FOR YOUR TRAVEL


ph_priv, Malta

Mange av disse appene var som gaver sendt fra himmelen (eventuelt Apple) da jeg var ute og reiste. Særlig Currency Plus, som enkelt oversetter den lokale valutaen til norske kroner – og Tripadvisor som fører deg til de beste resturantene og attraksjonene der du er. OG Google Maps – som viser deg veien dit, selv når du ikke er på nett! Fantastisk! Her er en liten liste over mine backpackerlivreddere:

Many of these apps were like gifts sent from above (/Appstore) when I was traveling the World. Specially Currency Plus – which easily translated the local valuta to Norwegian Kroners – and Tripadviser, that gives you the best dining places and attractions in the area you are. AND Google Maps – that shows you how to get there – even when you’re offline! Awesome! Here’s a little list over my backpacker life savers:

? Tripadvisor
Viser deg de beste resturantene, de beste hotellene, de beste attraksjonene – anbefalt og skrevet om av andre brukere. Jeg har funnet SÅ mange skatter rundt om i verden takket være denne! En must-have for globetrottere med smarttelefon.
Shows you the best restaurants, the best hotels, the best attractions – recommended and written about by other users. I’ve found SO many treasures around the world by using this! A must-have for globetrotters with a smartphone. 

? Currency Plus
Oversetter lokal valuta til norske kroner, med alltid oppdatert kurs. En livredder når du er på shopping i fremmede land!
Translate local valuta to Norwegian Kroners, always with an updated rate. A life saver when you’re shopping abroad!

? Couchsurfing
Nettsiden jeg fant hoster på da jeg bodde hos de lokale, couchsurfing.org, sin egen app. Den gir deg tilgang til innboks, lar deg søke etter hoster og er generelt en snarvei inn til sofalandskapet. Jeg foretrakk å gjøre det meste på datamaskin, men for å sjekke meldinger etc på farten var den veldig fin!
The website where I found my hosts when I stayed with the locals, couchsurfing.org’s app. It gives you access to your CS inbox, lets you browse for hosts and it’s generally a shortcut into the landscape of couches. I preferred to do most of it on my laptop, but to check my messages and so on when you’re on the road it’s very handy!

? Google Maps
Viser deg vei til hva enn du måtte lete etter der ute. Trikset er å søke opp og laste opp veibeskrivelse mens du ennå er på nett, og så kan du fint logge av – kulen beveger seg i din retning når du går ut allikevel! Jeg var helt avhengig av denne da jeg trålet gatene alene i Brasil – den er ganske nøyaktig, og viser både antall kilometer og hvor lang tid det tar å gå.
Shows you the road to whatever you’re looking for out there. You can search for places while you’re online, and then you can easily go offline and still have a map with a cursor that follow you! I was so addicted to this one when I was walking alone in the streets of Brazil – it’s pretty smart and it shows you both how many KM and how much time you need to go there. 

? Hostelworld
Da jeg gikk over til å bo på hosteller brukte jeg denne for å finne de beste. Det er rett og slett en app hvor du kan finne hosteller i byen dit du skal – med anbefalinger fra de som har bodd der før deg.
When I started to live at hostels instead of people’s couches I used this to find the best ones. It’s an app that shows you all the local hostels, and reviews from people who has stayed there. 

? Yr.no
Været får du aldri gjort noe med, men om du er like vær-obsessed som det jeg er – er den veldig grei å ha med på tur. Visste dere at de bruker yr.no til å sjekke været i Sør-Afrika, forresten? Jeg hadde flere forskjellige hoster da jeg bodde i Cape Town – og alle brukte norske yr.no for å sjekke været! Den er visst mer nøyaktig for de, enn den er for oss… Haha.
You can’t really do anything about the weather, but if you’re just as weather obsessed as I am – it’s a nice app to bring on you travel. Did you know that they use Yr to check the weather in South Africa? I had several different hosts when I was in Cape Town – and all of them were using Norwegian yr.no to check the weather! So random, haha.

? been
Appen som forteller deg hvor mye av verden du har sett – og hvor mye du har igjen! Jeg har sett 8%, og har 92% igjen. Den er fin!
This app tells you how much of the World you’ve seen – and how much you got left. I’ve seen 8% of it – and 92% remains. So cool!

? Skype
For å videoringe og holde kontakt med de der hjemme mens du er på tur. Jeg brukte stort sett Skype på sølveplet mitt, men neste gang går jeg nok for denne. Mye mer lettvint å håndtere!
To video call and keep in touch with the people at home while you’re out there. I used Skype at my laptop when I was traveling, but next time I think I’ll go for this one. So much easier to handle!

Dette var de viktigste – det finnes så klart flere. Kom gjerne med tips dere også, hvis dere har noen jeg burde adde på listen! 
These are the most important apps to me when I’m traveling. Please tell me if you have any I should put to my list!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *