TODAY I MET UGANDA

God kveld! Med vennlig hilsen arbeidsledig. I dag var den aller siste dagen på kontoret. Wrap up på MMA-studio, og takk for meg. Nå står jeg forlatt og rådvill i veikanten igjen, og lurer på hvilken retning jeg skal ta mens jeg venter på at høst skal bli studier. Hva nå? Falle på knær foran bakeriet, trygle om at de tar meg inn i varmen igjen? Hive meg over gamle kontakter og sjekke ståa på lønningsposene deres og eventuelle ledige kontorstoler? Eller bare flyte med vinden og se hva som tilfeldigvis blåser forbi her jeg står i grøfta og venter på bedre tider. Skal unne meg et par dager fri først, uansett, og bruke verdifull tid på det jeg savnet mest i 2013 – VENNER! Fineste Thea har en-de-lig kommet hjem fra utveksling i Paris, så jeg startet arbeidsledigheten med å catche up med henne over en pizza etter jobb. Så mye kjærleik!


ph_priv, 2011 going 2012 – me, Carina and Thea bffs 4 evah 

Ellers ble min siste dag som pendler veldig typisk. Innstilt tog i retning hjem, og knuffingen og frustrasjonen som følger med. Jeg håper samtlige ikke hadde fått med seg årsaken til at toget ikke gikk (måtte h*n hvile i fred, h*n på Oppegård), ellers ville klagingen vært satt i et veldig trist perspektiv. Vi kommer oss iallfall hjem til slutt, det er det ikke alle som gjør.

Kom hjem nå en drøy time før midnatt, NSB hadde på spanderbuksene og betalte taxi etter taxi. Min delte jeg med tre menn, en fra NSB som skulle hjem og en eldre fra Ski som pratet og lo i vei på engelsk med en fra Uganda som skulle til Ås. Multikultur på sitt beste, og da Uganda og jeg fikk taxien for oss selv etter Ski, fikk jeg høre hvor hjelpsomme og gode vi nordmenn er. Hjertevarm helt inn til ribbeina mine. Han hadde vært og sjekka ut Hamar, og Lillehammer, og til og med prøvd å stå på ski. Han lo av nordmenn som kom til Uganda for å bare ligge der i solen, i Uganda har de sol HELE tiden. Nordmenn i et nøtteskall, sa jeg. Hjemme jobber han som sykepleier, og setter epidural på fødende kvinner som trenger det. Ferdig studert i august. Imponerende, sa jeg og følte mitt «jobber med TV, jeg» bleknet tvert. Taxien fra Oslo S til Ski til Ås til Ski til Ås (verken jeg eller taxisjåføren kunne veien tilbake til E6 igjen haha) og til Råde kostet forresten like mye som et helt månedskort med pendling. 3000 kroner! Det gjorde rett og slett vondt å gå fra sjåføren uten å betale for meg, men NSB order opp. Syns ikke de er så verst, jeg.

Nå har jeg akkurat spist hest (familien min er gal) (UNNSKYLD DIIWA!) til sen middag, og er klar for sudoku før sengen. I morgen skal jeg se på meg selv være arbeidsledig. Hele dagen. Skal holde dere oppdatert.

Hvordan starter deres 2014? 

_______________________
Hey! Sincerely unemployed. Today was the last day at the office. Wrap up on MMA-studio, and thank you and goodbye. Now I’m standing confused by the road again, and wonder what I should do untill fall turns to studies. What now? Beg the bakery to let me back in to work? Get in contact with my old network to find an available chair to fill? Or just go with the wind and see whatever comes along while I’m waiting for better times. I’ll take a couple of days of first and use my time on something I missed in 2013 – FRIENDS. My beloved Thea has return from studies in Paris – finally, so I started my unemployed existence with a catch up over a pizza. So much love!

My last day as a commute was tragic. The train was cancelled because of an accident – a person died. I hope the complaining commutes around me didn’t know that when they were screaming around – otherwise the perspective would be a sad view. At least we get home in the end – not everyone does… I got home an hour ago, NSB (the train company) paid taxies for everyone. 3000 NOK to get me back home to my car in Råde! That’s like a whole month of traveling with train – round trip. I shared my cab with three men, one old guy that talked and laughed with another one from Uganda. Multiculturism at the best. When I and Uganda got the cab for ourselves, he told me how nice people in Norway had been to him. Made me warm to my heart. He had been to Hamar and Lillehammer, where the Olympics was in 1994. He had even tried skiing! He laughed about Norwegians that travel to Uganda just to lay in the sun. Typical Norwegians, I replied. Back home he works as a nurse. Putting epidural to women who give births. My own occupation «I’m producing a TV-show» got pale all of a sudden….

Now I just ate horse for late dinner (my family is crazy), and I’m ready for some sudoku before bed. Tomorrow I’ll watch myself being unemployed. All day. I’ll keep you updated. How’s you 2014 starting?

5 kommentarer

 1. Jeg er sikker på at du lander på beina igjen snart, Marie. Det virker som at du har en tendens til å gjøre det.

 2. Selve året begynte greit, med litt fri, litt sykdom og besøk hos mamma. I går var første dagen tilbake til jobb, og det var fryktelig slitsomt. Hadde tidligvakt, og fikk ikke sove på søndag, og i tillegg hadde ungene så alt for mye energi.
  Jeg er snart arbeidsledig jeg også. Satser på å finne meg noe å gjøre ganske kjapt da, for har ikke økonomi til å gå arbeidsledig over lengre tid.

  Marie svarer: Jeg tror de færreste fikk sove søndag, blir jo helt døgnvill av denne jula… Hehe. Jeg har mailet litt rundt selv, det er så ekkelt å ikke vite når neste lønning kommer! Krysser fingerne for oss begge 🙂

 3. Året har begynt fint, men alt går så fort ææh! TIden går til skole, jobb, blogg og søknad til studier i England til høsten ! 😀

 4. hvahva, bor du i/på Råde? *superexcited much* Haha, skjønner ikke at jeg henger meg opp i det engang, vet basically ingenting om stedet, MEN gamlesjefen min ditchet oss for å flytte til Råde (so it better be nice, hoho) så nå våkner jeg til live hver gang jeg hører noen nevne stedet. Ja, han var en veldig god sjef, altså. Den beste, faktisk.

  Marie svarer: Jeg bor i Fredrikstad, men parkerer bilen i Råde når jeg tar toget for der er det gratis parkering, hehe 🙂 Jøss, jeg skal sende han tilbake til deg hvis jeg støter på han på parkeringsplassen! Hehe.

 5. Han høres sykt kul ut. Som deg. NAjs!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *