ABOVE EVERYTHING


ph_priv, Preikestolen 2010, Stavanger, Norway

If you ever get the chance to go to Norway, you have to make sure that Preikestolen is on your itinerary. That 604 m high wonder was made naturally for about 10 000 years ago – by frost. The plateau is 25 x 25 m and flat, nd 100 – 130 000 people are visiting a year. The trip takes about 1-2 hours one way, 4-5 up and down again. To find it – take the train to Stavanger, approx 8 hours from Oslo Central Station. I tell you – it’s worth it, you get SO close to heaven up there!

(Vært der? Noen? Dere som begynner på rekruttskolen/har begynt får helt sikkert tilbud om velferdstur til Preikestolen en eller annen søndag, og jeg BER dere – dra på den! Det er så himla fint!)

19 kommentarer

 1. Wowww it’s soooo beautiful. I would LOVE to go there one day! But first I’ve got other trips and travels to make. ^^

 2. Fikk et stikk av hjemlengsel nå kjenner jeg. Fineste plassen på jord! Nettopp derfor er det på toppen av Preikestolen vi skal feire at pappa blir 60 år om et par uker! Det beste er at han ikke vet noenting om feiringen og han vet heller ikke at alle vi «barna» kommer hjem. Gleder meg så mye!

 3. Herregud så nydelig. Prekestolen er definitivt på min Norges-bucketlist, bare må tørre å gå opp der først 😛

 4. Nydlige bilder!

  Har vert der 2 ganger! Veeeeeldig fint 🙂 I sommer var det såå masse tåke at eg gjekk meg vill, det var noe av det skumleste eg har opplevd. Fikk ikkje sett utsikten heller :/

 5. Been there! Nydelig. Neste gang vil jeg gå opp Kjerag, en litt lengre/krevende tur, ser sykt fint ut på bilder!

 6. Åå, eg vil dit! Eg må det, det ser heilt fantastisk ut. Fleire fjellturar generelt, det er jo herleg.

 7. Vært der en gang i knallvær! Skulle da spise nista mi og det resulterte i at jeg ikke ville ha pålegget som var på og kasta det på en familie med et lite barn.. Flaut! Var selvfølgelig ikke med vilje!
  Tar gjerne turen opp igjen om eg får muligheten på rekrutten! Toppturer er alltid gøy! 😀

 8. Jeg bor i Stavanger og har aldri vært der, som er helt idiotisk. Da jeg var liten var liksom dette noe jeg skulle gjøre når jeg ble eldre, men så ble jeg syk og ME tillater ikke helt en sånn tur. Men formen bedrer seg gradvis, og jeg håper det fortsetter den veien. Til tross for en helt sinnsyk høydeskrekk skal jeg iallefall opp dit den dagen jeg er frisk nok )selv om jeg ikke er sikker på om jeg klarer å sette meg på kanten)! Er veldig glad i å ta bilder, og det virker helt utrolig å få gått den turen, men også å ta bilder der. Håper det skjer før det har gått veldig mange år… 🙂

 9. Så fine bilder. Og likte veldig godt vottene dine, de så kjempegode ut 🙂

 10. Har vært på Preikestolen, og det er en fantastisk tur.
  Om folk synes Preikestolen er fint, vil jeg komme med en annen anbefaling! Segla på Senja i Troms er ca 640 meter rett ned i havet. Forskjellen er at fjellet ligner på et seil, altså det går rett ned på alle kanter! Jeg har vært på begge toppene, ogs synes helt klart at Segla var den største opplevelsen. Så om dere noen gang er i Troms i nord-norge, og ute etter en fjelltur med fantastisk utsikt, så anbefaler jeg Segla! 1-2 timer opp, ganske bratt. Google det, jeg lover at du vil bli imponert! 🙂

  Marie svarer: WOW….! Takk for tips! Det tar jo pusten fra en!

 11. Ragnhild

  Har ei venninde frå Finland som kjem på besøk (ein gong..) og har lovt å ta ho med opp der etter at eg viste ho ditta innlegget! Har aldri vert der sjølv, men preikestolen står definitivt på lista mi!

  Sjekk forresten ut Trolltunga, meir spektakulært enn det skal du leite lenge etter. Vi har fleire liknande «klippar» her eg bur, så Nordfjord er absolutt ein plass å stikke innom om du leita etter fleire fine fjelltoppa 🙂

 12. FINFINT! Prekestolen er spektakulær! Var der oppe for et par år siden. Ble litt paranoid der oppe da, var bombesikker på at platået (som deles i to av en sprekke) skulle falle ned når jeg lå der ute på kanten… HAHA. Jeg skalv som et løv. Håper å engang stå ute på Kjeragbolten da, så er spent på hvor paranoid jeg blir da.. Neida. Norge har uansett mye vakkert å by på, det er bra sikkert!

 13. Elisabeth

  Første gang jeg var på Preikestolen var da jeg var et halvt år gammel, siste gangen var sommeren for 7-8 år siden eller noe sånt. Har store planer om å dra dit igjen neste år, for det er så fint der! 🙂

 14. Fine Lysefjorden og Prekestolen, jeg elsker den turen! Det er så ufattelig vakkert der oppe, utsikten slår pusten ut av hvem som helst 🙂

 15. NYDELIGFINT!!

 16. Du burde også ta deg en tur over Besseggen 🙂

  Marie svarer: Will do! Det er på listen min 🙂

 17. Min instagram er jennym_h

 18. Vært der, twice. Fantastisk sted!

 19. Vært på Preikestolen 2 ganger og en tur til Kjeragbolten – begge to helt fantastiske steder! Neste gang vil jeg til Trolltunga 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *