LET’S FACE FOS

Jeg har hørt det er over 5000 søkere i år. At rundt 1500 av de møter til opptak, og at bare 600 av de til slutt får plass i systemet. Opptaket starter på søndag for noen, og mandag for resten. Jeg vil bare ønske dere MASSE LYKKE TIL!

Jeg vet hvilke følelser mange av dere sikkert bærer på nå. Dere eliminerer dere selv allerede før dere har begynt, kategoriserer konkurrentene deres som maskiner, at de sikkert er trent til det beinharde og at dere bare kommer til å latterliggjøre dere selv ved å møte opp.

For det første: GI dere!

For det andre: Bare det at dere har tatt steg nummer én: sendt inn en søknad, steg nummer to: sagt ja til å møte til opptak, og steg nummer tre: tenker å faktisk møte opp – det viser at dere allerede er godt på vei inn i uniformen dere drømmer om. Det krever litt å finne den troen på seg selv, og den HAR dere allerede – så ikke riv den i stykker allerede nå! Vær positive, gjør det beste dere kan og vær fornøyde med det. Holder det til skoleplass – GRATULERER, om ikke – nei vel, men da er du en erfaring rikere, du vet hva du må trene mer på og heihei – søk igjen neste gang!

Jeg snakker om befalskolen, og FOS – Forsvarets Opptak og Seleskjon. Er dere over 20 tenker dere sikkert at dere er «for gamle», og at det er «kleint» å møte opp blant alle som nettopp har tatt sine første steg inn i myndigheten. Om DET er noe som knekker motivasjonen deres så tror jeg aldri Forsvaret var stedet for dere uansett. Er befalskolen og Forsvaret virkelig en drøm d-r-i-t-e-r dere i omgivelsene, misforstå meg rett. Da er fokuset på skoleplass, læring og selvutvikling og bare der. Mitt nye drømmeyrke, som jeg fant ut av for bare noen uker siden, krever at jeg har befalskole i bunnen. At jeg skal dra inn der med mine allerede 23/24/25/samma det år på beina gjør meg ingen verdens ting – så lenge jeg kommer inn og får gjort drømmen min til virkelighet. Målbevissthet, dere! Se målet og just go for it, uansett hva.

Nerver i høyspenn, jeg kjenner til det. Det går BRA, det her! FOS er KOS! Jeg har laget en liten FOS-spilleliste som liksom skal gi dere driv, sinne og energi nok til å gi ALT under 3000 meteren, dere finner den her. Oppdaterer den i dagene opp mot opptaket, og håper at de duger.

Trenger dere mer motivasjon, kan dere lese innlegget «til dere som trenger en militær motivator» som jeg skrev i fjor, jeg vet ikke hvor mye det gir dere, men jeg prøvde iallfall. Jeg heier på dere! Gi jernet! Go, go, go!

Peptalk for those of you who’s gonna try to get through the military tests the next couple of weeks, to get to start at the Military School this Fall. I believe in you, guys – it’s time for you to do the same! Good luck! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *