COLOSSEUM


ph_priv, Rome, Italy

Enda en kræsjlanding i sengen etter tredje dagen på rad med konstant vandring. Jeg begynner med dette å tro at Nijmegen-marsjen ikke er så urealistisk allikevel. (En firedagers militærmarsj i Nederland som jeg drømmer om å gå en, eller fire vakre dager). I dag startet vi med Forum Romanum, et stooort område med forlatte ruiner fra en tid mer enn 3000 år tilbake. Jeg klarer ikke la vær å spole tilbake når jeg går blant slike undere – tenk dere hvor hardt det gikk for seg under gladiator-tiden, for eksempel! Colosseum var like imponerende som jeg så for meg. Førsteinntrykket ble riktignok litt haltende, fordi de har satt opp store, stygge stilaser på deler av ruinens utside på grunn av renovering…. Men jeg tok ikke dét så tungt, for nå har jeg kastet mynt i Trevi-fontenen og det betyr at Roma, vi sees igjen.

Etter vi var ferdig med ruinene, ruslet vi mot Tiber, elven, for å krysse den og komme til Trastevere. SÅ koselig strøk! Vi ruslet derfra og videre oppover langs elven helt til vi kom til Englebroen igjen, ved St. Peterkirken, og videre opp til Piazza del Popolo – like ved Spansketrappen. Føttene mine har vært over 90% av Roma, det er jeg sikker på. Jeg har en haug med bilder å vise dere, men det får bli senere. Nå skal vi ligge på lading en times tid, før det er ut igjen og spise italensk og drikke vin! Italia kunne jeg BODD i, jeg altså. Og det sier jeg ikke bare fordi jeg så en italiensk mann med todagers skjegg i hvit kapteinuniform allerede før jeg hadde rukket å spise frokost i dag.

Ciao!

Another crash landing in bed after the third day of constantly walking in Rome. I’m starting to think that the Nijmegen military march isn’t as unrealistic as I thought in the first place afterall. (It’s a four days long march in the Netherlands, that I’m dreaming of walking someday!) Today we started with the Forum Romanum – a huge area with abandoned ruins from a time more than 3000 years ago. I can’t help it but rewind while I’m walking among wonders like that – can you imagine how rough it was during the Gladiator-time? Colosseum was just as impressive as I pictured. The first impression was a little bit limping, though, because of the construction work… But I didn’t cry over that ’cause today I threw a coin in the Trevi fountain, and that means that Rome – we’ll meet again!

After we were done with the ruins, we walked against Tiber, the river, to cross it and get to Trastevere. Such a cozy group of streets! We walked from there and further up along the river until we got to the Bridge of Angels again, by the St. Peter’s Church, and then up to Piazza del Popolo – close to the Spannish steps. My feet have been over 90% of Rome, I’m sure. I’ve tons of pics to show you, but I’ll do that later. Now we’re gonna charge ourselves up with Energy before we’re out for more wine and dine. Italy is a country I could live in, no doubt. And I’m not saying that only because I saw an Italian man with two-day beard wearing a white Captain uniform already before breakfast. 

Ciao!

11 kommentarer

 1. Åh, for en fantastisk bygning ( å se på vel og merke.)
  Kos deg videre med varme og fine minner, fine!

 2. Ønsker meg så tilbake <3

 3. Åh, Roma er fantastisk! 🙂 Har vært der selv, og husker vi gikk så mye at jeg trodde jeg skulle kollapse på slutten av hver eneste dag! Men det var SÅ verdt det! 🙂

  Anbefaler å sjekke ut katakombene, og å gå i maange kirker 😀 Kirkene er helt utrolige, og man blir aldri lei uansett hvor mange man går inn i 🙂

  Jeg skal absolutt tilbake til den byen!

 4. Annemarie

  Å, jeg har så lyst til å se Italia og Roma!
  Jeg bor i Nijmegen nå, så let me know hvis du skal gå marsjen til sommeren, da kan du coachsurfe hos meg 🙂
  Nyt resten av ferien 🙂

 5. Eg og mamma bestilte billettar til Roma og det neste eg ser er at du er der! Og på mor-datter tur, og! Eg gledar meg masse til å reise, og endå meir no etter at du set ord på det. Har du noken tips til kva vi bør sjå og oppleve?

 6. Åh! Jeg vil også!

 7. Wowww… Would love to visit Rome one day.. If you ever come to The Netherlands to march in Nijmegen, let me know! I would really like to meet you!

 8. Jeg vil også. JEg vil også!

 9. Åå, så fint å høre at du har lyst til det, Nijmegen marsjen altså. Det er min hjemby det, og jeg vil virkelig anbefale det. Jeg har så mange barndomsminner fra det, selv om jeg aldri fikk gå den selv. Det er enda en drøm som også går rundt i tankene mine. Grønne drakter, glade mennesker, den typiske blomsten, alle menneskene som står langs gaten, alle konsertene på kvelden: Det var virkelig høgdepunktet i året i Nijmegen. Sommerfestane. Du bør virkelig prøve det, og skildre det med dine fantastiske ord.

 10. Takk for en kjempefin guide! Har aldri sett på Roma som et sted jeg vil dra til, men etter å ha sett bildene dine derfra fikk jeg veldig lyst!

 11. Du burde prøve Njimegen, mutter har gått den 10 ganger, og det er visst helt rått 🙂
  Spesielt siste dagen når man går ned Via Gladiola og flere hundre tusen (faktisk ikke overdrevet 🙂 ) står langs og heier på vandrerene 🙂

  Ha en vakker dag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *