THE HUTONGS

Jeg satt og så på Mulan for ikke så lenge siden, og kom på at… Jeg har jo vært i Kina, jeg! Og jeg er langt i fra ferdig med å fortelle dere om det. Så, da fortsetter vi der vi slapp:

Beijing.

Foruten Den kinesiske mur og Den forbudte by er Beijing Tiandi Theater et must å besøke. Vi dro ut en kveld og så The Legend of Kung Fu – og det var helt fantastisk! Kineserne er GALE! De la seg regelrett ned på SPYD, knakk marmorplater PÅ hverandre, øynene mine var på nippet til å ramle ut og ned på gulvet, hvor haka mi allerede lå fra før av i et slep. De har også de sykeste akrobatikkshowene, kineserne KAN kropp for å si det sånn. Om dere skal til Beijing, eller Kina generelt – finn dere et show!

Og, for all del, finn hutongene:


Me and Caroline, a Norwegian Army girl (!!) I randomly ended up living with all my way through China! She’s just awesome!


My boys! I met three of them in India, and we happened to be in the same group of backpackers in China as well – haha. I got stuck with them for a whole month during my travel – and I miss them so much! They’ve settled down in New Zealand now, I’m SO gonna visit them one day. Dave, with the glasses, is going with me. (yes you are!)


ph_priv, hutons, old Beijing, China

Rundt innsjøen Houhai slynger det vakreste strøket jeg har sett i Kina seg. SE, da! Noe helt annet enn skyskraperne og det litt kjølige moderne som ellers kjennetegner Beijing, og de andre store byene i Kina. Hutonger er navnet på tradisjonelle kinesiske bakgater, og med viltvoksende siheyuan (tradisjonelle Beijing-hus) danner de det gamle Beijing. Vi ble fortalt at bydelen er i ferd med å dø ut, av modernisering, og det synes jeg er så trist! Det er dette som er Kina for meg, skyer kan vi skrape i hvilket som helst annet land i verden. Dette var noe annet. Med vintersolen som hang lavt over oss, trærne som kilte det speilblanke Houhai, de kinesiske viftebutikkene, spisepinner til 10 yang settet… Det var som å entre en fantasi. Nei, leve hutongene!

Om dere finner de må dere også ta med dere Sølvblokkbroen, som bøyer seg over kanalen der hvor Houhais to innsjøer flettes sammen. Den er så vakker! Vi dro også innom tromme- og klokketårnet, og fikk med oss trommespillet som i gamle dager sørget for at embetsmennene kom seg tidsnok på jobb. Trappene opp i det gamle tårnet var u-menne-skelig bratte, og vi hadde selvfølgelig dårlig tid før trommene skulle starte, så vi måtte løpe opp i firsprang. Den forhatte 3000 m er ingenting i forhold, jeg sier dere……

Vi hadde ikke så god tid til å nyte hutongene før vi skulle reise videre til Shangai, men jeg rakk å få det meste inn på kameraet. Nok til å sitte her og drømme meg tilbake, iallfall. Dere finner alle innleggene mine fra Kina HER.

I was watching Disney’s Mulan the other day, and I suddenly realized… I’ve been to China! And I haven’t told you everything about it yet, so let’s continue: BEIJING. Other than walking the great wall of China and visit The forbidden CityBeijing Tiandi Theater is a must. We went to see The Legend of Kung Fu one night and that was amazing! The Chinese people are crazy! The lay down on spear, cracked marble slobs in each other backs… My eyes were going OUT of their holes. They also know their acrobatics! The Chinese people know the concept BODY, no doubt. Go see a show!

And, oh my, you need to see the Old part of Beijing, the hutongs. Wrapped around the lake Houhai you’ll find the most beautiful district in the entire China. I felt head over heels…. Just LOOK at the pictures above! Something completely different from the skyscrapers and the cold, modern that usually characteristics Beijing and other big cities in China. Hutongs is the name of the traditional Chinese backstreets, and together with wild growing siheyuan (traditional Beijing-houses) they form the old Beijing. We were told that this district is dying and getting modernized – and that’s so sad! THIS was the picture I had of China before I went there, we can scrape skies in any other country in the world…. The Winter sun was hanging low above us, the trees were tickling the mirror Houhai, the Chinese fan-stores, chopstick for 10 yuan per set… It was like entering a fantasy. No, please, let the hutongs live!

If you find them – go find the Silver Block Bridge as well, the bridge that bows over the channel where the two lakes of Houhay meet. It’s so beautiful! We also paid a visit to the Drum Tower and listened to the drum play that made sure the officials made it to their jobs in the old days. The stairs to get up in the old tower were SO steep – the 3000 m I’m working so hard on is NOTHING compared to that, haha. We didn’t have the best time to enjoy the old part of Beijing, but enough to catch most of it on my camera. At least enough so I can sit here and dream about the streets again… 

You’ll find all of my articles about China HERE. (Some of them aren’t translated yet, so please use Google Translate if you want to see more than just my pictures!)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *