GO TO XI’AN


ph_priv, Xi’an, China

Velkommen til vakre Xi’an! Ett nattog unna Shanghai. Xi’an er uten tvil en av favorittbyene mine i Kina, en god nummer to etter Yangshou. Ved første øyekast er det bare «nok en by», med Starbucks, pockys og kjøpesentere, men dere skal vite at den er så mye mer. Det er som to byer i ett! Byen er full av små, kinesiske markeder, trange bakgater og meter på meter med streetfood. Jeg prøvde et gatekjøkken som serverte varm suppe med chili og dumplings, og den var helt fantastisk!

Byens store stolthet er Ming Dynasty City Wall. Den har forhindret absolutt alle inntrengere i kinesisk historie fra å komme inn, og er blant de best bevarte skattene i hele Kina. Du må betale for å gå inn, men det er så verdt det! Du kan også leie sykler og sykle rundt oppå hele muren, det tar ca. en time. Jeg fikk desverre ikke gjort det, måtte kaste inn håndkle og gå tilbake til hotellet fordi feberen tok overhånd….

Et annet must når du er i Xi’an er selvfølgelig å dra og se Terra Cotta-krigerne. De underjordiske soldatene av leire blir uoffesielt sett på som verdens åttende underverk. Dere kan lese om dagen min med de HER. I skrivende stund står en liten Terra Cotta-mann på hyllen min under verdenskartet også, en surrealistisk påminnelse om at jeg faktisk har vært der. Kommer det noen gang til å gå opp for meg? 

HER og HER finner dere de to andre innleggene mine fra Xi’an.

Welcome to wonderful Xi’an! A Night Train away from Shanghai. Xi’an is without doubt one of my favorite cities in China, after Yangshou. The city is full of small Chinese markets, narrow streets and meter after meter with street food. I tried a kitchen that served hot soup with dumplings and chili – it was SO good!

The City’s big pride is Ming Dynasty City Wall. It has stopped absolutely all attempts to break through the wall through history, and is one of the best kept treasures of China. You’ve to pay a fee to enter, but it’s worth it. You can also rent a bike on the top to cycle around the wall, it takes about an hour. 

Another must when you’re in Xi’an is of course to see the Terra Cotta Warriors and Horses. The collection of underground soldiers is unofficial the 8th wonder of the world. You can read about my day with ’em HERE. A tiny Terra Cotta Man is standing on my bench under my World map as we speak. An unreal little reminder that I’ve actually been there.

You’ll find my other posts about Xi’an HERE and HERE

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *