PH DIARY

Ciao! To stikkord for Roma: gode sko. I dag har vi seriøst GÅTT i 10 timer, kun avbrutt av korte spisepauser. Beina mine kjennes helt fillete! Toms er en så god idé, helt til det ikke er det… Men det er ikke smerten jeg kommer til å huske fra denne dagen, det er absolutt alt annet. ROMA, I love you! Dagen i bilder:

Ciao! To words for Rome: comfy shoes. Today we’ve been walking around for ten hours, only interrupted by short dinings. My legs feel ragged! Toms is such a good idea until it isn’t… But I’m not gonna remember the pain from this day – I’m gonna remember everything else. ROME, I love you! The day in pictures:


Ute og jakter frokost
// out finding breakfast


Campo de’ Fiori – et stooort marked hvor de solgte frukt, pasta, krydder, blomster… Jeg har rukket å være på mange markeder rundt om i verden til nå – ingen av de er like, men alle er like spesielle og bærer preg av de landene du er i. På markedet i Kina solgte de foreksempel hunde- og kattekjøtt, i Brasil tapioca og tusen frukter jeg aldri har sett eller hørt om før, i India gikk det i krydder. Her i Roma solgte de pasta i ALLE farger og fasonger.
// Campo de’ Fiori – a huuuge market where they sould fruits, pasta, spices, flowers… I’ve been to so many markets around the world by now – none of ’em are alike but every single one is so special and represent wich country you are in. On the market in China for example they sold dogs and cats meat, in Brazil they sold tapioca (the root) and thousands of fruits I’ve never seen or heard about before, in India they were all into spices. Here in Rome they had pasta in ALL shapes and colours.


Et lite utdrag. De solgte til og med pasta formet som små peniser. Jeg tuller ikke. I alle regnbuens farger.
// A small part of the pasta market. They even sold pasta shaped as small penises. No joke. In all the colours of the rainbow. 


Italiener på scooter
// Italian guy on scooter


Typisk italiensk frokost – cappechino, nypresset appelsinjuice og crossaint.
// Typical Italian breakfast – cappechina, fresh orange juice and crossaint.


Etter frokost fant vi englebroen på vei til Vatikanet. Så fin!
// After breakfast we found the Bridge of Angels on our way to the Vatican. Beautiful!


Elven Tiber
// The river Tiber


Mine små to i str 38 på vei over englebroen 🙂
// My two small ones in size 38 walking across the Bridge of Angels 🙂


St. Peterkirken og Vatikanet i bakgrunnen. Vatikanet er en egen stat, for dere som ikke visste det, midt i Roma – så fascinerende!
// St. Peter’s church and the Vatican behind me. The Vatican is a own State, if you didn’t knew. In the middle of Rome – so fascinating!


To land i «ett». Jeg kunne ønske jeg hadde tatt med meg passet mitt, sånn at de kunne stemplet det da jeg var i Vatikanet! Neste gang. For Roma skal jeg tilbake til, det skal jeg kaste en mynt i Trevi-fontenen på. (Hvis du gjør det betyr det at du en dag kommer tilbake til Roma. Mamma gjorde det sist hun var i Roma, og se hvor hun er i dag!)
// Two countries visited in «one». I wish I brought my passport with me – so they could but another stamp in it! Next time. ‘Cause I’m gonna visit Rome again, I’ll throw a coin in the Trevi fountain to make that sure. (If you do that, throw a coin, – it means that you one day will return to Rome. My mom did last time she was here – and here she is today!)


På innsiden av St. Peterkirken, det var så… mektig! Og så vakkert! Jeg har ikke mye til tro, men utsmykning og arkitektur – det kan de.
// On the inside of St. Peter’s church, it was so…. Powerful! And beautiful! I haven’t got a lot of faith, but art and arcitecthure – that’s something they know. 


Angels


I Vatikanmuséet. Hey Hercules!
// Inside the Vatican Museum. Hey Hercules!


Musei Vaticani


På utsiden av St. Peterkirken. I det midterste vinduet er der paven kommer ut og vinker, vet dere.
// Outside the St. Peter’s church. The window in the middle is where the Pope walks out and waves, you know.


Sveitsergarden.
// Swiss Guards.


Me spooning Italy. Hehe.


Kokken der vi spiste lunsj, Taverna Giulia Ristorante. Han smiler – men det skal dere vite at det gjorde IKKE servitørene. Aldri sett så uengasjerte og misfornøyde servicemennesker noen gang. Maten var god, da!
// The maestro where we had lunch, Taverna Giulia Ristorante. He smiles – but you must know that the waters did NOT. I’ve never seen such grumpy and dissatisfied service people ever. The food was good, though! 


Solnedgang bak St. Peterkirken. Vakre, vakre Roma. Jeg gleder meg til enda en natt med deg, og en helt ny dag i morgen! Nå skal vi ut og spise og drikke vin igjen – skrives i morgen!
// Sunset behind St. Peter’s Church. Beautiful, beautiful Rome. I can’t wait to get another night with you, and a whole new day tomorrow. Now we’re out for dinner and wine, see you later followers!

12 kommentarer

 1. Fiiine Roma – jeg må tilbake dit en gang <3 (Ja, jeg kastet mynt ;-))

 2. Åhh så fint! Hjerter i øya!

 3. Utrolig fine bilder! <3 Jeg vil også!

 4. ROMA, en tredjedel av hjertet mitt hører hjemme der.. <3

 5. Når du er i Roma MÅ du spise is på San Crispino. Ligger ikke så langt fra trevifontenen, de selger rett og slett verdens beste is – en annen verden enn isen du får kjøpt ellers i Italia(som også er god)

 6. Gode sko er et must, gikk i 8-10 timer hver dag i en uke på skoletur, ganske så sliten i beina etter det. Peterkirken er så fin, befant meg plutselig i en gudstjeneste når jeg var der, ble så emosjonell at jeg nesten begynte å grine og er ikke spesielt kristen. Er bare hele opplevelsen!

 7. ååh fine Roma! Det er så lenge siden jeg har vært der nå, men disse bildene får meg til å smile 🙂 hadde ikke sagt neitakk til en sånn frokost heller!

 8. Jeg MÅ til Italia en gang i fremtiden

 9. Åh, kunne du få stemplet passet ditt i Vatikanet?? Det visste ikke jeg! Det fineste jeg vet er fillete og utstempla pass! Morsomt å se deg gå de samme stedene jeg gikk i fjor sommer, Roma er vakkert 🙂 Men det minner meg på – ber du de stemple passet ditt ALLE land du drar til?? Jeg synes nemlig det er så trist at de aldri stempler passet lenger, kun til land du trenger visum til, som Tyrkia og slik 🙁 Men hvis det går an å be de stemple det, og de gjør det, så hadde jo det vært supert!

 10. Jeg får helt klump i halsen så FINT. Nydeliiiige bilder, Marieeeee!!!! Og så fiiint.

 11. Ja, man kan jo gå over alt i Roma! Elsker avstandene der 🙂 Lite som er finere enn å vandre gatelangs der en fin solrik dag, for da kan man spise all den deilige isen!

 12. Åååh Roma. Savn! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *