GRAB A BOOK

Som liten var jeg medlem i Pennyklubben og har slukt omtrent hver eneste bok jeg fikk i løpet av de årene jeg stod i medlemsstallen deres. Vi snakker hundrevis! Jeg tror jeg må takke mamma og pappa for alle de timene de la ned i å lese for oss som små, for min over gjennomsnittelige interesse for språk, bøker og skriving i seg selv. Det er lidenskap fra fingertupp til blyantspiss og til det påfølgende tankespinnet som skjer ved siste leste punktum i en inspirerende bok. Jeg elsker det, nesten like mye som å reise! En bok er jo liksom en slags reise i seg selv, og etter hektiske år med skole, militæret og jobb fant jeg endelig igjen den leselykken da jeg reiste jorden rundt. Alle bussturene i Brasil, flyreisene fra kontinent til kontinent, å ligge på stranden og ta inn beskrivelser på rekke og rad mens solen stryker meg over magen… Bøker har fått hovedroller i livet mitt igjen, og det var ikke annet enn PÅ TIDE.

De tre siste jeg har lest må dere love meg å ta med inn i høstmørket, om dere ikke allerede har lest dem.

Evig Søndag av Linnéa Myhre, fanget meg helt. Språket hennes, tankene hennes, måtte hun aldri legge fra seg pennen. Den er skrevet som en slags dagbok, hvor vi får innblikk i hvordan det er/var å være henne med spiseforstyrrelse og alle tankene som fulgte… Jeg skal ikke kaste bort tiden deres på å skrive om en bok som må leses – bare les den!

Indias datter leste jeg da jeg var i Malta. Jeg var i India i november, men har egentlig aldri forstått at jeg faktisk var der. Før boken ga meg en påminnelse. Beskrivelsene av kulturen, gatene, luktene, jeg ble dratt ut av Malta og rett tilbake til Mumbai – hvor store deler av historien finner sted. Og plutselig forstod jeg ting jeg så i India, men som jeg aldri helt registrerte. Som at guttene på hotellet sov i trappeoppgangen, eller at den indiske reiselederen min klappet onkelen sin på leggene da de møttes for å feire Diwali. Det er den største gesten du kan gjøre for å vise respekt. Men det var nok om India, BOKEN (som jeg egentlig skulle snakke om) er nydelig. Trist og nydelig. Den handler om én familie i Amerika, og én i India. Og hvordan kulturene møtes, blandes og livene deres flettes sammen. Anbefales på det varmeste!

Bienes hemmelige liv har jeg kommet halvveis i, og så langt er jeg solgt. Det tok meg bare et par sider. Her går det i hudfarger, honning, bier og å stå på knæra på gryn. Måten den er skrevet på skiller seg ut, den har en spesiell undertone det er vanskelig å finne ord for.

Jeg er absolutt ingen bokanmelder, ser dere, for fra perm til perm er det så mye mer enn jeg klarer å gjenfortelle her – men ta meg på ordet når jeg sier at disse bøkene er verdt å lese! For flere av mine/mammas boktips SE HER. Og kom gjerne med flere tips, leselisten min er allerede evig lang men den blir aldri lang nok.

Just some Norwegian book tips. Two of them can be find in English aswell – The secret life of Bees and Secret daughter, last one is a story from USA and India. Please read them! And feel free to give me more tips about books. I love reading almost as much as I love traveling. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *