MY MIND IS STILL IN THE MIDDLE EAST

Jeg begynte på denne boken bare dager før jeg reise til Israel. Jeg rakk ikke å lese noe særlig da jeg var der nede, men jeg leste på flyet på vei hjem – og helt siden jeg forlot israelsk jord har jeg følt at en del av meg ble igjen der nede på grunn av boken. Den lenker meg fast til midtøsten, handlingen foregår i Iran. Den handler om et hus ved en moské, hvor en imam og hans familie bor. Boken følger hver av de, og historien deres flettes sammen på en medrivende måte – det er så vanskelig å legge den fra seg når du først har kommet inn i det! Boken gir deg et godt innblikk i kulturen der nede, islam og forholdet mellom Iran, Irak og Amerika. Huset ved moskeen fortjener hver sekser den har fått! Les og kos!

I åtte hundre år har Aqa Djans familie hatt en sentral posisjon i den iranske byen Senedjan. Den enorme familien bor i huset ved moskeen, et hus med 35 rom, en bikube full av bestemødre, barn, kjøpmenn og halvguder. Og historiene flommer inn og ut av huset. Familieeposet rommer Irans dramatiske historie, historien om den islamske tradisjonen og om det moderne Iran, om fundamentalisme og oppbrudd fra fundamentalismen.

Original title: Het huis van de moskee. Recommended!

3 kommentarer

  1. Spennende! Den vil jeg lese 🙂

  2. Denne skal jeg kjøpe med en gang jeg kommer til Norge igjen! 🙂 Det siste boktipset jeg plukket opp på bloggen din, Indias datter, var fantastisk, så satser på at denne er like bra 😀

  3. Det er en fantastisk bok! Anbefaler å lese Morgen i Jenin også, hvis du ikke har lest den da 🙂

    Marie svarer: Det har jeg ikke enda! Takk for at du minnet meg på den!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *