Q&A

Hva DRIVER du med nå egentlig? Synes livet ditt virker magisk og fantastisk uansett jeg!
Det spørsmålet får jeg selv av mine nærmeste venner, så jeg skjønner godt at det er vanskelig å henge med, haha. Akkurat nå pendler jeg til Oslo og jobber daglig hos Tellus Works, et TV-produksjonsselskap, hvor jeg skriver manus og står for scenografien til MMA-studio, som også er navnet på programmet vi produserer. ENDELIG kan jeg si det! MMA-studio har premiere 17. oktober på TV2 Zebra, og mye av det dere kommer til å høre i hver episode er det fingerne mine som står for. Jeg har aldri skrevet manus før, jeg, men det er veldig gøy!

I tillegg til å jobbe daglig hos dem, jobber jeg frilans for blant annet Spirit og Nettavisen, og er Norgesambassadør for Expedia. Og så er jeg presseoffiser i Heimevernet, men dét er også deltid. Når jeg ikke sjonglerer mellom alle jobbene mine, trener jeg opp til neste befalskoleopptak, koser meg med bloggen, tenker veldig mye og dagdrømmer om alt jeg skal gjøre før jeg synger på mitt siste vers. Livet mitt er ikke så storslagen og flott, men det blir det du gjør det til og jeg er superfornøyd! Glad for at det vises!

Er du glad i dikt? Har du noen favorittdiktere og favorittdikt?
Nei, jeg er mer into quotes og gode bøker.

Jeg lurer vel egentlig på om du skal fortsette livet i grønt, blått og alle andre farger som finnes i militæret eller om du planlegger noe annet?
Jeg planlegger å komme inn på befalskolen til vinteren, hvis (NÅR, Marie. NÅR!) jeg består kravene er det UB Luftforsvaret jeg skal gå. Og så tenker jeg å ta en journalistutdannelse etterhvert. Jeg hater å planlegge, så jeg velger å kalle det drømmer i stedet.

Selvfølgelig lurer jeg litt på, sikkert dumt å spørre om, men om du planlegger en ny reise ut i verden og om du har drømt om å kapre USA noen gang? Virkelig ta for deg statene og roadtripe i USA? Eller surfe i Australia? Eller ja, du skjønner tegninga, verden liksom, skal du gjøre mer av verden?
Jeg savner å reise, det gjør jeg. Veldig. Men jeg har ikke det store behovet for å reise land og strand igjen, i månedsvis og på alle kontinenter. Nå er fokuset mer på å komme tilbake til Forsvaret. Jeg er ikke ferdig med verden, så reise kommer jeg til å gjøre så fort sjansen byr seg igjen, men i mindre skala enn verdensreisen. Jeg drømmer om roadtrip i USA, Australia, interrail i Europa, eventyr i Afrika og så mange andre steder i verden – jeg skal definitivt gjøre mer av verden. Første land allerede til helgen, det gleder jeg meg til!

Var du opptatt av politikk og valget?
Jeg er ikke politisk aktiv, men jeg er opptatt av hvordan vi har det, hvordan samfunnet fungerer. Når vi tenker etter, er det jo politikk i alt vi gjør. Om bussen kommer tidsnok, hvor mye du betaler i skatt, hvordan skole du vil gå på. Politikk er viktig, men jeg er ikke så engasjert at jeg setter meg inn i alt de ulike partiene står for etc. Jeg stemte, og jeg var klar for et regjeringsskifte – mest fordi den rødgrønne gikk utover dagliglivet her hjemme, om pappa fikk plass på rehab for eksempel. Stoltenberg og gjengen la ansvaret for disse tilbudene over på kommunen, og kommunene har ikke råd – så de konkluderte med at pappa «ikke blir sykere av å være hjemme, og heller ikke bedre av å dra på rehabilitering – ergo har vi ingenting å tilby han». Det største problemet med norsk helsepolitikk er at vi har pasienter, much? Jeg har ikke den store troen på at blått kommer til å gjøre revolusjon på dét område, men det lever et lite håp.

Om du kunne lært deg noe nytt, hva skulle det vært?
SPANSK! Jeg har så lyst til å lære meg spansk!

Kunne du noengang tenkt deg å begynne å lage vlog-ish-videoer på youtube?
Nei

Og hvem er ditt store idol innen reise? (kanskje du ikke har noen?)
Jeg syns det var kult med han norske som har besøkt ALLE landene i hele verden. Og jeg leste om en eldre dame som SYKLET gjennom Afghanistan, Pakistan osv på 80-tallet! Den historien må jeg finne igjen og fortelle dere! Jeg har egentlig ingen store idoler, men jeg digger reisende som tør å dra til steder de færreste drar. Jeg er så lei av å lese om de samme landene om og om igjen.

Hvor ønsker du å reise neste gang? 🙂
Russland, Libanon og Island står høyest på listen akkurat nå.

høssen blei d med dreads? 🙂 du skreiv jau om å bare lage to stk. kanskje d hadde vøre artig for deg å prøvd noko nytt på hårfronten?
Nja, ombestemte meg. Jeg prøvde sidecut men gikk lei etter noen uker. Har farget håret mørkere, det får bli med det. Når jeg skal tilbake i uniformen tenker jeg at det er greit å se nogenlunde alminnelig ut. Når jeg først «prøver noe nytt på hårfronten» ender det jo brått med svart og knallblått og det som verre er….

Hva symboliserer de forskjellige tingene i headeren og designet ditt, og er det historier bak de?
Å, kult spørsmål! Jeg mener som regel alltid noe med headerne mine, men den jeg har nå er ikke SÅ spennende. I og med at jeg verken reiser eller er i militæret akkurat nå, ble det bare noen norske bilder av meg selv. Boken illustrerer den del av meg – jeg skriver, leser, det er det jeg gjør. Papirflyet symboliserer reise og livet i seg selv, at det er så skjørt og flyr dit vinden tar det. Det er sånn jeg lever – lar tilfeldighetene styre. Tissen er ikke i bånd lenger, jeg satt han fri, det er fordi jeg er singel. Iallfall i følge Facebook :-)) Dere må alltid tolke headerne mine, hver gang jeg skifter er det noe nytt jeg vil si!

Hvordan var budsjettet ditt for turen din jorda rundt? Når du ikke jobber og tjener penger underveis. Helt fantastisk inspirerende blogg du har forresten 🙂
Hadde ikke et samlet budsjett, utover at jeg prøvde å leve på max. 10 000 i måneden. Det skulle dekke bosted, mat, lommepenger, alt. 10 000 var som regel ALT for mye, så jeg gikk ofte i overskudd. Tusen takk, fine!

Kommer du til å bli militærblogger som før når du kommer tilbake? Håper det, var så fantastisk å lese om tiden din der!!:)
Så bra! Jeg skriver jo om hva enn jeg fyller hverdagene mine med, så når de blir grønne igjen kommer nok ordene til å følge etter.

Hva var drømmeyrket da du var liten?
1. Forfatter 2. Interiørarkitekt

Har det vært en positivt/negativ hendelse som har forandret synet ditt på ting/livet ditt?
At pappa ble syk har nok forandret synet mitt på livet, iallfall nå som jeg er eldre og i stand til å reflektere rundt det. Jeg skulle selvfølgelig vært foruten, men nå er han jo syk så det gjelder å se det positive i det: Jeg har lært å sette pris på de små tingene. Jeg vet at livet er urettferdig, uforutsigbart og at det gjelder å leve i nuet. Det er trist at det skal en sykdom til for at vi skal forstå det. Problemer andre ser på som verdens undergang, er for meg fullstendig bortkastet å bruke energi på. Mye er overfladisk, jeg har fått et enklere syn på livet på grunn av oppveksten med MS.

Er det noe du har oppnådd eller gjort som du er veldig stolt av?
Jeg føler jeg har mye å være stolt av, men hvis jeg skal si én ting må det være at jeg gikk i manesjen med leoparden. Å samle mot nok til å legge ut de verste bildene av meg selv dekket av psoriasis tok noen måneder, men når jeg først gjorde det fikk jeg så mange tilbakemeldinger på at jeg hjalp andre i samme situasjon. Det gjorde meg så glad! Og stolt – for at jeg turte å blottlegge en så åpenbar «feil» i et skjønnhetstyrannisert samfunn.

Hvordan fant du motet til å reise ut i den store verden HELT alene og såppass lenge? Var du ikke redd for hva som ville møte deg eller hva som kunne skje om noe uventet oppsto og ting ikke gikk som planlagt? Ok, dette spørsmålet var vanskelig å formulere, men hvordan TURTE du? Hvordan klarte du å si til deg selv at “ok, nå gjør jeg det bare.”? Jeg er litt fanget i min egen komfortsone nemlig..
Just do it! Livet starter UTENFOR komfortsonen. Jeg tenkte så klart over alt som kunne skje underveis, men jo nærmere avreisedatoen jeg kom, jo lenger unna havnet de bekymringene. Jeg distanserte meg rett og slett fra alt som var vanskelig å tenke på, og bare gjorde det. Problemer og utfordringer må man ta underveis, ikke kaste bort tid i forkant på ting du ikke aner om kommer til å skje eller ikke. Man går glipp av så mye om man skal dvele ved alt her i livet, det er bare å kjøre på og la det briste eller bære. Det er bedre å angre på noe du har gjort, enn noe du aldri gjorde – som jeg kan gjenta til det uendelige! Jeg lever litt i en karmaboble, og tenker at alt skjer for en grunn. Med dét i ryggraden er det relativt lett å ta steget. (Også er jeg oppvokst i Fredrikstad. Alt «årnær sæ'», og det har det også en tendens til å gjøre!)

Har du vurdert å få deg en tumblr?
Sliter nok med å oppdatere weheartit, twitter, instagram, facebook, bloggen, jeg tror ikke jeg hadde klart enda en ting.

Noen av spørsmålene dere stilte mens jeg var på øvelse. Jeg vurderer å starte «ukens spørsmål»-konsept (for det har ingen gjort før meg), så det er bare å fyre hvis dere skulle lure på noe mer.

Q&A. Briefly summarized:
My job now is to write manuscript for a TV-show called MMA-Studio. I work in Oslo, and travel there with train from Fredrikstda dayily. I also work freelance with writings for different magazines, together with blogging and training for the Army. My goal is to start in the Army School this Winter, in the Air Force. I miss traveling, but I don’t have the big need to leave for 6-7 months again. My focus now is to get back into the Army, and while I’m waiting for that – I’ll travel as often as I can. I’m not done with the World! My first travel is already this Weekend – can’t wait 🙂 I wanna learn Spannish. I don’t wanna start vlogging, and I don’t have any idol within travel. Although I thought it was cool with that Norwegian guy that has traveled all the countries in the World! Respect, man. Russia, Lebanon and Iceland are on the top of my list of next destinations. Someone asked what my design stands for – I can tell you that I chose two pics from Norway, because I’m back home for the moment. I’m not in the Army, and I’m not traveling everyday – that’s why I chose pictures of something closer to home, closer to my everyday life. The book represent me – writing and reading is what I do. The paper Airplane represent my travel, and life. Life is just as fragile as the paper, and my life is driven by the wind – just like the paper. I love that symbol. The little penis (that once upon a time symbolized my (ex)boyfriend) is set free now because I’m single. At least Facebook says so:-)) (I’ve been single for 3 years now, so no need to worry about my heart)

My budget for my trip around the world was like 10 k NOK pr Month, but that was waaaay too much. I’m gonna start blogging about the life in the Military again when I get back. When I was a little I wanted to become a writer, or an interior designer. Some positive/negative happening that changed my way of seeing life? When my dad got sick. He has MS. That made me appreciate life more, realize how important it is to live in the moment and to stop complaining about small things. My life is simple now, I don’t need much to be happy. Something I’m proud of? I’m pround of myself for blogging openly about psoriasis. It was hard for me in the beginning, but you were so nice and supportive. And I recieved so many e-mails from other people with psoriasis that told me that I helped them. I’m glad! How did I manage to just travel the world all by myself? I just did. The life starts outside of the comfortzone. Just do it! Of course I was worried about all the things that could happen to me, but the closer I got to departure the more far away my concerns got. I believe in Karma and that everything happens for a reason. Problems shall be solved while you’re on the road, not before you leave – that’s waste of time. Just do it, it’s better to regret something you did rather than something you didn’t do. If I’m getting myself a tumblr? No. Too many social media things to keep track on. OK that’s it. Keep asking Q’s if you wanna know something – I’m thinking about starting up with weekly Q&A 🙂

4 kommentarer

  1. wiiii, bra spørsmål, dette!!

  2. Artikkelen jeg skrev før i år for Nettavisen (vi er jo kollegaer :D) ble lagt ut her om dagen, og den er tilfeldigvis om Island! Kanskje du vil ta en titt ettersom Island var et av stedene du nevnte at du vil reise til i nærmeste fremtid 🙂 Island er så annerledes, rart og ganske magisk! http://reisetips.nettavisen.no/reykjavik-boblende-hett-destinasjon/

  3. Så spennende å lese! Island er et helt fantastisk land, jeg var der i fjor sommer. Har utrolig lyst å dra tilbake, men det var den økonomien da.. Russland var jeg i da jeg var 10 år. Var i St. Petersburg, og det var veldig fint der óg! Fikk bl.a besøkt Vinterpalasset(Anastasia-filmen)! Må nok dra tilbake til Russland en gang, og..! 😀

  4. Lurer litt på om du savner å ha kjæreste, jeg. Har du noen tanker om det akkurat nå? Jeg er nysingel og har det for såvidt bra med meg selv, egentlig. Men jeg savner jo å ha en spesiell en som jeg kan dele tanker og opplevelser med, noen som gjør livet ekstra fint. Hva med deg? Hvilke slags tanker har du om kjærlighet og sånt? Det gjør meg glad at du har det bra med deg selv og har så mange flotte og gode opplevelser og ikke trenger en kjæreste for å være tilfreds 🙂 Du er BRA, altså!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *