sponset video: HVA NORSK BISTAND GÅR TIL

Det er lettere å relatere seg til de mange verdensproblemene som ruller over skjermene våre daglig, når du har vært ute og sett litt selv. Jeg merker iallfall det på meg. Organisasjonene roper om faddere, ber om penger, støtte til å bygge opp millioner av liv som på en eller annen måte har blitt ødelagte. Før jeg så noe av det med mine egne øyne, var jeg i ferd med å bli immun mot de mange hjerteskjærende kampanjene. Vi blir så eksponert for elendigheten at det til slutt nesten blir dagligdags, å se triste, sultne barn rope om medlidenhet med store, mørke øyne mens en norsk, alvorlig stemme poengterer hvor urettferdig verden er i bakgrunnen. Det er klart det er trist, og hjertet mitt blør litt for hver gang, men hva skal en gjøre? Man kan ikke hjelpe alle. Og hvor mye av de pengene vi gir – går egentlig til bistand?

Nei, vi kan ikke hjelpe alle – men vi kan gjøre noe, og på den måten hjelpe litt. Og når vi som givere får filmer som dette i retur, filmer som viser oss hva pengene våre har ført til – da er det gøy å gi.

Denne filmen handler om de svakeste vi har i verdenssamfunnet vårt – barn. De er uskyldige, og skal ikke måtte betale i form av å nektes utdanning, fordi de urettferdig nok var så uheldige å bli utsatt for ulykker og krig da de var små, eller fordi de tilfeldigvis ble født som jenter. Jeg er så glad for at vi har mennesker der ute som aktivt jobber for å hjelpe disse! Og dere, de klarer det ikke uten pengene våre.

Innlegget er sponset av Norad.

4 kommentarer

  1. Merkar det sjølv at ein byrjar å bli blasert. Eg er fadder i Plan og Røde Kors, så eg støttar litt, men ein føler jo at det ikkje er nok og gjer det eigentleg nokon forskjell?
    Får ikkje sett videoen no (er på jobb, oops), men skal sjå når eg er heime igjen. OG, eg likte denne videoen frå Plan UK så godt. Må dele den. Den er så bra og annleis.
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gy7N2G_Hz_Y

  2. Man får et helt annet syn på støtten vi gir når vi faktisk får se resultatene det fører til! Visste du f.eks at i Malawi dør det like mange kvinner under fødsler som det gjør i norge på 2,5 år! Det er sykt det. Norsk bistand har ført til at MANGE flere sykepleiere utdannes og at de blir værende i landet, og DET gir liksom en slagt stolthetsfølelse å vite at vi faktisk gjør en forskjell med pengestøtten vår 🙂

    Jeg har laget en utfordring på bloggen min, og har sendt den videre til deg og tre andre 🙂 Håper du tar den, og gleder meg til å lese svarene dine 🙂

  3. Jeg klarer ikke se om det ligger noen video med innlegget, jeg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *