THE OLD MAN AND THE SEA

På fredag lekte jeg med tanken på å reise til Jerusalem, men jeg er oppvokst med at man skal gi seg mens leken er god. Fredag er nemlig den dagen i uken hvor faren for sammenstøt er aller størst i den hellige byen, og israelske soldater (og andre – du kan fort møte på kvinner i høye hæler også, med maskingevær på ryggen) er ikke akkurat kjent for å gå rundt ubevæpnet – klare for situasjoner som nettopp dét. Vanligvis reiser jeg rundt i verden alene og er storfornøyd, men akkurat i Midtøsten var jeg veldig glad for å ha noen å lene meg på. Kameraten min (som jeg dro for å besøke) bor og jobber der for tiden, og kunne fortelle meg disse tingene. Så, krigsreporterspira i meg fikk pent vente – fredagen gikk heller med til å se jordens vakreste forestilling.

On Friday I played with the thought to go to Jerusalem. But I’m raised to know that you should quite the game while everything’s good. Friday is the day when the risk for a clash in the holy town is highest, and israeli soldiers (and others, you can run into a women in high heels with a machine gun on her back as well) are known for being armed with weapons, ready for situations like that. Usually I’m a lonely traveler around the world, and happy with that, but this time I was glad to have someone to lean on. My friend is living in the Middle East right now, and could tell me all this things. So the war reporter in me got to wait – we spent the Friday watching the Earth’s greatest show instead. 


ph_priv, Tel Aviv, Israel

Etter at solen hadde dykket ned i havet og etterlatt seg en kjølig nattehimmel, dro vi til Old Jaffa igjen og tok middagen på Old man and the sea. En utrolig kul resturant med en SYK forrett. Matbildet over er bare forretten, tror dere meg? Det var evig påfyll med deilig brød, og SÅ MYE FORSKJELLIG å dyppe det i. ÅH MMMM! Jeg koste meg nærmest i hjel. Stemningen rundt var superhektisk, skrik og skrål og kelnere som så vidt har tid til å slenge fra seg maten før de må sprinte videre til neste. Men det var en del av sjarmen – jeg storkoste meg! Noter dere navnet Old man and the sea hvis dere noen gang skal reise til Tel Aviv.

After the sun had went down in the ocean and left us with a cold night sky, we went to Old Jaffa again for dinner at Old man and the sea. Such a cool restaurant with a CRAZY starter. The food pic above is just the STARTER, do you believe me? It was eternal refill with lovely bread and so much different stuff to dip it in. MMMMM! I really enjoyed that! The atmosphere was hectic, noisy and the waiters was running around like maniacs, but that was a part of the charm. I loved it! Remember the name Old man and the sea if you’re ever going to Tel Aviv.

9 kommentarer

 1. Høres fantastisk ut! 🙂

 2. Sjukt fine bilder! Regner med det var enda finere irl!

 3. Åh! Jeg får bare mer og mer lyst til å dra til Israel!

 4. Så flotte bilder! Og den maten så bare FANTASTISK ut! 😀

 5. Er det verden som er fin, eller er det bare du som er sykt god til å ta bilder? Eller begge deler?

  Marie svarer: Disse bildene er faktisk ikke redigert, annet enn bittelitt på kontrast og skarphet, så det ER verden som er så fin!

 6. Camilla

  Så utrolig fine bilder,! Hadde ikke trodd at Israel så sånn ut!

 7. GUD så fine bilder du tar!!!! Hvilket kamera bruker du? Elsker at bildene dine ikke er bare oppstilte smilebilder, du fanger så mye stemning!

  Marie svarer: Å, tusen takk! Jeg bruker Canon 550D 🙂 Så bra, jeg prøver å unngå det for jeg haater sånne oppstilte bilder selv! Tusen takk, fineste!

 8. Linn-Elisabeth Halvorsen

  Bildene dine tar bokstavelig talt pusten fra meg! Måtte tvinge meg til å trekke et drag med luft, for de bildene, du Marie, de er helt magiske! Ikke at du hadde de verste motivene heller – loving it so badly!

 9. Smart valg, vil jeg tro. FINE bilder. LAYOUTEN her ser BRA ut!!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *