THREE ISLANDSph_priv, Gozo, Camino / Blue Lagoon, Valetta – Malta

Jeg begynner å se et ok mønster: frokost, utforske noe nytt, bade, lese, glemme å spise = skrubbsulten, så dusje, middag, vin, sove, og gjenta. På lørdag tok jeg et cruise ut til de to andre øyene Malta består av; Gozo og Camino. Den ene øya vakrere enn den andre. Og fargen på vannet klarer jeg ikke helt å tro på, den er for nydelig.

I går tok jeg lokalbussen inn til Valetta for frokost, og skulle egentlig busse videre derfra og ned til søndagsmarkedet i sør, i Marsaxlokk. Men da jeg fant bussterminalen og riktig bussluke gikk plutselig ikke bussen til tiden. De lokale kjeftet og smalt rundt meg på et språk det er umulig å forstå. Maltesisk bygger på arabisk og italiensk, og er det eneste «arabiske» språket som skrives med våre bokstaver – altså latin. Kjempefascinerende! Uansett – bussen gikk ikke, solen kokte innvollene mine, og det endte med at jeg ga opp og busset hjem til St. Julians for å snorkle, lese, bade i stedet. Jeg fikk i det minste sett Valetta – Maltas hovedstad, med majestetiske gater og yrende liv! Så får jeg heller ta Marsaxlokk i dag eller i morgen, marked eller ikke.

So long!

I’m starting to see a pattern: breakfast, discover something new, a swim, read, forget to eat = starving, then a shower, dinner, some wine, sleep and repeat. On Saturday I took a cruise out to the two other islands that Malta consists of: Gozo and Camino. One island more beautiful than the other. And the colour of the sea – I simply don’t believe in it. It’s to magic. 

Yesterday I took the local bus to Valetta for breakfast, and were suppose to take another bus from there to the South, to the Sunday Market in Marsaxlokk. But when I found the bus terminal and the right departure, the bus suddenly didn’t go. The locals were yelling and shouting around me in a language it’s impossible to understand. Maltese’s buildt on arabic and italian, and it’s the only «arabic» language that’s written with our letters, the latin. So fascinating! Anyway – the bus didn’t go, the sun was boiling my intestines so I gave up and went home to St. Julians to snorkle, read and have a swim instead. At least I got to see Valetta – the capital of Malta, with majestic streets and buildings! I might go to Marsaxlokk today instead, or tomorrow. Market or not. 

So long!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *