PEACE

Jeg sjonglerer timene mine i sudoku, kryssord, julefilmer, og masse sofakjærlighet. Etter en natt ute med venninner første juledag (ble dere like sjokkerte som meg da dere fant ut at den dagen egentlig er en UTGANGSDAG? Jeg trodde julen var hellig tid med familie og fred jeg, levd på en løgn da) og julelunsj med familien den andre, er det perfekt å runde av den tredje med å gjøre ingen verdens ting. Dvale ut året! Jeg kan være sosial til en viss grad, men nå har det vært besøk og sosialisering nesten syv dager til ende = ISOLASJON! Litt Marietid før jeg presser play på resten av livet igjen.

Håper dere har en deilig romjul, det var så fint å få bruddstykker fra året som har gått hos dere i forrige kommentarfelt! Måtte 2014 bli minst like fint som det lille jeg fikk ta del i.

Ps. Jeg må bytte den ene boka jeg fikk til jul, jeg fikk to av Et helt halvår. Har dere en bokanbefaling å komme med? Hvilken bok leser dere nå? Pekepinn: jeg liker bøker som Idas dans, Indias datter, Øya, Krokodillens gule øyne, Middagen, gjerne noen en griner litt av, ler litt av eller rett og slett ikke klarer å legge fra seg.

I’m spending my hours sudokuing, solving crosswords, watching xmas movies and lots of sofa love. After a night out with my girls the 26th (did you get just as shocked as I did when I found out that first day of christmas is a party day?? I thought xmas was all about family and peace, I guess I’ve lived on a lie…) and a Christmas lunch with my family on the second it’s perfect to spend the third doing nothing at all. I can be social till a point, but now it’s been visits and socializing almost seven days to the end = ISOLATION! Some Marie-time before I press play on the rest of my life again. I hope you’re having a wonderful Christmas time! Enjoy the rest of 2013

26 kommentarer

 1. Jeg har virkelig fått sansen for bøkene av Paulo Cohelo. De er litt spesielle men gir deg virkelig noe å tenke på. Hvis du vil ha noe med litt verden og reiser har han Alkymisten og Valkyriene. Alkymisten er kjempe bra, men har ikke lest Valkyriene enda.

  Marie svarer: Den eneste jeg har lest av han er Aleph, på engelsk. Likte noen av lærdommene hans, men ikke boken i seg selv… Men har blitt anbefalt andre før, blant annet Valkyriene og Alkymisten – så kanskje jeg skal gå for en av de! Takk for tips!

 2. Jeg byttet en bok jeg fikk i «The Casual Vacancy» av J.K.Rowling som jeg gleder mg helt sykt til å lese!

 3. Du burde lese bøkene til Cecilia Samartin. Hun skriver varmt og godt om Latin-Amerika 🙂

  Marie svarer: Mamma sa det samme! Hun satt faktisk og signerte bøker i Byporten, Oslo da jeg tok toget hjem for jul 🙂 Takk for tips!

 4. Åå, du burde enten velge «historien om vakre jente» eller «det blå rommet». De er begge komt i pocket nå. Desidert årets fineste bøker!! Den første er om de evneveike og om kjærlighet gjennom år og den andre er om ei jente som savner mammaen sin sånn. Helt hjerteskjærende, men åååååå så fin!

  Marie svarer: Takk for tips! Skal sjekke de ut!

 5. Elsker bildene 🙂
  Leser ingen bøker for øyeblikket, men fikk en som heter «Night Circus» Tror jeg skal begynne på den snart. Kanskje 😛
  Ha en suuuper romjul, du!

  Marie svarer: Takk, du også! <3

 6. Janicke

  Jeg anbefaler Tusen strålende soler hvis du ikke allerede har lest den. Fantastisk bra og gripende bok som tar for seg situasjonen til kvinner i afghanistan. Tenker denne må være midt i blinken til deg hvis du ikke allerede har slukt den.

  Ønsker deg ei kjempefin jul videre, og et godt nyttår! Det har vært fantastisk å følge deg i 2013, gleder meg til å ta del i livet ditt også i 2014.

  Marie svarer: Ja, den står på listen min! Har stått der lenge…. Såå mye bøker å lese, haha. Takk! Og tusen takk, god jul til deg også! Det er så gøy å ha dere med på det som skjer også, jeg håper du blir med videre og at du selv får en strålende 2014! Klemmer

 7. Kristine

  Saman er ein mindre aleine av Anna Gavalda er en favoritt!

  Marie svarer: Takk for tips!

 8. Du må lese bøkene av Lucinda Riley! Jeg holder på med Lavendelhagen og har lest Jenta på klippen og Orkideens hemmelighet. Fantastisk fine historier 🙂

  Marie svarer: Orkideens Hemmelighet er helt fantastisk fin! Enig! De andre har jeg ikke lest eller hørt om – så takk for tipset!

 9. Anne-Mette

  Om du ikke har lest den så anbefaler jeg Barnepiken. Morsom, rørende og vanskelig å legeforening seg. Eller Saras Nøkkel!

  Marie svarer: Den har jeg ikke lest! Saras Nøkkel har jeg allerede i bokhylla, men ikke fått lest den enda.. Takk for tips!

 10. «Barnepiken», «Veien hjem» og «Blomstenes hemmelige språk» er veldig fine bøker!! Anbefaler alle på det sterkeste! Du har kanskje sett filmen Barnepiken? Syns boka var enda bedre 😉

  Marie svarer: Blomstenes hemmelige språk har jeg lånt, den venter på tur! Takk for de to andre – skal sjekke de ut 🙂 Fortsatt god jul!

 11. Ragnhild

  Drageløperen og Tusen strålende soler om du ikke har lest de, samt Bienes hemmelige liv, The fault in our stars (Faen ta sjebnen på norsk) Now is good/Before I die (er samme bok, men har to forskjellige navn), The perks of being a wallflower og mange mange fler!
  Om du liker å lese på engelsk er http://www.bookdepository.com en veldig bra side med ENORMT utvalg av billige bøker, samt gratis frakt 🙂

 12. Der gud gråter, fantastisk fin bok!

  Marie svarer: Takk for tips! Skal se hva jeg finner 🙂

 13. Jeg sier som tidligere anbefalinger, SHANTARAM ! Jeg elsker den boka, min favorittbok! Du som liker å reise synes sikkert det er gøy å lese om India 🙂 Marching powder er også veldig bra (finnes bare på engelsk) sann historie om en som sitter i fengsel i Bolivia. Veldig fascinerende! Og vindens skygge er kjempebra! Håper du finner noen nye favoritter

  Marie svarer: Shantaram har jeg skaffet meg både på norsk og engelsk, så den står og venter i hyllen! Takk for tips! 🙂

 14. Camilla

  Regines bok er veldig fin, og utrolig trist, anbefales!
  Tusen strålende soler og Saras nøkkel er også bra!
  Her er det litt motsatt av deg, etter mange dager i isolasjon foran tven er jeg klar for å være sosial igjen:D

  Marie svarer: Ja, den fikk jeg til jul det året hun forlot oss. Utrolig nydelig! De to andre er på listen min! Takk for tips 🙂 Kos deg med venner og familie! Jeg passer på TVen i mens, hehe.

 15. Hei! Må berre sei at du har ein fantastisk fin blogg, og at eg har vore fast lesar lenge sjølv om eg aldri kommenterer! Anbefaler virkelig «Shantaram» av Gregory David Roberts! Boka handlar om ein australsk fange som klarer å rømme, og som tilbringer dei neste åra i India. Den er så fantastisk fin, og beskrivelsane er heilt perfekte! Las den då eg var i India sjølv, og satt igjen med frysningar etter kvar side!

  Marie svarer: Hei! Tusen takk, så hyggelig å høre! Åh ja jeg måå sette meg ned og lese den snart, hører alle sier det samme <3 Gleder meg masse!

 16. Boktyven, eller The Book Theif originalt! Den er kjempefin, kommer som film på nyåret! Veldig gråtebok 🙂 Og mye smilebok..

  Marie svarer: Åh jeg så reklame for kinofilmen og tenkte at DET må være en bra bok, siden det blir til en så bra film. Fører den opp på lista!

 17. Hundreåringen er utrolig morsom, den ler man av så man griner. Ikke se den på kino først da 😉 Ellers har jeg selv byttet en bok jeg fikk i julegave til Tråden, samme forfatter som Øya, den skal visst være like bra 🙂

  Marie svarer: Ja har hørt mye om den, pappa lo så han gråt haha. Skal lese den også! Jeg har akkurat lånt til meg Tråden, så den står i kø den og. Som alle andre bøker… Haha.

 18. Har du lest Paulo Coelhos «Veronika vil dø»? Leser du den før nyttår, tipper jeg du er litt ekstra motivert for å gjøre det meste ut av dagene neste år! 🙂

  Marie svarer: Nei, men har fått den anbefalt så den er på den eviglange listen min 🙂 Takk for tips!

 19. Har du lest John Green? the Fault in our stars er til å grine av!!!
  ps. jeg har ikke gjort en shit hele jula. vært sjuk, jeiii og sovet MAAAASSE (Les: 12 timer i døgnet, minst)

 20. Lucinda Riley Lavendelhagen eier ikke ord!

 21. Emerentze

  Hei Marie!
  Ser Boktyven er blitt foreslått allerede, men den er verdt å nevne minst en gang til for det er virkelig den BESTE boken jeg noensinne har lest!!
  Har aldri lagt igjen kommentar hos deg før, noe som jeg burde gjort mye før! Du har en så fantastisk fin blogg og gleder meg alltid til nye blogginnlegg:). Kos deg videre i julen:)

  Marie svarer: Hei! Takk! Jo flere som anbefaler, jo mer får jeg lyst til å lese den så tusen takk for tips 🙂 Og tusen takk for så fine ord! Ha en fin jul videre, og godt nytt år!

 22. Maskeblomstfamilien, selv om den er gammel. (Jeg fant den nylig på et hostel, leste den ca i ett og syns den var fantastisk bra.)
  Og Love with a chance of drowning av Torre DeRoche. SÅ inspirerende på mange vis, selv om det ikke er helt samme type som du «vanvligvis» liker.

 23. bloggen din er så mye enklere å lese etter du fikk det nye designet. to tomler opp for det! håper du får ei knallfin romjul videre 🙂

 24. Jeg har lest mange fine bøker i løpet av de siste årene, men er det ei bok som for alltid kommer til å være favoritten, må det være Little Bee av Chris Cleave! Det er en historie om den nigerianske flyktningen Little Bee som blir jaget ut av landet sitt av sitt eget millitær, som lever som ulovlig flyktning i England. Historien er både grusom og nydelig, og tok meg med gjennom en berg og dal-bane av følelser hvor smilet og tårene gikk hånd i hånd. Og måten historien er fortalt på…de som sier at bøker ikke er kunst har obviously aldri lest en av Chris Cleave. Altså, du veit den følelsen av å ha lest en så fantastisk bok som var så fin og lærerik og sann at du føler at det er din plikt å tvinge alle andre til å lese den sånn at de kan få den samme åpenbaringen? THIS IS IT 🙂

 25. Hva med Bokhandleren i Kabul?
  Og jeg håper du har lest noe av Erlend Loe?:)) hvis ikke MÅ du lese Doppler (handler om en som er fullstendig oppgitt over mennesker generelt)

 26. The Host (om en kan legge fra seg eventuelle twilight fordommer 🙂
  Jeg likte også veldig godt Sannheten om Alice – Forførende ondskap. Men jeg var litt yngre når jeg leste den så kan hende du synes den blir litt «tenåringsjentebokete», men om listen din skulle ha plass går det jo ann å låne den, og om du ikke liker den etter er det jo bare å stoppe å lese (den er ikke tung i språket så det går relativt raskt å tråle seg igjennom den 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *