tid til et møte. Hun får jo egentlig ingenting ut av å møte meg, annet enn å helle bensin på en pikedrøm.

Jeg fikk et spørsmål om hvordan jeg går frem når jeg mailer f.eks. henne, som er mitt forbilde. Jeg tenkte jo mitt før jeg sendte mailen jeg også, at det var en person som er veldig opptatt og som ikke har tid å «kaste bort» på ei hvilken som helst ei som bare maser om at jobben hennes er kul. Men det nytter ikke å tenke sånn. Du må ha troen på det du drømmer om, og tørre å ta sjanser. Det verste som kan skje er at du ikke får svar, eller at vedkommende ikke har anledning til å hjelpe deg/møte deg. Jeg var rett og slett ærlig, forklarte kort hvem jeg er og hvem hun er i mitt liv – et forbilde, en jeg drømmer om å gå i fotsporene til. Og så skrev jeg kort hva jeg ønsket, et møte, og hvorfor jeg ønsker å møte henne: for å få erfaringer fra en som jobber med det jeg en dag håper å gjøre. Vær ærlig, fremoverlent og deg sjæl så holder det i massevis! Du kommer ingen vei ved å sitte og nøle, iallfall.

Hvem er deres forbilde?

I’ve a tend to look incredibly starstruck when I meet people I look up to. Like when I found Dr Phil’s house i Los Angeles, on the pictures above. So today when I got to take a picture with my idol, war reporter Sidsel Wold, the mantra «Act normal, act normal, act normal» went on and on in my head. I’m so grateful that I got to steal an hour of her life! I mailed her the other day, asked if I could have a meeting with her to hear her experiences from a occupation I’m dreaming of and today we met. She’s so inspiring. She gave me a lot of good advices, what I should be focused on and what I should study. Thanks a lot, again – for your time, Sidsel! 

One of you asked me what appearence I used to get a meeting with my idol. The answer is simple. Be honest! Be interested, tell the person you want to meet why you want to meet him or her, tell them who you are and what they are to you. You won’t achieve anything by just sitting there in doubt. Just do it! The worst thing that can happen is a NO for an answer. Put yourself out there and hope for the best! So. Who’s your idol?

13 kommentarer

 1. Så utrolig kult Marie!! Du er virkelig en person jeg beundrer, du går etter drømmene dine og det er det ikke alle som tørr (meg selv inkludert). Råtøff rett og slett :):)

 2. Så utrolig heldig du er som fikk muligheten til dette! 🙂 Hun er en stor inspirasjon for meg også!
  Del gjerne tipsene om studier osv. om du ønsker det! 🙂

 3. Haha, du er herlig! Jeg så aldri huset til Phillærn, men jeg var på TO innspillinger til Dr. Phil for en måned siden, vilt !! 😀

  Sandra/reisedagboka.net

 4. Glemte å svare på det med forbilde. Jeg har ikke noe drømmeyrke, men jeg ser veldig opp til de som tørr å følge drømmene sine 😉 Her om dagen hadde vi en gjesteforeleser fra kirkens nødhjelp som hadde deltatt i utallige krisesituasjoner i utlandet enten pga krig eller naturkatastrofer. Jeg ble utrolig imponert av han, inspirert også:) Ellers ser jeg opp til pappa (klisjé men sant). Han har vært leder for mange prosjekter i jobben sin, og han er så rolig men likevel myndig, og d tror jeg er viktige egenskaper i jobbsammenheng

 5. Men så fortell hva dere snakket om da!!!!! :))

 6. Det er så moro å høyre at ho tar seg tid! Det er jo heilt sikkert moro for henne óg å møte ei som er nysgjerrig på yrket hennar og har masse spørsmål, trur ikkje det er såå mange av dykk.(.?) 😀

  Og moro at på bilete ser ho meir gira ut enn deg, sjølv om det lyser av augene dine óg! 😛

 7. Kult! Hun er veldig dyktig. Du har helt rett, man har ingenting å tape!

 8. Sidsel Wold er fantastisk 🙂
  Hans Zimmer er et forbilde jeg har. Han er komponist, og har blant annet komponert musikken til Pirates of the Caribbean. Skulle gjerne vært like flink som han, og jobbet som komponist. Det er drømmeyrket mitt, men sjansene for at jeg får jobba som det noen gang er ganske små :p
  Ellers er Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre politiske forbilder jeg har. Rett og slett fordi jeg syns de er flotte og flinke politikere 🙂

  Marie svarer: Åh, jeg ELSKER musikken til Zimmer! Skjønner godt at det er forbildet ditt, og så fantastisk kult at du drømmer om å bli komponist! Du er den første jeg hører om som vil det, hehe. Det må jo være en utrolig spennende yrke! Enig – de er bra menn 🙂

 9. Du er min helt!

  Så fantastisk at du fikk møte henne. Håper ungpikedrømmen blir virkelig en dag. Eller, det VET jeg at den blir. (hvis du ikke plutselig endrer kurs da, men det tviler jeg på)

 10. Så kult! Du er kjempeinspirerende, Marie. Ville bare si det. Blir alltid inspirert til å kjøre på og gjøre akkurat det jeg drømmer om, uten å tenke mer på «hva hvis det ikke går..» og «men hva om..». Og ang.det innlegget ditt i dag om hvor mye flaks du har, du har no ikke fått disse mulighetene i fanget for ingenting, du har vært flink og målrettet og ikke minst initiativrik! Masse masse creds til deg for det. 🙂

 11. Du må være en av de første jeg har nevnt Hans Zimmer for som vet hvem det er og som også syns musikken hans er fantastisk! 🙂 ofte vet ikke folk hvem det er og legger ikke alltid så merke til musikken i bakgrunnen på filmer, men musikk har lenge vært hele livet mitt, og jeg legger ofte mer merke til musikken i bakgrunnen enn handlingen i en film. Sier jo litt 😉

 12. […] – Vær litt bossy, skriv en liste over små arbeidsoppgaver til deg selv. Som å betale en regning, rydde et skap, løpe en tur, maile en venn eller et forbilde. […]

 13. Du e rå. Det e najs. Æ lika najse folk å idéa. Dettan blei dialækt, æ e mæ, du e dæ. Najs!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *