OLD JAFFA

Førstemøtet mitt med Israel var så rart. Vanligvis får du en følelse av hvilket land du befinner deg i. En lukt, temperatur, atmosfære, landskap, arkitektur, noe. Men Tel Aviv sa meg ingenting. Jeg så meg rundt og prøvde å la inntrykkene strømme inn, men de rotet seg bort i gamle minner fra Malta, Brasil og Port Elizabeth i Sør-Afrika og nådde liksom aldri helt frem. Det var som om jeg var et blankt ark som bare ventet på å bli fylt med farger, men fargestiftene lot vente på seg.

My first meeting with Israel was so strange. Usually you get a feeling of what country you’re in. A smell, the temperature, atmosphere, landscape, architecture, something. But Tel Aviv told me nothing. I looked around and tried to let the impressions float, but they got lost in old memories from Malta, Brazil and Port Elizabeth in South-Africa, they didn’t really get to me. It was like I was a blank paper that just waited to be filled with colors, but the crayons never showed up.

Jeg så flaggene. Jeg kjente varmen mot huden, hørte språket og hadde et mantra gående under de lyse lokkene mine «Du er i Israel. Du ER i Israel. Du er i ISRAEL!». Det nådde ikke inn. Jeg tror greia var at jeg hadde forventet et «WOW, jeg er i Israel!» da jeg satte mine føtter der, et wow som aldri skjedde fordi dette nye landet minnet meg så mye om land jeg har sett før. Men FINT var det, helt nydelig. Ikke misforstå meg!

I saw the flag. I felt the heat against my skin, heard the language and had a mantra going on under my blonde pony tail «You’re in Israel. You ARE in Israel. You’re in ISRAEL! I think the thing was that I had expected a «WOW I’m in Israel!» when I placed my two feet on their ground, a wow that never happened ’cause this new country reminded me so much of countries I’ve seen before. But it was beautiful, don’t get me wrong!

Varmen, Middelhavet, stranden, byen, språket.

The heat, Mediterranean Ocean, the beach, the city, the language. 

Første dagen gikk stort sett med til å ligge på stranden, og til å bli kjent med basen min, Tel Aviv, til fots. Og da jeg nådde gamlebyen, Old Jaffa, slapp endelig det rare vakumet tak og inntrykkene strømmet på. Arket mitt ble fylt av farger.

The first day was spent on the beach, and walking down the streets of Tel Aviv to get to know the city. And when I reached the old city, Old Jaffa, the strange vacuum finally let go and the impressions floated on me. My paper was filled with colors. 

Gatene, markedet, butikkene, hele stilen. Det minnet meg om så mange gater jeg har gått ned før, men var allikevel noe eget. Jeg er i ISRAEL, ropte plutselig hele eksistensen min. Selveste, vakreste Israel!

The streets, the market, the stores, the whole style. It reminded me of so many streets I’ve seen before, but yet so different. I’m in ISRAEL, my whole existence suddenly yelled at me. Beautiful Israel!

De fleste butikkene vi passerte solgte gamle, brukte ting. Møbler, lamper, gjenstander. Alt slitt ut og støvet ned, men allikevel til salgs. Jeg kunne gått rundt der i timesvis og bare sett – og helt sikkert funnet noen skatter. Jeg elsker vintage og bruktmarkeder!

Most of the stores sold old, vintage stuff. Furnitures, lamps, things. All torn down and covered by dust, but yet for sale. I could’ve gone there for hours, just looking – and sure found some treasures. I love vintage and second hand!


ph_priv, Tel Aviv / Old Jaffa

Middagen ble en kebabtallerken på resturanten Sifo i Old Jaffa. Anbefales – det var superhyggelig, god mat og godt øl! Etterpå var det hjem å slappe av litt, før kvelden forsvant i øl, latter og musikk i gamlebyen.

Det var en pussig start, Israel, men da jeg først falt – så falt jeg. Kan nesten ikke vente med å se deg igjen!

The dinner was a kebab plate at the restaurant Sifo in Old Jaffa. I recommend it – so nice, good food and great beer! Afterwards I went back to the hotel to relax, before the evening was filled with beer, laughter and music in the old city. It was a funny start, Israel, but when I first fell – I fell. Can’t wait to see you again!

5 kommentarer

 1. Så fint. Det markedet så virkelig koselig ut. Det er noe eget med «gamlebyer»! Du er så flink til å beskrive.

 2. Synes diverse reiseselskaper burde sponset deg slik de sponser flere bloggere, for det er noe med disse reiseskildringene dine! Elsker de 🙂

 3. Herlige du! Elsker reiseskildringene dine! Mye bedre enn hvilken som helst tørt reiseblad!

 4. Hei frøken! To teite spørsmål som jeg merkelig nok lurer på;
  1. Når du tar bilder av folk i nuet (som du noen ganger gjør på reisene dine, slik som men han mannen i dette innlegget) SPØR du om å få ta bilder av de? Eller bare tar du bilder også merker de ingenting? eller tar du bilder og spør etterpå? Jeg er fasinert!
  2. Er det mulig å få en liten cheatpeak på hvilke blogger du følger? Jeg frisker opp bloglovinen min, og har så lyst å fullstappe den med annet enn topplistebloggere.

  Ellers, velkommen hæimatt fra tur, og ha en finfin uke! 🙂

 5. For noen fantastiske bilder! Landet ser utrolig vakkert ut! Og det er godt for en sliten eksamenslesende sjel å reise litt i dine bilder 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *