WELCOME TO JERUSALEM


Dette skal være der Jesus en gang i tiden la hånden sin. Veggen er slitt fordi så mange har lagt hånden sin over hans avtrykk! // This is suppose to be where Jesus had his hand. The wall is like that because of all the people that lay their hands on his. 


Klagemuren // Wailing Wall


Måtte bare ta bilde av sjakkbrettene – til ære for Magnus! // Chess – in honour of our new Norwegian World Champion!


Et merke risset inn i muren fra da korsfarerne var i Jerusalem i 1095 for å vinne tilbake byen fra den muslimske okkupasjonen // A mark from when the Crusaders were in town in 1095 to win it back from the muslim occupation


Og så – den NYE delen av Jerusalem by. Topshop, Mango, en fantastisk kontrast til gamlebyen! // The new part of Jerusalem.


ph_priv, Jerusalem, Israel 

Et av de mest spesielle stedene i verden jeg har satt mine føtter på. Og all historien byen bærer mellom murene, tenk på det! Tre av de største religionene samles her. Jesus ble korsfestet og sto opp igjen fra de døde, byen blir sett på som kristendommens utgangspunkt. Muslimene har bygget en moské der de mener at Muhammed fór opp til himmelen, og jødene har sin Klagemur. Og nå kan jeg sette meg ned, lese historiene om igjen og vite at der har jeg vært. Føles fantastisk rart!

Det kan være litt vanskelig å finne frem når du går rundt i gamle Jerusalem, for det er mange trange gater med tusen små markeder – og alle ser like ut. Men at Jerusalem spiser deg levende i noen timer er bare en fornøyelse. Det er så mye å ta inn over seg av inntrykk og mennesker, og en million nydelige motiv å ta bilder av! Bare sørg for at dere har et kamera som fungerer, da jeg kom hjem og lastet opp bildene mine oppdaget jeg at så og si ALLE var ødelagte (dere ser det kanskje – de er blurete og rare på venstre side)…. Fikk lyst til å sette opp min egen klagemur midt i stua.

Hva er det mest spesielle stedet dere har vært i verden? 

One of the most special places I’ve been in the World. And all the history the city is carrying between its walls! Three of the biggest religions are gathering here. Jesus was crucified and rose from the dead, they say that the Christianity was born here. The Muslims have buildt a mosque where they mean that Muhammed went to heaven, and the Jews have their Wailing wall. And now I can sit down, read the history again and know that I’ve been there. Feels so weird!

It can be difficult to find your way in old Jerusalem, the streets are so many and look alike with thousands of small shops and people. It all looks the same. But having Jerusalem eating you alive is a joy. You have so much to see, it’s so many impressions and people, and a million of beautiful motives to take pictures of. Just make sure to have a camera that works – mine was bad so my pics got all blurry on the left….. Made me want to put up my own Wailing wall in my living room when I found that out haha.

So tell me – what’s the most special place in the world you’ve been? I wanna know!

9 kommentarer

 1. Nydelige bilder, de satt meg i en helt spesiell stemning. Dit vil jeg!

  sjekk siste innlegg på bloggen min, bilder tatt rundt i Brasil med analog kamera: http://www.mydirtysho.es

 2. Wow, tenk på all den historien i den byen! Hmmm, tror kanskje det mest spesielle stedet jeg har vært på er Cinque Terre i Italia. I tillegg var det ganske fett å sette hendene i håndavtrykkene til Johnny Depp ved Walk of Fame i Hollywood!

  Marie svarer: ÅH den byen har jeg hatt lyst til å dra til lenge! Den ser så fantastisk fin ut på bilder!

 3. Hvis det er noen trøst, så trodde jeg det var meningen at bildene skulle være litt blurry på venstre side 🙂

 4. Therese

  Hm godt spørsmål, men tror kanskje det må være Assisi i Italia! Der han godeste Frans skal ha holdt til. Nydelig liten by som er bygget rundt på en høyde. Jeg var der for å se på gammel kunst, men det var overraskende mange religiøse pilegrimmer som hadde Assisi som mål!

  Marie svarer: Det måtte jeg faktisk google – men åh, så vakkert!

 5. Kenya! Dyrene, masaiene og kulturen generelt var helt fantastisk 😀

 6. Marthine

  Ååh!!Jerusalem, for et spennende sted å reise til! Dit har jeg såå lyst til å reise selv en dag, disse bildene er virkelig inspirerende!!
  Det mest spesielle sted i verden jeg har vært må være oppe på himmelen, i et fly, og se landskapet og byene under meg.. Synes det er så fascinerende, å se på altlivet der nede

  Marie svarer: Ååh JA, jeg vet akkurat hva du mener! Det pleier jeg også å gjøre, rett før vi lander 🙂

 7. Benedicte

  Nydelige bilder! får en følelse av å kjenne meg igjen i enkelte av dem, til tross for at jeg aldri har vært i det landet en gang! minner om hele jesus historie og liv, hans vei mot korsfestingen osv.

  Den mest spesielle plassen jeg har vært i verden må være i Korosten i Ukraina, en veldig fattig by med ufattelig trange kår og levemuligheter. Det satte på en måte hele mitt syn på verden i et annet perspektiv, det ER sant at noen mennesker i verden daglig sliter med å få tak i nok mat til hele familien som bor i det lille kottet av et hus. Når månedslønnen ligger på maks 1000kr, dette til tross for 12-14timers arbeidsdag 6-7dager i uken, og når prisene i butikkene ligger på norsk nivå sier ganske masse seg selv.

 8. Bildene dine tok likevel med noe av stemningen helt til meg:) Jeg tror jeg kjenner følelsen du snakker om! Det mest spesielle stedet jeg har besøkt må være Galápagos-øyene, i Darwins fotspor! Du skulle sett hvordan dyrene levde i pakt med nature uten frykt for mennesker eller andre dyr – sjøløver, pingviner, iguaner og fantastiske fugler – ikke bare darwin-finken;)

 9. Jeg la ikke merke til at bildene var uskarpe på venstresiden før du sa det, så det trenger du ikke å stresse med. Istedet fortjener du ros for at du nok en gang har greid å fange stemningen på stedene du reiser til.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *