I AM HERE


Israel – Tel Aviv

Write to you later – too busy exploring and living! (I got easily through the security @ airport – they asked me out twice but that was it haha. So much nerves for nothing…. xoxo paranoia)

9 kommentarer

 1. Uff, jeg tenkte jo Nord Korea og Iran jeg … Haha (: Men likevel, Israel er nesten verre! Av ulike Israel-Palestina-konflikt-årsaker er det ett av landene jeg helst vil unngå å reise til! Men håper du opplever og får sett masse, og jeg gleder meg faktisk til både å lese om og se steder du besøker der nede 🙂

 2. Camilla

  Så spennende! Gleder meg til å høre mer fra deg i Israel!

 3. Herlighet! Så kult! Jeg vil også til Israel! Og til Palestina. Og til Libanon. Og alt rundt!

 4. Haha, du er herlig 🙂 Kos deg og utforsk masse, gleder meg til å lese om alt du opplever der!

 5. ÅÅÅ ISRAEL! NICE!!

 6. Oi oi! Gleder meg til å lese mer..

 7. Haha, tenkte først at du faktisk hadde reist enten til Nord Korea, Saudi Arabia eller Irak jeg, mest fordi du virker tøff nok til å faktisk kunne reise til slike land, kanskje ikke Nord Korea da, det er jo hermetisk lukket, så er vel nesten en umulighet å slippe gjennom dit. MEN jeg er så glad for at du bare, eller er vel ikke bare bare å reise til Israel heller, men det er et mye bedre alternativ enn Saudi Arabi altså, der kunne du fort ha blitt gift med en rik olje sjeik eller blitt fengslet for ikke å være tildekket, så joda Israel er sånn sett bedre. Tenk at du er i Israel da, du er så heldig, som bare kan reise sånn til land man generelt ikke tenker over at faktisk er en mulighet å reise til, selv om jeg ikke er tøff nok til å reise til Israel enda, blir det så morsomt å lese om hva du får oppleve, se, smake på og ikke minst kulturen. For du formidler så utrolig bra, at det nesten blir som å fysisk være tilstede i landet du opplever, kos deg med å utforske et så fantastisk fint land <3

 8. ååh! Jeg var der for ett år siden med et par andre fra skolen min (vi samler inn penger til to palestinske flyktningeleire, en på Vestbredden og en i Libanon). Du burde absolutt komme deg til Vestbredden, kanksje til Hebron som er et av de mest absurde stedene jeg har vært i mitt liv. Bosettingene ligger inne i byen, enkelte gater er delt i to (arabere og israelere får gå på hver sin side), palestinerne bor i første etasje og bosetterne i andre etasje. Det er mye spenning der, så hvis du vil dit bør du ikke dra alene – finn en form for turistgruppe å reise sammen med.
  Også må du til dødehavet, ofc.
  Spis falafel med hummus!!!!
  Åh, jeg er SÅ misunnelig – da vi var der opplevde og lærte jeg så utrolig mye. Vi hadde selvfølgelig et litt skoleprega opplegg da, var på en måte meningen at vi skulle lære mest mulig om konflikten og flyktnigene og sånt. (Når det er sagt vil jeg bare si at selve prosjektet er politisk nøytralt, og at vi hjelper de menneskene som trenger det mest – derfor går pengene til palestinske leire.)

  PS: Vi besøkte også en bosetting på Vestbredden – vet ikke hvor enkelt det er å få tilltatelse til å gå inn, de er jo ganske strenge på sånt (hehe), men hvis du ikke har 4534 planer allerede kan jo mulighetene til det også sjekkes. Også et helt absurd sted, da. De blir jo sett på som ulovlige av bl.a. FN, likevel kaller innbyggerne det for byer og ikke bosetninger. Det er jo heller ikke rart med tanke på at noen av de største har opp mot 40 000 innbyggere… Eh. Absurd, ja.

  Det er utrolig mange synspunkter og ting som gjør hele Israel-Palestina-konflikten komplisert, og når du først er der burde du absolutt prøvde å «»fordype»» deg litt, holdt jeg på å si – selv om det sannsynligvis skjer uansett.

  DS.

 9. Er du litt redd for at det skal være vanskelig å komme seg inn i andre land med et stempel fra Israel i passet? Har hørt at det er mange som sliter med det! Ha en god tur! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *