MILITARY HEARTBEATS

Hei, virkelige verden! Jeg er tilbake! For en brutalt vakker uke det har vært. Øvelse Hovedstad har lært meg mer om presse- og informasjonsenheten i Forsvaret enn jeg gjorde på mine to og et halvt år på nabokontoret til PIO* Luftforsvaret. Læringskurven denne uken nådde månen, og motivasjonen fulgte etter. Det er dette jeg vil, dere. Og skal. Det er ingen tvil lenger. Det er akkurat ett år siden jeg la fra meg uniformen og Luftforsvaret så meg tre av og ut i verden, å få på seg M04** igjen sist torsdag var et øyeblikk som brant seg inn bak ribbeina. Det føltes så riktig, det var som å bli gjenforent med seg selv! Så nå har jeg levd i en følelsesladd omfavnelse med fortiden, og fremtiden, i en hel uke. Og det var så himla bra.

Det kan hende dere har sett litt om det på TV, men Øvelse Hovedstad var altså et stort spill der «Norge var under angrep» fra en gruppe terrorister. Det skjedde så mye rundt om i Oslo, og jeg hadde kontor midt i hjertet av operasjonen – fikk med meg alt! Jobben til en PIO, som jeg altså er, er å håndtere pressen på vegne av Forsvaret, fungere som talskvinne/mann og som sjefens rådgiver når pressen ønsker kommentarerer fra han. Og det er så viktig! Å snakke med pressen, få ting ut i avisene, det er PIO’ene som er stemmen ut til folket når landet er i krise, befolkningen trenger å bli beroliget og soldatene må passe på. Åh, ja, i tillegg til å håndtere media briefet jeg rundt 300 soldater i hvordan de kan forholde seg til journalister når de er ute på vaktpost, ooog jeg var med å arrangere en (spill)pressekonferanse. Obersten virket strålende fornøyd da øvelsen var over, og jeg er ikke noe mindre selv! Jeg er stolt, glad og takknemlig for at jeg fikk være med. Gleder meg allerede til neste gang!

Nå er jeg hjemme i Fredrikstad igjen, syk og svak. Kroppen ga etter for feberen så fort jeg sluttet å stresse og senket guarden, så nå er det Z’er og varm te på menyen. Tusen takk for alle de fine ordene dere har sendt min vei mens jeg har vært i «krigen»! Det er alltid en fryd å logge på til dere, det skal dere vite. Skrives i morgen!

*Presse- og informasjonsoffiser
**Arbeidsuniformen til Forsvaret (bildet)

Hello, real world! I’m back! What a brutally beautiful week it has been. The Military Exercise called «the Capital» has taught me more about the press and information unit in the military than I did on my two and a half years in a neighboring office of the PAO* Air Force. The learning curve this week reached the moon, and my motivation followed. This is what I want to do. And shall. There is no doubt anymore. It is exactly one year ago since I threw my uniform and quit the Air Force to travel the world, when I put on the M04 ** again last Thursday it was a moment that burned in behind my ribs. It felt so right, it was like being reunited with myself! So now I have lived in an emotional embrace with my past and my future, for a whole week. And it was so effin’ awesome.

You may have seen something about it in the Norwegian TV channles, but the Exercise «the Capital» was a big game where «Norway was under attack» from a group of terrorists. It happened so much around in Oslo, and I had an office right in the heart of the operation – I followed everything! The job of a PAO, which I am, is to handle the press on behalf of the Armed Forces, act as spokesperson and chief’s adviser when the press wants comments from him. In addition, I briefed about 300 soldiers in how to deal with the media when they are out guarding their post, and I was arranging one (play) press conference. The colonel seemed delighted when the exercise was over, and I’m not any less myself! Can not wait for the next exercise!

Now I’m back home in Fredrikstad again, sick and weak. The body succumbed to the fever as soon as I stopped stressing and lowered the guard, so now it’s z’s and hot tea on the menu. Thanks for all the nice words you’ve sent my way while I’ve been in «war»! It is always a pleasure to log on to you, that ye shall know. Se you in the morning!

* Public Affairs Officer
** Work Uniforms for defense (photo)

9 kommentarer

 1. Ja, sånn er alltid jeg også. Blir syk med en gang jeg «kan» etter jeg har stresset etc. Kroppen sier takk for seg rett og slett. Bra du hadde en bra opplevelse med øvelsen og god bedring <3

 2. Så hææli a! Å bli gjenforent med seg selv, mener jeg. Håper du får gjøre det igjen snart! (hey, vi stikker til Labans Libanon da!)

 3. DET høres kult ut! Så flink du er 😀

 4. God bedring! 🙂

 5. Det hørtes kjempe morsomt ut!
  og det virker som om du har fått tilbake skrivelysten 🙂 Så bra!

 6. Så bra du har funnet nøkkelen til hva du skal gjøre i fremtiden. Veldig godt valg, du blir en super PIO.

 7. Elisabeth

  Hvordan går det med den Day Zero-lista di? Håper du får til en oppdatering på det snart 🙂

 8. Det er så typisk at man blir syk når man roer ned, blæh! Håper formen er bedre, at du koser deg hvor enn du er søta 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *