GO TO XI’AN


ph_priv, Xi’an, China

Velkommen til vakre Xi’an! Ett nattog unna Shanghai. Xi’an er uten tvil en av favorittbyene mine i Kina, en god nummer to etter Yangshou. Ved første øyekast er det bare «nok en by», med Starbucks, pockys og kjøpesentere, men dere skal vite at den er så mye mer. Det er som to byer i ett! Byen er full av små, kinesiske markeder, trange bakgater og meter på meter med streetfood. Jeg prøvde et gatekjøkken som serverte varm suppe med chili og dumplings, og den var helt fantastisk!

Byens store stolthet er Ming Dynasty City Wall. Den har forhindret absolutt alle inntrengere i kinesisk historie fra å komme inn, og er blant de best bevarte skattene i hele Kina. Du må betale for å gå inn, men det er så verdt det! Du kan også leie sykler og sykle rundt oppå hele muren, det tar ca. en time. Jeg fikk desverre ikke gjort det, måtte kaste inn håndkle og gå tilbake til hotellet fordi feberen tok overhånd….

Et annet must når du er i Xi’an er selvfølgelig å dra og se Terra Cotta-krigerne. De underjordiske soldatene av leire blir uoffesielt sett på som verdens åttende underverk. Dere kan lese om dagen min med de HER. I skrivende stund står en liten Terra Cotta-mann på hyllen min under verdenskartet også, en surrealistisk påminnelse om at jeg faktisk har vært der. Kommer det noen gang til å gå opp for meg? 

HER og HER finner dere de to andre innleggene mine fra Xi’an.

Welcome to wonderful Xi’an! A Night Train away from Shanghai. Xi’an is without doubt one of my favorite cities in China, after Yangshou. The city is full of small Chinese markets, narrow streets and meter after meter with street food. I tried a kitchen that served hot soup with dumplings and chili – it was SO good!

The City’s big pride is Ming Dynasty City Wall. It has stopped absolutely all attempts to break through the wall through history, and is one of the best kept treasures of China. You’ve to pay a fee to enter, but it’s worth it. You can also rent a bike on the top to cycle around the wall, it takes about an hour. 

Another must when you’re in Xi’an is of course to see the Terra Cotta Warriors and Horses. The collection of underground soldiers is unofficial the 8th wonder of the world. You can read about my day with ’em HERE. A tiny Terra Cotta Man is standing on my bench under my World map as we speak. An unreal little reminder that I’ve actually been there.

You’ll find my other posts about Xi’an HERE and HERE

10 kommentarer

 1. Kina ser fantastisk ut!

 2. Flotte bilder! Xi’an er virkelig en by man kan bruke timesvis på å tusle rundt i små og store gater. Å se terrakottakrigerne med egne øyne var også helt insane! Kina er ett av de landene som virkelig blew my mind.. jeg MÅ tilbake å se mer en dag..

 3. Hei, jeg bare lurte på om du har kåret en vinner av festivalkonkurransen? 😀

  Marie svarer: Jepp! Sjekk mailen din! 🙂 Arrangøren skal ha kontaktet deg! (Du vant!)

 4. Kjempefine bilder! Du er så flink til å fotografere, og virkelig fange stemningen 🙂 Ser ut som en spennende og fin by 🙂

 5. En dag skal også jeg virkliggjøre drømmen om å reise jorda rundt.. Helt klart.. Før jeg fyller 50 år, får det nesten bli da, hihihihi. Sikkert godt voksne backpackere rundt i verden, er det ikke?

  Marie svarer: Jo, det virker nesten som det er mer normalt å reise når du er litt opp i årene! Jeg ble iallfall sett RART på av amerikanske myndigheter, da jeg prøvde å komme meg inn i USA 🙂 De trodde rett og slett ikke på at jeg reiste alene om 22 år gammel jente, for de var det mer normalt å være MANN i 40 åra, hehe.

 6. WoW what a great time! that is amazing you saw the terra cotta warriors, I have always heard about them. Sounds like an unforgettable experience with some fun people!

  A Golden State of Mind

 7. Så fiint! Jeg flytter til Kina neste sommer, så skal iallefall skrive ned masse tips fra bloggen din! 🙂

 8. Malin S

  Hei Barty!
  Fant noe jeg bare MÅ vise deg! Du skal jo lage mat til familien hver uke, eller så har du sikkert noen venninner og inviter – i så fall, bak muffins eller noe annet også putter du disse fantastisk kule bartene på toppen! http://www.etsy.com/listing/125198263/24-black-mustache-party-picks-food-picks?ref=br_feed_19&br_feed_tlp=home-garden
  Bare måtte linke videre til deg, for tenkte på deg med en gang!
  Klikker inn her hver dag, men min gamle data ville aldri fullføre og sende kommentarer.. 🙁
  Så fantastiske, flotte og inspirerende Marie..jeg har fulgt deg i snart 2 år! Fra da jeg startet i forsvaret, som liten og stusslig menig i hæren. Nå er jeg grenader og ser frem til å være det i 2 år til før nesen min vender sørover fra Bardufoss.
  Vil bare fortelle deg at du skriver en av de (h)ærligste bloggene der ute i det store havet av blogger! Jeg blir i godt humør, jeg ler og jeg gråter med deg. Du skriver så ekte, så godt og så inspirerende. Du inspirerer meg til å tro at jeg kan gjøre det jeg ønsker, selv om jeg vet mange ikke tror jeg kan. Du får meg til å tro at jeg kan, og jeg føler til og med at du tror at jeg kan. Hvordan du formidler det gjennom Internett vet jeg ikke, men du klarer det! DU, superMarie, gir meg troen på meg selv på dager der jeg virkelig ikke har troen!
  Takk for at du blogger, og gratulerer med 5 årsdagen, jeg og du har 2 årsdag, og jeg håper på mange år til!
  Klem fra Bodø (stasjonert i Bardufoss, når det ikke er ferie)

 9. Åh så gøy! Har ikke fått billettene enda, men da kommer de nok snart! Tusen takk 😀

 10. Trenger jeg si at jeg liker det? Husker det bildet av dama og røyken, fordi det er kult. Vil se soldatene, jeg. Og de levende i innleggende her, de har kule… outfits?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *