BEAUTIFUL KNIVES

Jeg fikk et veldig helhetlig bilde av Recife. Mellom slagene ute i karnevalsgatene tok hosten min (Joao) meg med til de litt mer rolige plasser, blant annet dette museet Instituto Ricardo Brennand, – som han fortalte meg at var hans «fristed». Det lå laaangt unna livet, og var så stille og fredelig. En helt nødvendig pustepause fra mange dager med samba, karneval og caipirinha!

Museet var delt i to flotte murbygninger, med deilig frisk (aircondition) luft inni. Det ene museet viste frem kunstverkene til Odorico Tavares, en kunstsamler, journalist og poet fra Salvador. Han hadde samlet en rekke malerier, og Jesus og sånn. Og hele Recifes og Olindas historie – i bilder, eldgamle bøker og tekst.

Etter å ha sett ferdig hos Odorico, gikk vi inn i det andre tårnet – til en samling med rustninger, sverd og all verdens kniver. Jeg har aldri sett så mange kniver på et sted i hele mitt liv!


Lommekniv, si!

Sverdene var helt utrolige, det var som håndsmykker med et sylskarpt våpen i enden.


HVOR fin er ikke denne kniven?

Dagen etter tok vi med venninnen hans ut til dette porselensriket: Francisco Brennand. Det var så utrolig sært, og kult på en gang!


Kunstneren selv.

Vi gikk rundt og tittet i timesvis. De sammen på brasiliansk – jeg… for meg selv. Det vanskeligste med Recife var at jeg ble gående mye for meg selv, fordi de holdt seg til sitt eget språk. Noen av dere husker kanskje DETTE innlegget, som jeg skrev mens jeg gikk der i ensomheten med mine egne tanker. Men – Recife og Olinda var allikevel en av de beste opplevelsene jeg hadde i Brasil. Takket være hosten min, takket være alt han viste meg, takket være karnevalet og alt byene hadde å by på. Det siste jeg gjorde i Recife var å bli med på en nydelig båttur på kvelden, hvor vi fikk sett byen fra et annet perspektiv. Dagen etter gikk ferden videre til neste by…… Wait for it!

Other than the carnival and caipirinhas – Recife had two wonderful museums that my host showed me. Instituto Ricardo Brennand and Cerimica Francisco Brennand. I highly recommend to go there if you ever find yourself in Recife! So peaceful and beautiful – especially after a week of carnival, haha. This was the last thing I did in Recife and Olinda before I went further South to….. Wait for it!

2 kommentarer

  1. Margrete Strømsvåg

    Det innlegget husker jeg, trenger ikke å åpne linken en gang ;p Men den lommekniven! Sånn som MacGyver ville hatt det 😉

  2. Får så utrolig lyst til å reise verden rundt, spesielt når jeg ser dine inspirerende innlegg om dine reiser.
    Kommenterer ikke så ofte, men din blogg er jeg OFTE innom, keep up the good work 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *