CHALLENGE: BE CONTAGIOUS, PASS IT FORWARD

Etter at jeg ble vitne til den gode gjerningen på vei til jobb i går (dere kan lese om den her), ble jeg inspirert til å gi penger til ei som trengte de mer enn meg i dag. Vanligvis går jeg rett forbi, fordi jeg innbiller meg at tiggerne er organisert og at pengene egentlig ikke går til de som trenger dem når alt kommer til alt – men i dag tok jeg sjansen, og la noen mynter i et tomt pappkrus allikevel. Hun ble så glad!

Etterpå ble jeg sittende og tenke på bussen, at dette var jo akkurat det Priscilla på Guam snakket om. Pass forward-teorien, hvor du gjør noe fint for noen andre uten å kreve noe til gjengjeld, du håper bare at vedkommende gjør noe fint for nestemann igjen. Hun i går smittet meg, og med å fortelle dere dette håper jeg å smitte dere også.

Her starter nemlig en pass forward-challenge. Nå er det deres tur. Og vår tur – til å være den forandringen vi ønsker å se i verden. Det er ikke mye, men det kan iallfall glede noen og dét i seg selv er mer enn nok. I morgen må dere gjøre noe fint for noen andre, det trenger ikke være større enn at dere smiler til en fremmed som ser litt lei seg ut, gir mammaen deres en klem, hjelper bror med lekser eller sender et anonymt kort med ønsker om en fin høst til naboen. Når dere har gjort det – skriv om det på bloggene deres, legg ut bilde på instagram eller en status på Facebook hvor dere oppfordrer følgerne deres igjen til å føre deres gode gjerning videre til noen andre. Tenk så mange små hverdagsgleder vi kan spre hvis alle gjør det her, og sprer det videre sånn at andre kan gjøre det samme igjen og spre det videre til sine, og… sånn kan det fortsette i det uendelige!

Så.

1. Jeg pass’er it altså forward til dere. Min gode gjerning er gjort – nå er det deres tur.
2. Gjør en god gjerning for noen.
3. Blogg om det, Facebook it, Instagramme det og be følgerne dine gjøre det samme – pass it forward.

= En litt vakrere verden.

Lykke til, hverdagsengler, jeg gleder meg til å høre hva dere gjør!

Pay it forward is a term for describing the beneficiary of a good deed repaying it to others instead of to the original benefactor. – source: wiki. This is my challenge to you: Today I did a good deed and gave a beggar some money. Now I’m telling you, so that you can pass it forward to someone else. Spread some love and everyday beauty in the world – we need it! When you’ve done a good deed to someone (it doesn’t have to be much, just a smile to a stranger, help you brother with his homework, send an anonymous card to your neighbour) – blog about it, instagram it, facebook it and tell your followers to pass it forward, and forward, and forward… It can go on forever! Good luck – I’m looking forward to see what you do!

9 kommentarer

 1. Hurra!

 2. Gjorde en god gjerning igår: hadde parkert i parkeringshuset på kjøpesenteret, og når jeg var på vei for å hente gratis parkeringsbillett ser jeg at det parkerer en bil rett ved siden av min. Dermed tok jeg med billett til han også. Så liten ting å gjøre, men mannen ble veldig glad 🙂

  Marie svarer: Hverdagsglede! Så snill du er!

 3. Bra insj! Sett filmen «Pay it Forward»? Den er SÅÅÅ fin og handler om nettopp dette.

  Marie svarer: Nei, men jeg har hørt om den! Skal absolutt se den – ønsker meg til juuul 🙂

 4. Takk for at du minnet meg på små ting man kan gjøre for å gjøre andre glade 😀
  Forresten, «Pay it forward» er en fantastisk film om akkurat dette!

 5. Så utrolig flott! Jeg ville ikke reklamert for dette hadde det ikke vært for dette innlegget, men jeg prøver i disse dager å gjøre en god gjerning ved å samle inn penger til UNICEF gjennom halvmaratonet mitt. Jeg mangler fortsatt litt penger (må ha samlet inn 70%, jeg er på 59% nå) for å få lov til å løpe i morgen, så hvis noen vil gjøre dagen min himla mye bedre og ikke minst være med å støtte UNICEF sitt arbeid for barn så er det bare å donere her:

  http://fundraise.unicef.org.uk/MyPage/Pernilles-half-marathon

 6. Ååh,blir så glad av å se slike utfordringer!
  Selv om jeg ikke har gjort så mye selv i det siste :/
  Det siste jeg gjorde var å gi bort London turen min til en venninne av mamma, så de fikk dra,siden jeg ikke fikk muligheten allikevel.

 7. Uhh, har planlagt å blogge om gode gjerninger lenge, og så kommer du meg i forkjøpet 😉 Men det kommer likevel. Du er best!

 8. Ser at det er noen andre som har kommet meg i forkjøpet og anbefalt filmen Pay it Forward til deg, men vil mase litt på det jeg og, for den filmen er sykt fin! Alle burde se den filmen! Den burde egentlig være pensum i barne/ungdomsskolen, for man har veldig mye å lære av en slik film!

  Ellers så prøver jeg å leve litt sånn hver dag, jeg. Hjelpe folk som trenger det og smile til de som ser litt nedfor ut en dag. Alle monner drar!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *