LA REUNION

Menneskene man møter når man reiser jorden rundt er fulle av historier fra steder de selv har vært, og drømmer om å dra. På sofaen jeg sov på i Stellenbosch, Sør-Afrika, fikk jeg høre om en øy kalt Reunion – i det uendelige. Jeg hadde aldri hørt om stedet før, men han jeg bodde hos la altså ut i det vide og det brede om hvilket paradis det var, et lite stykke himmel på jord og at det var hans favorittsted i hele verden. Så da jeg fikk en mail om La Reunion her om dagen var jeg bare glad til for å endelig kunne lære litt mer om stedet! Øya skal definitivt opp på listen over steder jeg skal reise til i fremtiden.

When I traveled the world my host in Stellenbosch, South Africa, were talking and talking about this Island called Reunion. I had never heard about it before, but he were talking about it like it was paradise, a little piece of heaven on Earth, so when I received an e-mail about La Reunion the other day – I was thrilled to finally get to know this place a little bit more. I’m definitely putting this up on my list of future destinations!

La Reunion er en fransk øy i det indiske hav, sør for Madagaskar, en del av Europa plassert på den sørlige halvkule. Mellom sjøen og fjellene, fra den frodige tropiske skogen til det uvirkelige månelandskapet ved den store vulkanen – Piton de la Forunaise, finner du en natur som vil ta pusten fra enhver reisende. Det er et paradis for turer, fjellsykling, vanlig sykling, kajakk, kano, paragliding – eller du kan gå og utforske en lavatunnel.

La Reunion is a French island in the Indian Ocean, East for Madagascar,  and a part of Europe on the Southern hemisphere. Between sea and mountains, from the lush tropical forests to the surreal moon landscape by the big volcano – Piton de la Fournaise, you’ll find a scenery that’ll blow your mind as a traveler. It’s a paradise for hikes, mountain biking, normal biking, kayaking, canoeing, paragliding or you can go explore a lava tube.

La Reunion er en bemerkelsesverdig destinasjon hvor innvandrerne kommer fra Asia, Afrika, Madagaskar og Europa. En nydelig mix av kulturer og mennesker, i et vakkert landskap hvor solen smiler og bølgene danser. Øya ble oppdaget av portugiserne i 1513, men ble ikke kolonisert før franskmenn kom i 1642 og kalte øya Ile Bourbon. Navnet La Reunion ble gitt under den franske revolusjonen. I dag er øya hjem for 808 000 mennesker, og ca 450 000 reisende kommer innom i løpet av et år. Havet rundt øya er også en av de ti hotteste stedene når det kommer til undervannsliv. Med over 550 fiskearter og nesten 150 typer harde koraller er det en dykkers drøm i oppfyllelse.

La Reunion is a remarkable destinations where the residents come from Asia, Africa, Madagascar and Europe. A beautiful mixture of cultures and people in a beautiful scenery where the sun smiles and the waves are dancing. The Island where discovered by the Portuguese in 1513, but wasn’t colonized until the Frenchmen came in 1642 and named it Île Bourbon. The present name of the Island, La Reunion, where given during the French Revolution. Today the Island is home for 808 000 people, and about 450 000 travelers are visiting a year. The sea around the Island is also one of the 10 of World’s «hot spots» when in comes to underwater life. With over 550 different types of fish and almost 150 species of hard corals it’s a diver’s dream come true.

Okei – jeg vet at listen min over steder å reise til før jeg dør er… evig. Men jeg har alltid plass til steder som dette! La Reunion har forfulgt meg helt siden jeg var i Sør Afrika i september, og med alt jeg har lært om stedet er jeg mer motivert enn noen gang til å dra og se det selv.

Alright – I know my list of places to visit before I die is like… forever. But I always have space for places like this. La Reunion has followed me ever since I was in South Africa last September, and with all this new knowledge about the place – I’m more motivated than ever to go see it myself.

Sponcored article

9 kommentarer

 1. Virker som et paradis!

 2. Heeeeelt fantastisk!
  Det så virkelig herlig ut 🙂

  Sandra/reisedagboka.net

 3. Det høres superkult ut. Jeg hadde tenkt meg ut på tur til neste sommer, og leker med tanken Hellas, type øy hopping (og å snorkle!). Har derimot ikke begynt å undersøke enda, så mange takk for forslag! 😀

 4. Paradis er riktig ord, ja!

 5. Looks like you found paradise! The first picture looks too good to be true, I would love to see that one day! Have fun =]
  -love from California!

  A Golden State of Mind

 6. Solfrid

  Høyres heilt fantastisk ut. Takk for tips! Definitivt på lista mi over land/plassar eg vil besøke óg.

 7. Du formulerer deg så fantastisk, Marie! Jeg får en smakebit av verden hver eneste dag fra deg, bare ved å sitte på pikerommet. Tusen takk for gleden du bringer.

  Helene

 8. Drøm, altså. Så nydelig..

 9. Du har helt rett. Stedet er ett paradis.
  Har akuratt flyttet hit fra Norge. Trives som plommen i egget..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *