ALMOST THERE


ph_priv

Jeg får ikke sagt hvor fortryllende jeg syns julen er. Julaften er én ting, men jeg syns nesten alle dagene som kommer før den 24. er de vakreste. Det er som om hele tilværelsen min blir pakket inn i kjærlighetspapir, med hjertevarme og glitrende smil. Hvem trenger vel snø når vi har veksling av julegaver med fine venninner, postkassen full av hilsener fra fjernt og nær, julebrus på glassflaske og nisser i hver vinduskarm? Har hatt besøk fra Bergen hele helgen, vi har kost oss med vinkartonger i begge farger, pakket inn gaver til den deilige lyden av Michael Bublé og smaken av øl, laget lasagne og salat med en italiensk parade av smaker til dessert. Snakket i kor med koselige julefilmer til klokken to på natten to kvelder på rad, og sovnet igjen til pusten fra en fin venninne og storm utenfor vinduet. Jeg liker ruskevær, for da er det så himla godt å ligge inne under dyna og høre på kulden som river i trærne utenfor. Jeg har rent glemt å bli stresset for å ikke ha blogget! Nå sitter jeg i kjole og nylonstrømper, og skal straks gå ned trappene for å pynte juletreet med mamma, mens pappa hviler ut etter en førjulsfeiring av julekvelden hos bror min. I morgen er det julegrøt med mandel i, de siste leveransene av julegaver til bestevenninner jeg ikke har sett på en stund og så kan den 24. bare komme. Da skal jeg sitte usminket i rutete pysjbukse, med håret i en rotete krøll på hodet og pakke opp smågaver fra julestrømpa mens jeg ser på Tre nøtter til Askepott og Reisen til julestjernen. Norsk jul – jeg har savnet deg!

Håper dere har en like deilig førjulstid som det jeg har, selv ikke den sinnsyke kinken jeg fikk i nakken etter ti håpløse armhevninger her en morgen kan dempe juletrebelysningen rundt hjertet mitt. Og jeg håper dere husker på at selv om sangene understreker at Deilig er jorden og Glade jul, betyr ikke det at du MÅ være enig. Jeg har grint litt i jula selv, jeg, det er viktig å føle det man føler selv om det er jul og «alle» forventer at du er glad, og spinner god atmosfære til de rundt deg. Det er ingen automatikk i at med julen følger lykke, det er ikke alle som har en god jul. Ta vare på hverandre!

2 kommentarer

  1. du <3

  2. Tonje Johansen

    God jul, skjønne Marie!!

    Marie svarer: God jul! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *