YEARS GO BY

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å ha en årskavalkade i år, men jeg har forvirret selv mine beste venninner med hva det egentlig var jeg gjorde dette året, og jeg vet flere av dere også har slitt med å holde tritt, så here we go.

JANUARY

I min kalender fikk 2013 en PANGSTART. Jeg var på Molokai, den mest autentiske øya i akrkipelet Hawaii, i en liten fiskebåt ute på Stillehavet, lenge før resten av verden stod opp. Jeg så en gigantisk hval kaste seg opp mot himmelen, 10 meter bak båten vår (trykk for å lese hele historien). Det synet gir meg gåsehud den dag i dag.

Resten av måneden reiste jeg videre til Los Angeles, Trinidad, Surinam og endte opp i vakreste Brasil hvor jeg ble i to måneder. Jeg opplevde en utrolig (som i U-TROLIG) karma, fant huset til Dr Phil og nøt hvert sekund som ensom backpacker på reis rundt jorden.

FEBRUARY
Jeg tok et oppgjør med kroppshysteriet, og fortsatte reisen min gjennom Brasils mange karneval, fra nord til sør. Møtte to deilige jenter gjennom bloggen, som reparerte humøret mitt etter den kjipe opplevelsen med couchsurfing-hosten i Rio de Janeiro. Lærte å danse samba, forró og maracatu.

MARCH

Jeg var Månedens Chérie i nettmagasinet Oh Chérie, satte føttene mine i Argentina  for å se resten av Iguazu falls før jeg dro tilbake over grensen i taxi, fullførte Brasil med stil og dro HJEM til min lille diamant i nord…. Etter syv måneder på reise rundt jorden. Den siste natten i mars lå jeg i min egen seng igjen, og lurte på hva det egentlig var som SKJEDDE.

This is how I did the world:

APRIL
Tilbake i Norge, én dag før de forventet meg hjem. Tidenes overraskelse, underskrevet av mamma og pappa. Jeg startet Day Zero-prosjektet mitt, feiret en forsinket jul med familien, deltok i min første paneldebatt (i regi av Norsk Folkehjelp), og fikk jobb som Norgesambassadør for Expedia. Dermed ble jeg ikke hjemme så veldig lenge, før jeg reiste ut igjen – denne gangen til Brighton i England for å representere Norge på en reisebloggkonferanse. På hjemmebane gjenopptok jeg kontakten med hele nettverket mitt, på jakt etter jobb, og noe å fylle dagene mine med.

MAY
Hadde reisehangover fra helvete. Ble nyforelsket i mitt eget hjemland på nasjonaldagen. Jobbet litt på bakeriet i Fredrikstad, og reiste så til Canada en helg på vegne av Expedia for å delta på verdens største reisebloggkonferanse – TBEX. Jetlag for første gang i historien.

JUNE
Reiste tilbake til Norge for å vise frem diamanten vår til en britisk journalist fra The Independent en ukes tid. Mitt siste, og viktigste oppdrag som Norgesambassadør for Expedia. Det var Icebar i Oslo, opp til Bodø, midnattsol og kajakk i Lofoten, solnedgang i Ålesund, Hurtgiruta til nydelige Geiranger, før det magiske landskapshotellet Juvet. Falt enda mer hodestups for opphavet mitt, Norge er V-A-K-K-E-R-T! Fylte 23 år, prøvde meg på befalskoleopptaket selvom jeg visste at det ikke kom til å gå. Det gikk ikke.

JULY
Bloggen fylte fem år. Jeg fikk endelig napp, et tilbud og startet i ny jobb, i TV-produksjonsselskapet Tellus Works, som manusforfatter og scenograf i redaksjonen til MMA-studio for TV2 Zebra. Digget det. Reiste på sommerferie til fineste Malta.

AUGUST
Startet på livet som pendler. Blogget for Øyafestivalen. Dro på Øvelse Hovedstad i Oslo med Heimevernet, mitt første oppdrag som presseoffiser. Lykkelig i grønt.

SEPTEMBER
Begynte endelig å finne rytmen i den nye hverdagen min: bo i Fredrikstad, jobbe i Oslo, pendle pendle pendle. Fortsatte treningen opp mot befalskolen. Dro på enda en øvelse med Heimevernet, på Heistadmoen. Og reiste til Roma med verdens beste mamma!OCTOBER
Busy bee! Jeg holdt to foredrag om psoriasis på to ulike konferanser, og ett om reisen min på en kulturfest i Gamlebyen i Fredrikstad. Det var premiere på programmet vårt på TV2 Zebra og jeg ble dratt med på så mye gøy med bloggen, særlig med Samsung som førte meg sammen med Aksel Lund Svindal, Hedda Berntsen, Bastian Juell og Mariann Marthinsen som skal delta i neste års OL og Paralympics. Begynte å bruke et kostilskudd som jeg skal fortelle dere mer om på nyåret.

NOVEMBER
Bartemåned. Sådde tvil om det egentlig er befalskole jeg vil gå. Jobbet, jobbet, jobbet. Reiste til Israel. Lærte meg sudoku.

DECEMBER
Julestemning herfra til månen. Debuterte som forfatter i boken «Moments», sammen med en liten flokk leoparder. Siste innspurt på jobben som manusforfatter for MMA-studio, siste sending var 18. desember. Fra 31. er jeg arbeidsledig. Bestemte meg for å takke nei til plass på befalskoleopptaket. Fant tilbake blogginspirasjonen. Drømte videre om nye reiser, nye eventyr og et nytt år. Og nå er det like rundt hjørnet, jeg er så spent på hva jeg ender opp med å fylle det med!

(Okei, dette er morsomt. Jeg gikk tilbake og hostet opp tidligere årskavalkader i bloggarkivet, bare for gøy. For de spesielt interesserte:

– Supermarie oppsummerer 2009
– Supermarie oppsummerer 2010

– Supermarie oppsummerer 2011

– Supermarie oppsummerer 2012

Det er kanskje bare gøy for meg selv. Men FY FAEN, så mye som har skjedd. Med skrivestil, livsinnhold og…. det meste. «»»Dr Phil ble BESTEFAR?»»» Really? Hahaha, hvorfor SA dere ikke noe?…..)

____________________________________________________
I wasn’t really gonna go through this year in a summary on my blog, but I’ve confused even my best friends with what I did in 2013, so I think it’s about time to make it clear what really happened haha. Here we go:

JAN: In my Calendar 2013 got a kick start. I was in Molokai, the most authentic island in the archipelago of Hawaii, in a small fishing boat – long before the rest of the world was awake. I saw a whale jump 10 metres behind our boat. That sight is still giving me goose bumps…. The rest of January I traveled to LA, Trinidad, Suriname and ended up in beautiful Brazil. I experienced an AMAZING karma (I shit you not, I was so damn lucky during my travel), found the house of Dr Phil in Hollywood and enjoyed every second as a lonesome backpacker on my way around the world.

FEB: I confronted the body hysteria that was going on in the social media, and continued my travel through the many carnevals of Brazil, from North to South. Met two wonderful blog readers that cheered me up after the bad experience with my couchsurfing host in Rio de Janeiro. Learned how to dance samba, forró and maracatu.

MAR: I went over the boarder from Brazil to Argentina to see the rest of Iguazu falls before I went back to finnish Brazil and then home to Norway… After seven months of traveling the world around. The last night of March I was back in my own bed, wondering what the fuck happened.

APR: Back in Norway, one day before the expected expected me home. The biggest surprise ever, xoxo my mom. I started my Day Zero project, celebrated a late xmas with my family during the Easter and got the job as Norway’s Ambassador for Expedia. I didn’t stay home for too long before Expedia sent me out again, this time to Brighton in England to represent Norway on Traverse13.

MAY: Had a travel hangover from hell. Fell in love with my own country again on our National Day. Worked at the bakery once in a while, and went to Toronto, Canada to represent Norway for Expedia again. At the World’s biggest travel blog conference – TBEX. Got my first jetlag ever. 

JUN: Went back to Norway to show our diamond to a british journalist from the Independent. My last and most important mission as Norway’s ambassador for Expedia. Icebar in Oslo, Bodø, midnight sun and kayaking in Lofoten, sunset in Ålesund, beautiful Geiranger, and the landscape Hotel in Juvet. Fell even harder for my own country, Norway is BEAUTIFUL! I turned 23, tried to get into the Army School even though I was doomed to fail. 

JUL:My blog turned 5 years old. Started in a new job, within TV-production. Wrote the screenplay for MMA-studio. Traveled to Malta. 

AUG: Started my life as a commute. Blogged for the festival in Oslo – Øya. Went on a training with the Army in Oslo, my first mission as a press officer.

SEPT: Finally started to work out my new everyday life: live in Fredrikstad, work in Oslo, commute commute commute. Continued to get ready for the next Army School selection. Went on another training with the Home Guard/Army. And went to Rome with my beautiful mom!

OCT:Busy bee! I was a speaker in two psoriasis conferenses, had one post about my travel during a culture festival in my hometown, our program, MMA-studio, had premiere on Norwegian TV and I did so much fun thanks to my blog. Especially with Samsung, who led me to our Norwegian Olympic stars!

NOV: Mustache month. Started to doubt if the Army was something I want to go back to right now. Worked, worked, worked. Went to Israel.

DEC: Christmas spirit from here and too the moon. Debuted as an author in the book Moments, together with a little group of leopards. Final stage of my job as a screenplay writer for MMA-studio, our last program was sent 18th of December and from the 31th I don’t have a job anymore. Decided to say no to meet up for the Army school selection. Inspired to blog again. Continued to dream about new travels, new adventures and a new year. And here we are. I’m so excited to see what I’ll fill it with this time. 

HAPPY NEW YEAR! Turn your can’ts into cans, and your dreams into plans. 

13 kommentarer

 1. Love it! Så gøy å lese, Marie. Og jeg husker mye av det, spesielt overaskelsen til foreldrene dine, hehe. Men hva er greia med Dr. Phil? Så faktisk to innspillinger for to uker siden, i Hollywood 🙂

  Sandra/reisedagboka.net

  Marie svarer: Herregud, SÅ du?! Han har vært helten min helt siden ungdomsskolen!

 2. Har et spørsmål til deg som elsker å reise; Hvorfor reiste du ikke innom Australia på verdensreisen din? Og har du kunne tenkt deg å reist ned dit? Anbefales på det sterkeste!

  Marie svarer: Jeg hadde ikke satt foten min utenfor Europa før, dermed kjøpte jeg bare en jorden-rundt-billett hos Kilroy som inkluderte alle de landene jeg var innom i løpet av de 7 månedene jeg var ute 🙂 Australia står ABSOLUTT på listen over fremtidige reisemål, men jeg har hørt det er dyrt (?) så jeg må spare en del først…. SKAL se Uluru!

 3. FY så innholdsrikt året ditt har vært – føler jeg har stått helt på stedet «Hvil», og iallefall nå!

 4. Så gøy å lese oppsummeringen av 2013. WOAH, du har opplevd og gjort mye. Takk for at du deler det med oss leserne 🙂 Gleder meg til å fortsette å lese i 2014!

  Marie svarer: Takk for at du henger på! GODT NYTT ÅR! <3

 5. 2013 <3
  Du er god!

 6. Så gøy å lese om året ditt, litt mer spennende enn mitt for å si det sånn:P Får håpe neste år blir som du vil ha det!:D

 7. Oi, for et år du har hatt! Så gøy at du skrev om det for oss leserne 🙂 Digger at du reiser sånn overalt, selv når du ikke var på verdensreise, jeg vil også! 😉 Men en ting jeg føler jeg burde pirke litt på; ordet «arkipelet» (fra januar-oppsummeringen) tror jeg ikke finnes på norsk. Jeg tror ordet du søker (fra archipelago på engelsk) er «øygruppe» 🙂

  Marie svarer: Plukket ordet fra en norsk wikipediaside, meen kan vel aldri stole helt på de heller… Hehe. Ja, reise er det beste jeg vet – håper jeg finner mulighetene i 2014 også! Godt nytt år!

 8. Er mye man opplever gjennom et år! Og spesielt når man lever livet fullt ut, som deg.
  Takk for at du deler og inspirerer, hele tiden! 🙂

 9. Jaa.. det er veldig dyrt!
  Bodde i Sydney i 3mnd denne høsten, men fikk sett litt annet av landet også. Har sinnsykt lyst å se Uluru og mer av området i midten!

 10. Så mye du har opplevd da, og heldig som har sett så mye av verden! (:

 11. Litt av et år du har hatt! Slikt blir man glad av! Håper du får et vel så strålende 2014!

 12. Det er veldig inspirerende å lese hva du har holdt på med 🙂 Og her er en liten nyttårsgave fra meg: http://www.egedenne.com/2013/12/norwegian-blogs-are-more-than-just.html

 13. Det har vore utruleg moro å følgje deg! Gledar meg til å sjå korleis 2014 blir, sikkert minst like bra!

  Huksar så godt når du kom ein dag heim tidlegare enn planlagt, eg fekk så frysningar og kan vel berre prøve å førestille meg korleis det var for deg, herleg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *